свети лампа жълта лампа на таблото !
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
свети лампа жълта лампа на таблото !
колеги на мен при всяко палене на колата, след запалаването почва да ми свети жълтата лампичка на маслото между двете големи окръжности
свети 10-секунди и огасва
, смених и датчика за маслото, пак си прави така, гледах я за грешки, не показва,чудо голямо е!
Някой да знае нещо по въпроса?

свети 10-секунди и огасва

Някой да знае нещо по въпроса?
Re: свети лампа жълта лампа на таблото !
има много писано по темата.Провери си маслото/нивото/дали не е повече или по малко.Това показва тази лампа
shikito написа:има много писано по темата.Провери си маслото/нивото/дали не е повече или по малко.Това показва тази лампа
ми, маслото съм го сменял,нивото си е както трябва, но пак си прави така, даже едни майстори ми казаха че били заминали основни лагери и някви такива, аз обаче минах 10000-км и колата си върви перфектно, но тази лампа ме притеснява

А, колега къде мог ада намеря писаното по темата, понеже съм нов във форума и не съм на ясно

Прецакан ти е датчика за маслото, ама за нивото, а не за налягането! Безсмислено си го сменил! Този се намира на картера отдолу и е често явление да се прецака. Препоръчвам ти да се запознеш с тази тема:
viewtopic.php?f=34&t=179526&hilit=%D0%A1%D0%BE%D1%80%D0%B8+%D0%B0%D0%BC%D0%B0+%D0%BF%D0%B0%D0%BA+%D0%B6%D1%8A%D0%BB%D1%82%D0%B0+%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B0
viewtopic.php?f=34&t=179526&hilit=%D0%A1%D0%BE%D1%80%D0%B8+%D0%B0%D0%BC%D0%B0+%D0%BF%D0%B0%D0%BA+%D0%B6%D1%8A%D0%BB%D1%82%D0%B0+%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B0
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Болна тема ... 
Та, както каза колегата по-горе. В заключение не си купувай датчик Фленор!!!
И ползвай търсачката!

Та, както каза колегата по-горе. В заключение не си купувай датчик Фленор!!!

btw и аз го имам тоя проблем и отгоре на всичко и масло харчи
иначе да, на всяко палене свети
дори, след като смених маслото пак свети и на 7-8-та секунда изчезва
започвам с четенето на дългата тема

nikolae написа:btw и аз го имам тоя проблем и отгоре на всичко и масло харчи
Пич имаме същия проблем, ще следим темите да г орешим, да го еба

мойта като дам на контакт и светва за 1 или половин секунда и става червена и паля - може тва да е някъв тест преди палене 320 д 150 к
jeki_tdi написа:мойта като дам на контакт и светва за 1 или половин секунда и става червена и паля - може тва да е някъв тест преди палене 320 д 150 к
твойта колега е дизелче, мойта 318

-явно проблема е сериозен да го еба

точно този датчик е колега и аз карам така понеже не ми се дават 200лв.карай си така нишо неможе да стане
Колега,моята 318-ка я имам от 2 години и още като я купих си светеше.Имам приятели и на тях им свети --( свети за 9-10 секунди и гасне), да това е датчика за нивото на маслото и си е заминал,но няма никакъв проблем да си я караш така ,няма странични проблеми,ако ти се дават 200 лв си го смени ,ако те дразни,но да е оригинален,защото ,ако не е оригиналния често дава грешка и може да ти свети постоянно.Но за мен няма смисъл да го сменяш,тук всички явно го имат

и аз колеги сам в ужас с тези лампи...аз имам е46д 136к и даже неми свети лампата за маслото,нито червено нито жалто 

dido_e46d написа:и аз колеги сам в ужас с тези лампи...аз имам е46д 136к и даже неми свети лампата за маслото,нито червено нито жалто
Виж я на диагностика, но може да са маскирали диода с изолирбанд

При мен проблема е друг, светва ми лампата на маслото в жълто само когато и много за грях двигателя при запалване не ми светва. След смяна на маслото изчезна, но след пробег от 5000-6000 кмет пак започна. Колата е М52В20TU и се кара с MOTUL 6100 10W40
15 мнения
• Страница 1 от 1