уреди на таблото
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- TyK-TaM
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 328
- Мечтае да кара: BMW e63 M6 cabrio
уреди на таблото
здравейте колеги , търсих из търсачката но неоткрих конкретна причина та за това пускам тема да попитам знаещите , значи на компакта (2.5мотор) до днес карах с табло за 4 цилиндров мотор смених таблото с такова от м52 всичко си светна но не всичко работи правилно разходомоера работи само в крайно ляво положение и от време на време в крайно дясно никакви точни данни , стрелката за температурата при загрял мотор не е вече закована като преди на средата еми показва малко по в ляво (по-студен мотор ако може така да се изразя) , стрелката на количеството бензин и тя по малко показва ) та може ли да се вярва на тези стойности и разходомера да се оправи по някъкъв начин ?
за справка само мотора е от е34 ако има някакво значение изобщо
за справка само мотора е от е34 ако има някакво значение изобщо

- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Re: уреди на таблото
Колега, аз също сменях табло. При мен в момента няма такива проблеми, но първо сложих едно табло, което показваше по-ниска температура, в смисъл колата е загряла а то показваше, доста по-ниска температура... в първия момент се учудих, но после като сложих друго табло всичко си заспа ... Според мен проблема е в таблото което си сложил, сегашното с което карам аз отчита всичко много вярно, но разходомера отчита малко по-големи стойности от предишните, но аз свикнах с това и не му обръщам такова внимание.
За мен проблема ти идва от таблото, вземи и пробвай някакво друго табло и ще разбереш.
За мен проблема ти идва от таблото, вземи и пробвай някакво друго табло и ще разбереш.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
4 цилиндровото какво показваше при положение,че не е за 6 цилиндрови
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- TyK-TaM
- кандидат ентусиаст
-
vladi_a_i написа:4 цилиндровото какво показваше при положение,че не е за 6 цилиндрови
за 4 цилиндровото табло показваше температурата винаги в средата като загрее точно на 12 часа

- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Колега така се получава с табло за 4 цилиндъра, което е сложено на кола с 6... значи всичко си отчита вярно, само оборотомера лъже.
Тези неща и аз не ги знаех до скоро, но тъй като ми се наложи да сменям табло ги разбрах.
При мен беше друго, аз съм с 4 цил. БМВ и сложих табло от 6 цил, въпросното табло за което ти споменах, не отчиташе температурата вярно, а оборотите на празен ход ми бяха под 500 ... след това разбрах, че това е защото от 4 цил, на 6 цил и обратно оборотомера лъже, в единия случай отчита повече (от 4 цил на 6 цил) в другия случай отчита по-малко (от 6 на 4 цил.)
Но бъди сигурен, че това, че не ти отчита вярно температурата е от самото табло. Има и друго, което лесно се вижда, аз след като свалих таблото забелязах, че на оригиналното ми (което отчиташе температурата вярно, тоест винаги като загрее си беше на 12 часа) стрелката си стоеше малко по-нагоре от стрелката на това което не отчиташе вярно. Искам да кажа, че това табло което показваше по-ниска температура, когато не работи стрелката му пада по-надо от другото, това е и причината да не отчита вярно, просто тя пак изминава същото разстояние както другата, но тъй като е по-надолу не може да достигне средата.
Малко сложно го обясних, но свали го и погледни сам, ще видиш дали има разлика, а то и без да се сваля може да се забележи... ако не ти пречи карай си така, ако ли не сменяй пак таблото.
Тези неща и аз не ги знаех до скоро, но тъй като ми се наложи да сменям табло ги разбрах.
При мен беше друго, аз съм с 4 цил. БМВ и сложих табло от 6 цил, въпросното табло за което ти споменах, не отчиташе температурата вярно, а оборотите на празен ход ми бяха под 500 ... след това разбрах, че това е защото от 4 цил, на 6 цил и обратно оборотомера лъже, в единия случай отчита повече (от 4 цил на 6 цил) в другия случай отчита по-малко (от 6 на 4 цил.)
Но бъди сигурен, че това, че не ти отчита вярно температурата е от самото табло. Има и друго, което лесно се вижда, аз след като свалих таблото забелязах, че на оригиналното ми (което отчиташе температурата вярно, тоест винаги като загрее си беше на 12 часа) стрелката си стоеше малко по-нагоре от стрелката на това което не отчиташе вярно. Искам да кажа, че това табло което показваше по-ниска температура, когато не работи стрелката му пада по-надо от другото, това е и причината да не отчита вярно, просто тя пак изминава същото разстояние както другата, но тъй като е по-надолу не може да достигне средата.
Малко сложно го обясних, но свали го и погледни сам, ще видиш дали има разлика, а то и без да се сваля може да се забележи... ако не ти пречи карай си така, ако ли не сменяй пак таблото.
- TyK-TaM
- кандидат ентусиаст
-
а на какво се дължи това ,че горивомера непоказва никви стойности
при запалване отива в най в дясно а кто е на скорост седи в 0 най в ляво

- TyK-TaM
- кандидат ентусиаст
-
никой ли незнае ??
- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
Вкарай му буксата както трябва и ако имаш му пръсни малко контактен спрей.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- TyK-TaM
- кандидат ентусиаст
-
както трябва са буксите няма нужда от спрей
- catorse
- Потребител
-
- Кара: Гумите да си показват теловете...
TyK-TaM написа:както трябва са буксите няма нужда от спрей
колега имах съ6тия проблем на мен ми бе6е от 6текера пробаи да го рестартира6 моя тръгна просто го вади6 и слага6 но ако не е от това виж на диагностиката какво 6е покаже

- TyK-TaM
- кандидат ентусиаст
-
catorse написа:TyK-TaM написа:както трябва са буксите няма нужда от спрей
колега имах съ6тия проблем на мен ми бе6е от 6текера пробаи да го рестартира6 моя тръгна просто го вади6 и слага6 но ако не е от това виж на диагностиката какво 6е покаже
какво е 6текер и от буксите ли да го вадя и пак да го сложа ,че нещо неразбрах?
11 мнения
• Страница 1 от 1