Проблем с централно заключване на Е34 520I - помагайте

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i

Re: Проблем с централно заключване на Е34 520I - помагайте

Мнение от Shishmanov » 17 Мар 2010, 13:26

Проблемът с централното е решен - подмених машинките на двете леви врати. На шофьорската проблема беше че машинката не беше оригинална т.е. затова не управляваше останалите. А на задна лявя врата самата машинка беше или частично повредена,или изгоряла.

Яви се друг проблем обаче - вчера бях спрял пред един хранителен магазин да пазарувам и оставих колата на аварийни около 10 минути. Като се качих аварийните не светеха, и мигачите не работят сега.
Някакви идеи?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е55

Мнение от ZLATEN » 17 Мар 2010, 22:06

ключа за аварийните ти се базика, свали го, пробвай с друг, или виж
дали контактува добре ... погледни и бушоните
Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Shishmanov » 17 Мар 2010, 22:51

За щастие се оказа дреболия - предпазителя беше изгорял. Даже беше някакъв оригинален,на него си пишеше БМВ :shock:
Подмених го и сега всичко е 6-ца, иначе и аз се съмнявах в ключа за аварийките.
И последния проблем - не ми работи брояча на километража(механичен е, не електронен). Така купих колата - не работеше, но е дразнещо и незнам на какво се дължи.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от godziliaz » 28 Мар 2010, 17:22

За километража вариантите са два: 1во буксата на дифа отзад да се е откачила или да не контактува и 2 ро дърпаш таблото и търсиш причината отзад

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от godziliaz » 02 Апр 2010, 15:46

godziliaz написа:За километража вариантите са два: 1во буксата на дифа отзад да се е откачила или да не контактува и 2 ро дърпаш таблото и търсиш причината отзад

Колега отстрани ли проблема ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Shishmanov » 02 Апр 2010, 19:27

godziliaz написа:
godziliaz написа:За километража вариантите са два: 1во буксата на дифа отзад да се е откачила или да не контактува и 2 ро дърпаш таблото и търсиш причината отзад

Колега отстрани ли проблема ?

За съжаление не съм, понеже някои хора тук ме отказаха с тези батерийки в таблото дето били по 10 лева едната...
Засега карам без брояч, а по нататък мисля направо да потърся друго табло.

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 11 Дек 2010, 23:55

Видях, че има тема за централното, та и аз да я ползвам. Значи проблема е следния:
Само когато е студено централното не иска да затваря шофьорската врата. Като цъкна с дистанционното на алармата да заключа и всички палчета спадат до долу, освен това на шофьорската врата, и от там се вдигат и другите или пък заяжда на средата при заключване или отключване. При отключване се случва понякога и на предната пасажерска врата да зачжда на средата, и се налага да отварям през задните врати.
Пак казвам, че тоя номер го прави само при студено време. Разбрах го при първото застудяване през Октомври някъде и после като се стопли се оправи. Предишния акумулатор беше скапан и мислех, че няма сила да задейства централното както трябва, ама се оказа, че и с новия ги прави същите поразии.
Някой ако знае каква може да е контузията, нека драсне някой друг ред :help: :help: :help:
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 520i vanus 94г.

Мнение от CivilWarrior » 18 Дек 2010, 0:57

Пробваи с течна грес.Може да са клеасали малко
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Shishmanov » 03 Яну 2011, 0:35

Първо - за много години колеги :)

Второ - извинявам се че вадя от "прахта" тази стара тема, но скоро забелязах нещо странно - като стане много студено, под нулата и централното на задна лява врата отказва, като поомекне времето пак си работи.
Преди месец пък, във една влажна нощ колата ме изненада приятно - шофьорската врата започна да се отключва нормално както си трябва - вкарвам ключа, завъртам на 45 градуса и цък, всичко се отключва, за съжаление радоста трая само 1 ден, на другия ден вечерта пак се налагаше да отварям по старому - като опъна дръжката на вратата и завъртя ключа до положение на 90 градуса.
Та някой има ли идея къде се намира модула за централното(най добре ако има снимка или схема) за да го проверя и почистя(доколкото е възможно)
Благодаря!

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 03 Яну 2011, 16:52

Shishmanov написа:Първо - за много години колеги :)

Второ - извинявам се че вадя от "прахта" тази стара тема, но скоро забелязах нещо странно - като стане много студено, под нулата и централното на задна лява врата отказва, като поомекне времето пак си работи.
Преди месец пък, във една влажна нощ колата ме изненада приятно - шофьорската врата започна да се отключва нормално както си трябва - вкарвам ключа, завъртам на 45 градуса и цък, всичко се отключва, за съжаление радоста трая само 1 ден, на другия ден вечерта пак се налагаше да отварям по старому - като опъна дръжката на вратата и завъртя ключа до положение на 90 градуса.
Та някой има ли идея къде се намира модула за централното(най добре ако има снимка или схема) за да го проверя и почистя(доколкото е възможно)
Благодаря!

Колега, при мен е подобно, аз по-горе писах, ама ме съмнява, че е от модула. Мисля, че просто машинките се стягат от студа и става този фал.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 03 Яну 2011, 17:22

Shishmanov написа:Първо - за много години колеги :)

Благодаря!

статистически погледнато модула почти никога не дава фира. това, което дава фира са самите машинки и кабелният сноп, който върви по лявата панта на капака на багажника.

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 04 Яну 2011, 2:58

А тези въпросните кабели на пантата на багажника възможно ли е да е****т централното ако са скъсани ..
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

Предишна

Назад към E34