датчик охлаждаща течност?!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- giggs_11
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320д
датчик охлаждаща течност?!!!
Колеги, някой може ли да ми каже или по-скоро да ми покаже ,къде точно се намира датчика на охлаждащата течност при Е36 М40 мотор...........снимка или схема.Предварително благодаря!
Re: датчик охлаждаща течност?!!!
Ето http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15. Номер 11 и 13 от схемата.Единя е за мотроника ( със синята букса ) дргия за таблото.
- giggs_11
- кандидат ентусиаст
-
има ли друг датчик в близост до тези двата ,защото на мястото което е посочено на схемата аз виждам само единия и то трудно го виждам,но пък до него виждам още един ,но тои не е под него(както е дадено на схемата),а е до него на около 10-12см. от към страната на перката.......Та се чудя това друг датчик ли е или просто при мен са разположени и двата един до друг,а не един под друг?!!!!ivodachev написа:Ето http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15. Номер 11 и 13 от схемата.Единя е за мотроника ( със синята букса ) дргия за таблото.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Виж хубаво чертите на разположението и ще видиш,че са разположени хоризонтално а не вертикално
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- kalobrana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Квото намери
Единия е за компа а др.за уреда на таблото мисля
Бирата е доказателство че Бог съществува!
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
kalobrana написа:Единия е за компа а др.за уреда на таблото мисля
точно така

чак при Е36, произведени след 09.95 са с един датчик, който е и за таблото и за компютъра

- giggs_11
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря,колеги за това че се отзовахте .Като гледам и двата са на много шибано място,сам няма да мога да ги сменя,защото без да се разглобят колекторите,според мен е невъзможно ,аз дори ръката си не мога да пъхна до тях,че даже този който е откъм купето ,едвам го виждам,и то само част от него......
- lop_88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318i м40 R.I.P:( е36 320и м52
- Мечтае да кара: x5 или е36 кабрио
привет на всички.бих искал да ви попитам имали някакъв начин да се измери с мултицет или др уред за дасе разбере дали е за смиана и ако може как става и какви стоиности трябва да показва
и ако можете да кажете кои от двата 11-13 е този които дава информация на коппа ??
мерси предварително

и ако можете да кажете кои от двата 11-13 е този които дава информация на коппа ??
мерси предварително
може всичко да е ,да ама не е бмв 

- giggs_11
- кандидат ентусиаст
-
Ако може да ми кажете и ,дали ако разглобя колекторите,наложителна ли е смяната на гарнитурите и ?!
- lop_88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318i м40 R.I.P:( е36 320и м52
- Мечтае да кара: x5 или е36 кабрио
ако ти се иска да се оплатнат по добре колекторите давай кинти но и да караш с старите(ако не са прекалено много изтанени или разпокъсани ) карай си с тях но си имаий едно н апредвид че са консамативи и все някога трябва да се сменят
може всичко да е ,да ама не е бмв 

- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
giggs_11 написа:Ако може да ми кажете и ,дали ако разглобя колекторите,наложителна ли е смяната на гарнитурите и ?!
Препоръчително е,всяко азбестово метално уплътнение,след стягане и високата температура се деформира и загубва своиствата си.Но все пак ние сме,Българи и обичаме да побългаряваме,Ганьовщината ни е в кръвтта.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- giggs_11
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря ,колеги ще се постарая да ги сменя и тях ,сега ако някой може да каже на колегата по горе,има ли някакъв вариант да се замери тоя датчик с мултицет,ако никой не може да каже ,да заключваме темата.
Ето това са стойностите на съпротивлението в зависимост от температурата:
от 15 до 30 градуса - от 1.3к до 3.6к
80 градуса - 0.25к до 0.39к
от 15 до 30 градуса - от 1.3к до 3.6к
80 градуса - 0.25к до 0.39к
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
giggs_11 написа:има ли друг датчик в близост до тези двата ,защото на мястото което е посочено на схемата аз виждам само единия и то трудно го виждам,но пък до него виждам още един ,но тои не е под него(както е дадено на схемата),а е до него на около 10-12см. от към страната на перката.......Та се чудя това друг датчик ли е или просто при мен са разположени и двата един до друг,а не един под друг?!!!!ivodachev написа:Ето http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15. Номер 11 и 13 от схемата.Единя е за мотроника ( със синята букса ) дргия за таблото.
Аз отворих капака на двигателя , дупих се , оглеждах и неможах да немря тези 2 датчика . Те нали се падат като застана с лице към колата от дясно , шофиорската страна , някъде в задната част на двигателя ?
Този за със синята букса е точно под смукателния колектор зад кутията на масления филтър. Погледни там и ще го видиш. Другият за таблото е на една линия с него но доста по- навътре.
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3