СЪСТЕЗАНИЕ ЗА РЕТРО АВТОМОБИЛИ
Модератори: mitaka7, Общи модератори
49 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: СЪСТЕЗАНИЕ ЗА РЕТРО АВТОМОБИЛИ
е 30 е такова деленето понеже доколкото разбрах е 30 от 1985 и е 30 от 1992 имат разлики , а и нали все пак ,модела с тройния стоп се води фейслифт, повече пластмаси и по нов изглед , ако бъркам нещо моля поправете ме , не съм запознат надълго и широко с бмв, примерно при форд пак е същото примерно ескорт мк 3 и ескорт мк 4 разликата са стоповете фаровете и броните ама мк 4 започва 1986 година съответно мк 4 не влиза в класа , та ситуацията е аналогична както с е 30
- GRINGO
- младши ентусиаст
-
- Кара: `81 E21 335
Неможе да се приложи тва правило при всеки модел, така че по-добре сложете няква година за горна граница и да важи за всички.
Ми на тех. прегледа ще се гледа талона 

Колумбе, йебем ти откритие !
Абе вземи си нещо ретро и не се занимавай с глупости !
Абе вземи си нещо ретро и не се занимавай с глупости !
- ТУРБО
- луд с палатка
-
- Кара: Хората да залягат
- Детайли за колата: кихащо кабрио
- Besnia2005
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
Защо питате, дали може ли не може.. Пише си. Ако колата ви е до 85г. можете да участвате
Така пише в 1вото мнение, демек би трябвало да е, ако бъркам, се извинявам 

Не е важна колата, важно е задкормилното устройство 

Не не бъркаш , и няма за какво да се извиняваш , не си направил нищо лошо , та конкретно за е 30 изискването както съм написал е до 1987 г. за другите си е както си пише в 1 пост 

- GRINGO
- младши ентусиаст
-
Това което аз разбрах от първия пост е, че колите се разделят в два класа:
1- за модели започнали производство преди 80-та
2- за модели започнали производство между 80-та и 85-та
До състезанието се допускат всички коли от модела без значение от годината на
производство на конкретната кола.
Единствено за Е30 се прави изключение и не се допускат Е30-ки след 87-ма.
Така ли е ?
Ако е така не е справедливо.
Така ли е ?

- Besnia2005
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
GRINGO написа:Това което аз разбрах от първия пост е, че колите се разделят в два класа:
Така ли е ?
Аз пък разбрах, че колата ти , ако е до 85та можеш да участваш 100% пък те да те групират където решат,а ако караш е30 може да си с кола и 87г.
Аз лично нищо неясно не виждам, ако колата ти е е30 и е 87г. или по - стара си в лютеницата, а аконе е е30 и е 85та или по- стара си пак вътре иначе не си ретро

Не е важна колата, важно е задкормилното устройство 

- The BigBadWolf
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e12,e23,e24,e30 cabrio,е36/7,е38
- Мечтае да кара: нищо, което все още да нямам...
С риск да бъда оплют, тая дискусия стана прекалено дълга, да не говорим безсмислена...
Идеята е за "СЪСТЕЗАНИЕ ЗА РЕТРО АВТОМОБИЛИ", къде ги набихте и е30-ките и голфчетата тук бе, толкова ли не останаха интересни РЕТРО автомобили в БГ? Еми извадете някое е21, като е толкова зор за малко БМВ, някое е28, да не говорим за е9, това са ретро автомобили...
Аз лично ще си докарам е24-ката - красив автомобил, '79 набор, пък се надявам да срещна я някое хубаво старо Порше, я нещо друго Ретро със спортна душа...
Айде, успех в организацията и живот и здраве ще се видим на 18ти следващия месец
Идеята е за "СЪСТЕЗАНИЕ ЗА РЕТРО АВТОМОБИЛИ", къде ги набихте и е30-ките и голфчетата тук бе, толкова ли не останаха интересни РЕТРО автомобили в БГ? Еми извадете някое е21, като е толкова зор за малко БМВ, някое е28, да не говорим за е9, това са ретро автомобили...
Аз лично ще си докарам е24-ката - красив автомобил, '79 набор, пък се надявам да срещна я някое хубаво старо Порше, я нещо друго Ретро със спортна душа...
Айде, успех в организацията и живот и здраве ще се видим на 18ти следващия месец

- aston_mm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 07'
- Мечтае да кара: самолет
Там ще сме и ние, в подкрепа на всички от клуба. 

- GRINGO
- младши ентусиаст
-
Еми дълга стана дискусията да.
Ама после като излезне някое Голфче 90-ти набор срещу Е30 85-ти да няма "ама той е 90-ти набор а Е30 пускат само до 87-ми"
Мен лично не ме вълнува тоя клас защото съм в другия,но правилата трябва да
са за всички.
Ама после като излезне някое Голфче 90-ти набор срещу Е30 85-ти да няма "ама той е 90-ти набор а Е30 пускат само до 87-ми"
Мен лично не ме вълнува тоя клас защото съм в другия,но правилата трябва да
са за всички.
Е ти съмняваш ли се че ще някои иска да ощети определена марка . За голфа пак ще е така до 1987, цитирах конкретно е 30 , поне сте бмв-сти и предполагам че най ви вълнува ващата марка . Появата на класа до 1985 година където влизат е 30 и голф 2 е поради това че по класификацията на FIVA , автомобилите до 1985 г, мисля или тези които са по стари от 25 години се определят като Ретро . След миналото състезание много притежетели на точно такива автомобили ми казаха че било нечестно спрямо тях , и в крайна сметка е така , и същевременно, те са в правото си да питат защо нямат право да карат на мероприятие за ретро автомобили след като имат такива .... не мислете че нещата са толкова прости си бихме главите за да решим как да са класовете , как да делим колите и прочее, не забравяйте и факта че в нашата хубава държавица , е имало 50 години соц , тоест точно истинските ретро автомобили ги няма , и на практика в българия има не много такива спортни автомобили, първоначално идеята беше за автомобили произведени преди 1970 г.
http://www.fiva.org/EN/Legislation/FactsInfo.htm
ето на този линк ще видите "survey legal status " това е първия документ
в него пише че автомобил който е произведен преди повече от 25 години може да бъде признат като ретро автомобил, член на тази организация е и БАК Ретро , тоест хората се водят по тези класификации , и считат че ние трябва да се съобразим .
ето на този линк ще видите "survey legal status " това е първия документ
в него пише че автомобил който е произведен преди повече от 25 години може да бъде признат като ретро автомобил, член на тази организация е и БАК Ретро , тоест хората се водят по тези класификации , и считат че ние трябва да се съобразим .
- ndragomanov
- Потребител
-
- Кара: Е30-ка
Някъде ще има ли информация за брой записали се участници и съответно с какви автомобили?
Знам нещо по-сладко от мед: 325 на тънък лед
49 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4