Симеоново или Военноморското

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Симеоново или Военноморското

Мнение от alter » 23 Мар 2010, 18:58

Ако наистина си се ориентирал към една спеиалност трудности ще изникват винаги. Математиката се учи стига да имаш желание и хъс.

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 23 Мар 2010, 19:01

Може да дадете и мнения,към кое да се ориентирам,и кое е най-добре

Задължително нещо дето ти е на сърце и ако знеш език извън БГ
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кракомобил
Детайли за колата: [url]http://flickcabin.com/public/view/full/84667[url/]

Мнение от georgymk » 23 Мар 2010, 19:17

Ми на сърце са ми:колите,парите,жените,хазарта,екстремният начин на живот и какво ли още не,но от тези работи не виждам какво мога да работя,освен заниманието с коли и двигатели в БГ,но тук всичко е ....
За чужбина съм навитак много,немският го знам (е не целият и перфектно,но мога да се управя,имам роднини в Австрия с гражданство вече...)
Но въпросът е че искам специалност,а не едно никакво средно образование... :winky:
1) За намиране на жена са нужни пари и време =>
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.

ентусиаст
Аватар
Кара: си

Мнение от txe » 23 Мар 2010, 19:19

с тия неща мутра :smoke:
what a helluva ride

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от georgymk » 23 Мар 2010, 19:50

лошрайдър написа:с тия неща мутра :smoke:

Хаха,не благодаря,искам да знам че всичко което съм си изкарал е честно и няма да имам проблеми с власти и т.н.
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
=> пари = √проблеми
Жена = (√проблеми)
Жена = проблеми.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 23 Мар 2010, 20:03

georgymk написа:Ми на сърце са ми:колите,парите,жените,хазарта,екстремният начин на живот и какво ли още не

Еми значи имаш достатъчно голяма мотивация да работиш каквото и да е. :lol: :lol: :lol:
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от georgymk » 23 Мар 2010, 20:08

BMW_RIDER написа:
georgymk написа:Ми на сърце са ми:колите,парите,жените,хазарта,екстремният начин на живот и какво ли още не

Еми значи имаш достатъчно голяма мотивация да работиш каквото и да е. :lol: :lol: :lol:

На вас ви е смешно на мен ми се плаче,баси само аз съм най-разтревожен сред мойте набори,сичките викат "еби маа,кът дойде ще го мислим" ...
Мислех от начало за хирург да следвам...ама нещо ...давайте предложения.
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
=> пари = √проблеми
Жена = (√проблеми)
Жена = проблеми.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 320i

Мнение от KEVIN-30 » 23 Мар 2010, 21:31

Сладур,с темата която си пуснал направо те виждам един УГОЕН АДВОКАТ,дето сее изпотил в залата от дългата ПЛЕДОАРИЯ по тежко криминално ДЕЛО, и което печелиш.С леко доловими бронхитни хрипове от маста натрупана в тялото ти и недостига на КИСЛОРОД в дробовете ти от КУБИНСКИТЕ ПУРИ.
Като четох какво сиси пожелал,е тогава и ЗЛАТНАТА РИБА,АЛАДИН и ВЪЛШЕБАНАТ ЛАМПА ще са в краката ти и можеш даги ИЗЧУКАШ.Кола и от скрап се прави :mhihi: :lalala:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от georgymk » 23 Мар 2010, 21:43

KEVIN-30 написа:Сладур,с темата която си пуснал направо те виждам един УГОЕН АДВОКАТ,дето сее изпотил в залата от дългата ПЛЕДОАРИЯ по тежко криминално ДЕЛО, и което печелиш.С леко доловими бронхитни хрипове от маста натрупана в тялото ти и недостига на КИСЛОРОД в дробовете ти от КУБИНСКИТЕ ПУРИ.
Като четох какво сиси пожелал,е тогава и ЗЛАТНАТА РИБА,АЛАДИН и ВЪЛШЕБАНАТ ЛАМПА ще са в краката ти и можеш даги ИЗЧУКАШ.Кола и от скрап се прави :mhihi: :lalala:

Вместо да си праиш ташак,по добре не пиши...
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
=> пари = √проблеми
Жена = (√проблеми)
Жена = проблеми.

Потребител
Аватар
Кара: CBR 900RR

Мнение от nCuXoHeBpo3eH » 24 Мар 2010, 0:15

Ти наистина ли мислиш че в този форум, в който има кви ли не простаци(не визирам всички, а малка част от форума по-скоро) можеш да си решиш бъдещето? Кво и е сериозното на темата? Квото ти кажат в БМВ Форума тва ше следваш ли ? Или го правиш да си кажат хората "Ей, най-накрая един учен младеж, мисли за бъдещето си" :conf: Повечето ти постове са некви такива, стремиш се да се изкараш зрял, безгрешен, различен от всички младежи... Спокойно бе колега, сега ни е времето :winky:

А пък и какъв съвет искаш, като средната възраст тук е 17 :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxaH » 24 Мар 2010, 0:40

Ако очакваш във форум да ти посочат житейският път си в голяма грешка :idea:
А и моряк семейство няма
Селото се оказа точно във града

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: ///M

Мнение от Koz » 24 Мар 2010, 3:41

paxaH написа:Ако очакваш във форум да ти посочат житейският път си в голяма грешка :idea:
А и моряк семейство няма

прав си колега.баща ми е моряк...и съм дете на разведени родители.Пробвах се и аз по корабите но уви не е за млади хора или поне за мене хич.Особенно в чужда фирма.Друго си е на брега.Има къде къде много по добри оферти за работа отколкото моряк.Вече няма кирия в тази професия.Преди е било квот е било.
Ако говорим за провинция, питай Хемингуей ...

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 24 Мар 2010, 4:07

Аз уча в Морското в момента... 2ри курс съм.
Приема ще ти е последната грижа в общи линий.
Приемен изпит има само 1 - математика.
Сега се влиза лесно, аз като кандидатствах влязох с бал 26 и нещо си при максимален 32 и бях на 70то място за най-желаната специалност корабоводене. Приеха ме на 1во класиране по 1во желание.
Последната година допълваха бройки с 14-16 бал, УЖАС - ПЪЛЕН, затова сега се чудят как да бутат изпити юнаците.
Не случайно споменах, че приема ще ти е последна грижа, трудното почва, като те приемат, не е като някои икономически университети, приемат те и криво ляво завършваш. Тук, както и в повечето по-сериозни ВУЗ-ове си има няколко основни дисциплини, по които трябва по-сериозно учене (по-сериозно имам в предвид, не както икономическите, да учиш 4 дни преди изпита и да го вземеш...).
Първата година се учи стабилно математика(3 изпита по математики ще имаш за първите 2 семестъра), физика, механика ии химията май я махнаха тази година, морско дело има, но то пак не е много трудно.
След края на 1вата година има морски лагер, провежда се в една база край Варна, там плуване, гребане, морски свръзки, първа помощ се учат, забавно е много :)
Втората година по-сериозните са навигация, ТУК(теория и устройство на кораба, тука е лудницата...), астронавигация, радиотехника, електротехника(този не е толкова сериозен...), електроника и това е.
Нагоре вече идват маневриране и товарно дело, които също сериозно затрудняват.
Друго 4 години - бакалавър, държавни изпити по 2 направления - английски, корабоводене(разделено е на няколко момента) за допускане до държавни изпити ти искат 6 месеца стаж на кораб.
За магистър ти трябват още 4 семестъра ако не се лъжа, те ще ти трябват ако решиш да ставаш старши помощник или първи капитан, но това ще се случи след доста, доста стаж (зависи и все пак как се развиваш).
С бакалавърството можеш да си 3ти помощник или 2ри помощник, което е задоволително.
Една новост има повечето компаний спряха 6 месечните си рейсове, сега са на 4 месечни. Е, има изключения, но са сравнително малко. Заплатите за 3ти помощник се чува да са от типа на 2500 евро като за начало (не претендирам да е 100% вярна сумата).
Отговори си на въпроса обаче за какво точно на море ще работиш и дали си готов да понесеш негативите.
Аз за себе си реших, че не искам начален старт от нашите, но не искам и след като завърша някой друг ВУЗ да бачкам първоначално за 500 лева заплата в някоя банка примерно, исках, като завърша директно да взимам някакви пари, това ми беше единия вариант, другият реален ми се виждаше УАСГ примерно ССС или архитектура, другия вариант много нашумялото програмиране, но просто не е моят тип работа да се забия пред ПЦ и да работя това. Винаги съм искал да работя работа, която да ми даде възможност да обиколя света и така се нагласиха нещата.
Имам някви идей да не го бачкам повече от някоя друга година, но времето ще покаже, та отговори си на въпроса, докато е време, че имам някои колеги се поразколебаха...
Тук гледам виреят някви стари разбирания и затвърдени, кухи фрази, които са доста далеч от реалността.
Работа има и на сушата ако си завършил корабоводене, но не е лесно... Зависи каква магистратура ще запишеш и т.н. варианти има.
За самото училище, незнам какво да ти кажа... ако те интересува нещо конкретно питай на лично. Английски трябва да знаеш... ама като Български, това ти е езика, като се качиш, на друг не се говори.
Кораби под БГ флаг останаха малко и не си струва... кадрите от морското винаги са били търсени и дори предпочитани ако щеш и на световно ниво, това не са думи на някой си там началник в училището, който цели да те надъха, а са думи на човек занимаващ се НЕ от скоро с тази работа.

"Моряк семейство няма"
Това е прилична глупост, аз пък имам познат, който работи 8 години (като патуваше примерно по около 8 месеца годишно) , намери любовта на живота си, събраните пари в банката, качва се за някой 4 месечен рейс веднъж в годината, примерно есента и ей така. Вярно не с всички е така, но ми се вижда въпрос на личен избор и незнам какво би възспряло някого да го направи по този начин :) В тоя ред на мисли повечето, които ходят да работят извън нашата страна, Англия примерно, също трудно се установяват и са далеч от семействата си.
Дайте да не говорим наизуст...

Факт и то неуспорим е, че тази професия не е за всеки, няма две мнения по въпроса, на колегата по-горе не му е допаднало, случва се, няма работа, която да се харесва на абсолютно всички, някак нормално дори ми се вижда, просто тази е по-специфична :)
Ако някой не е съгласен с написаното, нека да ми пише на ЛС да коментираме, да не цапаме тук темата :)
Да поясня, че говоря за специалност корабоводене :)
Изображение
E34, E38

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 compact 95' 1,6
Мечтае да кара: m3 e92

Мнение от Пецата » 24 Мар 2010, 8:31

те полицаите си докарват и extra money така че не се знае тяхната реална заплата :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от georgymk » 24 Мар 2010, 11:23

Благодаря за отговра Just и аз много обичам да пътувам,такаче явно това ще кандидатствам,плуване,спасяване съм ги тренирал.Бащами ми е бивш състезател по плуване,мога да плувам, физически съм добре подготвен,както и психически...английският и с него съм "добър приятел" само математиката малко куца,ама от тази седмица се фащам и ще отставам секи божи ден на консултаций....
Благодаря много,за изчерпателният отговор.
А,това за семейството,мисля че е казано в такъв смисъл,че дори и да си намериш жена тя като си е в къщи сама 8-9 месеца,едвали няма да се изчука с някой...
Както и да е,още един път ти благодаря :bchug:
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
=> пари = √проблеми
Жена = (√проблеми)