Как се сменя температурата да показва от фаренхайт в целзий

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Как се сменя температурата да показва от фаренхайт в целзий

Мнение от vipspot » 18 Мар 2010, 11:32

Имам една е39 2001 ноември месец. 520д. Сменяваха и маслото преди седмица и занулих за маслото индикатора на таблото обаче се разбазикаха градусите и сега показва във фаренхайт. Малко е неудобно...
Някой може ли да ми каже стъпка по стъпка какво трябва да се натисне или да се задържи копчето на таблото и позицията на ключа?
Благодаря предварително.

За колегата, mad_presley, който побърза да заключи предната тема и ме пренасочи към "Важните теми" само да поясня, че съм ги разгледал, но няма дясно и ляво копче на километража на тази е39. Има само едно копче там...
Някой друг може ли да помогне?

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: Как се сменя температурата да показва от фаренхайт в целзий

Мнение от Dimitroff » 18 Мар 2010, 12:16

Бодр комп-а...сменяш докато дойде температура...после мисля с десния бутон на таблото се сменяше...или с левия...ще те излъжа - един от двата беше. (с натискане, не с въртене)

Потребител
Аватар

Мнение от vipspot » 18 Мар 2010, 12:23

Dimitroff написа:Бодр комп-а...сменяш докато дойде температура...после мисля с десния бутон на таблото се сменяше...или с левия...ще те излъжа - един от двата беше. (с натискане, не с въртене)

Тази е39 има само едно копче на таблото, от лявата страна на километража, което може да се натиска.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 18 Мар 2010, 12:45

vipspot написа:Имам една е39 2001 ноември месец. 520д. Сменяваха и маслото преди седмица и занулих за маслото индикатора на таблото обаче се разбазикаха градусите и сега показва във фаренхайт. Малко е неудобно...
Някой може ли да ми каже стъпка по стъпка какво трябва да се натисне или да се задържи копчето на таблото и позицията на ключа?
Благодаря предварително.

За колегата, mad_presley, който побърза да заключи предната тема и ме пренасочи към "Важните теми" само да поясня, че съм ги разгледал, но няма дясно и ляво копче на километража на тази е39. Има само едно копче там...

Първо кажи с кой борд си? Малък или голям? Но щом имаш само едно копче би трябвало да си с малкия. Това го копирах от една стара тема която намерих с ТЪРСАЧКАТА точно за 1 мин...не бъдете толкова мързеливи,Преслав с право ви заключва темите !!! Ползвайте я тази търсачка !!!

Ето и по темата : "Елементарно е: (за малкия борд) Натискаш копчето на таблото (без да си на контакт) даваш на контакт и задържайки копчето на таблото изключваш от контакт, пускаш копчето на таблото, и при следващото включване на контакт ще видиш че се е променило. Успех."

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 18 Мар 2010, 12:52

Аз пък помислих, че съм в Е46 подфорум...та обяснението ми се отнася за Е46...при Е39 не съм сигурен, че е така както го написах. :oops:

Потребител
Аватар

Мнение от vipspot » 18 Мар 2010, 13:04

im0tep написа:
vipspot написа:Имам една е39 2001 ноември месец. 520д. Сменяваха и маслото преди седмица и занулих за маслото индикатора на таблото обаче се разбазикаха градусите и сега показва във фаренхайт. Малко е неудобно...
Благодаря предварително.

Първо кажи с кой борд си? Малък или голям? Но щом имаш само едно копче би трябвало да си с малкия. Това го копирах от една стара тема която намерих с ТЪРСАЧКАТА точно за 1 мин...не бъдете толкова мързеливи,Преслав с право ви заключва темите !!! Ползвайте я тази търсачка !!!

Ето и по темата : "Елементарно е: (за малкия борд) Натискаш копчето на таблото (без да си на контакт) даваш на контакт и задържайки копчето на таблото изключваш от контакт, пускаш копчето на таблото, и при следващото включване на контакт ще видиш че се е променило. Успех."

Мерси, нямах идея, че има малък и голям борд.
Прикачвам снимки от книжката за БМВ за решението на проблема:

Изображение

Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 18 Мар 2010, 13:44

vipspot написа:За колегата, mad_presley, който побърза да заключи предната тема и ме пренасочи към "Важните теми" само да поясня, че съм ги разгледал, но няма дясно и ляво копче на километража на тази е39. Има само едно копче там...

Просто не си намерил за без копче. Слагам ти го в атача, за да не търсиш повече :)

P.S Сега видях, че даунлоуд линка за този файл вече не е активен и затова ще го постна в "E39 Tips & Tricks" като атач, за да не се губи повече.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар

Мнение от vipspot » 18 Мар 2010, 13:50

mad_presley написа:
vipspot написа:За колегата, mad_presley, който побърза да заключи предната тема и ме пренасочи към "Важните теми" само да поясня, че съм ги разгледал, но няма дясно и ляво копче на километража на тази е39. Има само едно копче там...

Просто не си намерил за без копче. Слагам ти го в атача, за да не търсиш повече :)

Мерси! Оправих го. Можете да заключите темата ако желаете. :)

Назад към E39