Проблем с бензиномера бмв е 34 двойка ванус
Модератор: Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- vvpv
- Потребител
-
- Кара: E34 520i
Проблем с бензиномера бмв е 34 двойка ванус
Колеги моля помогнете.
Когато заредя до горе стрелката ми показва че имам малко нат 40 литра.Като покарам стотина колометра пада на нула и не ми показва колко гориво имам.Това го прави на всяко палнене, и когато заредя по малко не ми показва колко имам и нямам представа кога 6те угасна някаде.А лампата свти когато си поиска,смисал след като я заредя и покарам един ден светка и стрелката пада на нуля. Казяха ми че е блокирал поплавака и като я напалня няколко пати 6те се оправи но не става.Ако някои знае какъв е проблема и колко 6те ми струва да се премахне моля да пи6е по темата.
Благодаря предварително
Когато заредя до горе стрелката ми показва че имам малко нат 40 литра.Като покарам стотина колометра пада на нула и не ми показва колко гориво имам.Това го прави на всяко палнене, и когато заредя по малко не ми показва колко имам и нямам представа кога 6те угасна някаде.А лампата свти когато си поиска,смисал след като я заредя и покарам един ден светка и стрелката пада на нуля. Казяха ми че е блокирал поплавака и като я напалня няколко пати 6те се оправи но не става.Ако някои знае какъв е проблема и колко 6те ми струва да се премахне моля да пи6е по темата.
Благодаря предварително
- gi4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: -ше Е34 525 м50
Re: Проблем с бензиномера бмв е 34 двойка ванус
най-вероятно наистина проблема е в поплавъка. новият е над 200лв, търси 2 употреба, под 100. аз намерих за 20
, но са ми искали и по 80. отвори капака на резервоара, ,измъкни поплавъка...ако е необходимо откачи някои маркуч...извикай някой приятел да стои на таблото и на контактния ключ и пробвайте: мести поплавъка в най-долно, най-горно междинни положения и виж какво показва. а и ВАЖНО!!! ...СЛЕД ВСЯКО ПРЕМЕСТВАНЕ НА ПОПЛАВЪКА КАРАЙ ТВОЯТ ЧОВЕК ДА ВРЪЩА КОНТАКТНИЯ КЛЮЧ НА НУЛА И ПАК НА КОНТАКТ ЗА ВСЯКО НОВО ПОКАЗАНИЕ, ИНАЧЕ МОЖЕ ДА НЕ ОТЧЕТЕ ПРОМЯНА!!! УСПЕХ!!!

- martyn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е34 525ix touring
- Мечтае да кара: м5
смени си направо сондата с втора у-ба
или изчисти с ВД пистата на поплавъка
или изчисти с ВД пистата на поплавъка

- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
По принцип като се отваря резервоара и се вади помпата е хубаво, даже задължително да се разкача акумолатора, защото една искра от някое кабелче и може да стане лошо! Та това с тая проба май не е много разумно!
- gi4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: -ше Е34 525 м50
не съм казал пробата да се прави в резервоара! както казах разкачаш маркучите и измъкваш сондата навън, където си включваш в буксата и действаш. макар че мойте майстори в сервиза като я сменяха даже правиха спойки точно над отворения капак и пълния резервоар и казаха, че нямало проблем...е, аз се дръпнах няколко метра встрани 

- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
gi4o написа:не съм казал пробата да се прави в резервоара! както казах разкачаш маркучите и измъкваш сондата навън, където си включваш в буксата и действаш. макар че мойте майстори в сервиза като я сменяха даже правиха спойки точно над отворения капак и пълния резервоар и казаха, че нямало проблем...е, аз се дръпнах няколко метра встрани
Аз просто исках да кажа, че дори и да е навън сондата бензиновите пари са си опасни. Кабелът на буксата не е много дълъг и все пак ще се наложи да се включи над отворения капак и при една искра...
Проблема определено е в пистата на поплавъка, може някъде да е прекъсната.
- vvpv
- Потребител
-
- Кара: E34 520i
Мерси за помо6та 6те видиме какво 6те се полу4и,и 6те пи6а.
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
fastv6 написа:Проблема определено е в пистата на поплавъка, може някъде да е прекъсната.

9 мнения
• Страница 1 от 1