Как се разглабя BUSSINES CD

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d '03
Мечтае да кара: 760Li

Как се разглабя BUSSINES CD

Мнение от obi_fix » 20 Мар 2010, 19:40

Искам да го сваля за да прекарам кабелите му до новото ми мп3 което ще седи ш вабката за да не загрозчша интериора и оригиналното ще остане неиползваемо но наместо ?! :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 97", E46 320d 05"
Мечтае да кара: ново БМВ
Детайли за колата: изтъркани задни гуми, тук-таме за изчукване и боя :D

Re: Как се разглабя BUSSINES CD

Мнение от e39 FEN » 20 Мар 2010, 20:47

Сваля се много лесно, махаш копчето за усилването и с една права отверка бъркаш в един процеп, тои се вижда като махнеш копвето, бъркаш там с отверката и мисля че на ляво се натискаше палчето и то си излиза :yes: Точно 1 мин работа е 8)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от obi_fix » 20 Мар 2010, 21:12

много мерси прятелче някаква идея как да вържа новото? трябва ли преправяне на кабелите букси това онова ? и евенуално как да прекарам кабелите за захранване в жабката и тези за сигнала към колоните ? и има ли вариянт да мога пак да си сменям песните от волана ?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520

Мнение от IMB » 20 Мар 2010, 22:18

Понеже и мен ме вълнува въпроса с музиката в колата ще споделя своя опит. От предишната ми кола ми остана PIONEER DEH-P6800MP, сложих го на мястото на оригиналното CD. Като звук се получи но като визия не, и го махнах. След това опитах да го сложа в жабката. Половин ден опъвах кабели накрая разбрах че за PIONEERА няма достатъчно място в жабката. Събира се само настрани, дистанционното му не хваща, на всяка дупка подскача и диска прескача. Плеера няма как да се фиксира, горе са бушоните. Накрая се ядосах и върнах всичко в оригиналното състояние и ще мисля друг вариант.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от obi_fix » 20 Мар 2010, 23:22

и ти си прав
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d 05
Мечтае да кара: F10 M550D

Мнение от dmxl » 21 Мар 2010, 12:24

IMB написа:Понеже и мен ме вълнува въпроса с музиката в колата ще споделя своя опит. От предишната ми кола ми остана PIONEER DEH-P6800MP, сложих го на мястото на оригиналното CD. Като звук се получи но като визия не, и го махнах. След това опитах да го сложа в жабката. Половин ден опъвах кабели накрая разбрах че за PIONEERА няма достатъчно място в жабката. Събира се само настрани, дистанционното му не хваща, на всяка дупка подскача и диска прескача. Плеера няма как да се фиксира, горе са бушоните. Накрая се ядосах и върнах всичко в оригиналното състояние и ще мисля друг вариант.

колега поне има ли някаква промяна в силата и качектвото на звука :?:
DIESEL POWER
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от IMB » 21 Мар 2010, 22:32

Качеството зависи от плеера, този който ползвах има доста настройки и вади по хубав звук от оригиналния. За силата вече си иска усилвател, добре е да има и бас.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Бмв Е39 М47
Мечтае да кара: Ягуар

Мнение от FragNatic » 23 Мар 2010, 15:03

Аз искам да попитам може ли като се смени СD-то да се ползват бутоните от волана или вече няма как да стане? :oops:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 520i E39
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: [URL=http://dobavi.info/cars/BMW/][IMG]http://dobavi.info/cars/BMW/m6232.gif[/IMG][/URL]

Мнение от biggreal » 23 Мар 2010, 22:11

http://bgcaraudio.com/browse.php?id=15 Провери тук дали няма решение на проблема ти с друго радио.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от obi_fix » 24 Мар 2010, 16:08

пак да питам може ли плеъра да ми седи в жабката и пак да си е вързан с волана и от там да сменям песни и да усилвам ? щото ако секи път в който искам да намаля трчябва да се протягам до жабката е доста кофти? и ако може то как става ?

и другото което е като извада сд-то трудно ли се прекарват кабелите до жабката? и трчбва ли да се преправят нещо за да стане на новия плеър?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 97", E46 320d 05"
Мечтае да кара: ново БМВ
Детайли за колата: изтъркани задни гуми, тук-таме за изчукване и боя :D

Мнение от e39 FEN » 24 Мар 2010, 18:40

obi_fix написа:пак да питам може ли плеъра да ми седи в жабката и пак да си е вързан с волана и от там да сменям песни и да усилвам ? щото ако секи път в който искам да намаля трчябва да се протягам до жабката е доста кофти? и ако може то как става ?

и другото което е като извада сд-то трудно ли се прекарват кабелите до жабката? и трчбва ли да се преправят нещо за да стане на новия плеър?

за кабелите не трябва нищо да се преправя само трябва да си вземеш един преходник от БМВ към Евробукса и всичко заспива :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от obi_fix » 24 Мар 2010, 20:41

като махна копчето има една прозрачна пласмаса като предпазител и в нея има само 1 дупка която води към мн малка метална дупчица зад нея? за тази ли става въпрос? и вкарвам там отверка и бутам на ляво ?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от IMB » 25 Мар 2010, 11:53

Вкарваш там отверката завърташ на 90 градуса да освободят зъбчета и издърпваш радиото напред. Ще видиш две болтчета на панела на CDто, отвиваш ги с малък торкс и го издърпваш напред. На самото CD има два бронзови винта с торкс отвиваш и тях без да ги вадиш и издърпваш CDто напред. Откачаш буксата и антената и музиката е свалена. Ако искаш да запазиш оригиналната музика и да сложиш плеер в жабката, ще ти трябва кабел подобен на този.http://cgi.ebay.co.uk/SOT-060-BMW-E39-I ... 5ad2a488db Не виждам добре буксите но май ще свърши работа. Моят волан не е мулти и не съм пробвал, но не ми се вярва да подкара неоригинална музика. Аз имам дистанционно за волана но и то не работи когато плеера е в жабката. За мен този вариант не си заслужава плеера стои като хвърлен в жабката, на дупките подскача и диска прескача, за да смениш диск или усилиш трябва да се навеждаш и да ровиш в жабката. След продължителна работа плеера се нагрява доста и може да направи някоя беля. Кабела се прекарва трудно особено ако е с букса дори пречи на нормалното затваряне на жабката. Ако плеера е на мястото на оригиналната музика трябва да се преглътне само лошия външен вид, но поне е функционален. Сега се чудя да пробвам ли с GROM или да събирам пари за 2DIN.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от obi_fix » 25 Мар 2010, 14:43

IMB написа:Вкарваш там отверката завърташ на 90 градуса да освободят зъбчета и издърпваш радиото напред. Ще видиш две болтчета на панела на CDто, отвиваш ги с малък торкс и го издърпваш напред. На самото CD има два бронзови винта с торкс отвиваш и тях без да ги вадиш и издърпваш CDто напред. Откачаш буксата и антената и музиката е свалена. Ако искаш да запазиш оригиналната музика и да сложиш плеер в жабката, ще ти трябва кабел подобен на този.http://cgi.ebay.co.uk/SOT-060-BMW-E39-I ... 5ad2a488db Не виждам добре буксите но май ще свърши работа. Моят волан не е мулти и не съм пробвал, но не ми се вярва да подкара неоригинална музика. Аз имам дистанционно за волана но и то не работи когато плеера е в жабката. За мен този вариант не си заслужава плеера стои като хвърлен в жабката, на дупките подскача и диска прескача, за да смениш диск или усилиш трябва да се навеждаш и да ровиш в жабката. След продължителна работа плеера се нагрява доста и може да направи някоя беля. Кабела се прекарва трудно особено ако е с букса дори пречи на нормалното затваряне на жабката. Ако плеера е на мястото на оригиналната музика трябва да се преглътне само лошия външен вид, но поне е функционален. Сега се чудя да пробвам ли с GROM или да събирам пари за 2DIN.
това мп3 плеъри ли са ? и се връзват към оригиналното? и в такъв случей качеството си остава същото само дето може да чете мп3?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 25 Мар 2010, 15:57

obi_fix написа:като махна копчето има една прозрачна пласмаса като предпазител и в нея има само 1 дупка която води към мн малка метална дупчица зад нея? за тази ли става въпрос? и вкарвам там отверка и бутам на ляво ?

Тук е описано и илюстрирано доста добре ...

Изображение

Назад към E39