Проблем с бензиновата помпа моля помогнете
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Rad_maniak
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW е36 320 "93
- Мечтае да кара: ....M3.........
Проблем с бензиновата помпа моля помогнете
Днес както си карах и клата ми изгасна и беше до там.след това се оказа 4е бензиновата помпа се е прецакала обаче проблема е че купих друга и когато и подам ток директно от акумолатора помпата си варти,а когато си я вклиуча в буксите кадето по принцип трябва да баде не иска да варти,та въпроса ми е от какво може да е и също така дали помпата по принцип варти постоянно докато колата работи или не
BMW - Be My Wife!!!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Проблем с бензиновата помпа моля помогнете
Виж си бушоните
Постоянно върти помпата докато раноти колата.

Постоянно върти помпата докато раноти колата.

- Rad_maniak
- кандидат ентусиаст
-
а ако пусна един допълнителен кабел от акумолатора до помпата ще стане ли поне да я закарам до сервиз?
BMW - Be My Wife!!!
- krumovvv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: чужди коли и жени
- Мечтае да кара: две коли едновременно
- power4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528
- Мечтае да кара: 540
- Детайли за колата: черна перла,чип,генерация ремус,лети джанти 18''с перспектива за 19''
да директен плюс ще свърши работа до сервизRad_maniak написа:а ако пусна един допълнителен кабел от акумолатора до помпата ще стане ли поне да я закарам до сервиз?
0988853655
- Rad_maniak
- кандидат ентусиаст
-
някой може ли да ми каже кои бушони са за помпата защото всички са здрави,но имам една редица в която 4-5 бушона не работят
BMW - Be My Wife!!!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Одобрих ти мнението, само щото гледам, че си на зор, а причините за неодобрено мнение все още се получават само в пощата и не се знае дали ще го видиш. Таблица с бушоните има във важните теми и следващия път ползвай търсачката.
Бушона за бензиновата помпа е номер 18. Провери си релето за бензиновата помпа. Синьо е на цвят и е първото под малкото капаче на кутията с бушоните.Това реле се активира след като бялото до него е вече активирано. За да го провериш го извади и му погледни схемата на капачето за да се ориентираш къде му е бобината и каде контакта. След това провери на цокъла на релето, като си подал контакт, дали има 12V между единя край на контакта на релето и маса.Ако не се лъжа контакта на релето е 30 и 87, а бобината му 85 и 86.За да провериш самото реле дали работи, подай + 12 V и маса на 85 и 86. След това с мултицет провери дали има верига между 30 и 87.За да провериш дали няма прекъснат кабел между помпата и релето сложи мост на цокъла между 30 и 87. Отзад на буксата на помпата мисля че черната беше за самата помпа мериш при контакт дали има напрежение. Провери и масата на помпата, която се намираше някъде под калъфа на ръчната или скоростния лост по спомени.
А помпата можеш да я провериш дали е изгоряла като премериш дали има верига между крачетата на буксата. Съпротивлението трбва да е много малко.
А помпата можеш да я провериш дали е изгоряла като премериш дали има верига между крачетата на буксата. Съпротивлението трбва да е много малко.
- bmw318tds
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 325TDS
Да спомена нещо което ми се случи скоро, но незнам дали твоя проблем е същия. 325 ТДС - помпата като и подаде6 захранване извън колата работи, закачаш я на буксата не работи. Вартя ноколко пати запалва. Причината не беше предпазител. Оказа се че динамото не зареждаше и помпата не работи. Провери дали ти зарежда динамото 

- Rad_maniak
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря колеги проблема е отстранен пак съм в играта
BMW - Be My Wife!!!
11 мнения
• Страница 1 от 1