Как мога да позная кое ми е разбито по предницата ???

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Самолет и мечтае да кара подводница

Re: Как мога да позная кое ми е разбито по предницата ???

Мнение от Laverita » 06 Яну 2010, 13:53

Всичко може, аз за 20 лв. не бих рискувал да направя някоя поразия :mhihi: Сега, браво на момчетата, които са си пригодили нещата и успяват и сами без сервиз :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кисели черни купета

Мнение от disrespector » 07 Яну 2010, 12:47

То няма каква поразия толкова да се направи, ама на мене като ми е разглобено половината бмв в гаража няма как да отида до практикера ако ми потрябва нещо, камо ли да търся преси да ми сменят шарнирите

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 320i 93год.
Мечтае да кара: това по горе ми стига за сега но една колекция от М3-ки не бих отказал
Детайли за колата: Къса ми нервите!!!

Мнение от cursed_in_eternity » 06 Мар 2010, 3:31

malak_90 написа:Еми ето това е което се опитах да направя ама дано разберете поне нещо. Това е една планка направена с електрожен, черното е крика а сивото е шарнир: Първо нагласяте носача така че неговата дупа да съвпада с дупката на планката, после намазвате с малко масло шарнира за да може да влезне по лесно и го нагласяте да влезне право, слагате масления крика върху шарнира и почвате да отваряте крика и като опре във горната час на планката почвате по леко и гледате шарнира да не влезне на криво и готово тои сам си влиза.

Поздравлвния колега за това че си се хванал и сам си свършил тая работа!!!И аз бих искал да си ги сменя сам,и все пак след като сме от един квартал ще се радвам ако искаш нещо да се разбереме да се скиваме на по бира да пиинеме и да ми обясниш по подробно ако не е таина как да направя и аз тази манипулация без да навредя на колата!!Щото все пак надали е нещо съвсем елементарно а ти щом си го правил вече предполагам че няма да ти е проблем да споделиш как става!!! :bchug:
Изображение MY RIDE
!!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Квото намери

Мнение от kalobrana » 06 Мар 2010, 23:13

Ако нямаш подходящия инструмент и нужните знания(опит)не си струва да се захващаш.
Ще ти излезе по скъпо,а е криза :lol:
Бирата е доказателство че Бог съществува!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 528
Мечтае да кара: 540
Детайли за колата: черна перла,чип,генерация ремус,лети джанти 18''с перспектива за 19''

Мнение от power4o » 07 Мар 2010, 8:59

Най-добре всеки да прави това от което разбира,за да скъсим пътя към европа. :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
0988853655

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 320i 93год.
Мечтае да кара: това по горе ми стига за сега но една колекция от М3-ки не бих отказал
Детайли за колата: Къса ми нервите!!!

Мнение от cursed_in_eternity » 07 Мар 2010, 19:17

power4o написа:Най-добре всеки да прави това от което разбира,за да скъсим пътя към европа. :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Колега никък не съм съгласен с тебе!!!!Много пресен случай с едно комби което взеха наще нов внос от германия,което било карано само от един собственик(жена)което нали трябва да говори че колата като по "европеиски"е карана винаги в сервиз.Добре караме колата доста време няма проблеми,и един хубав ден с приятелката ми трябв да намаля от една пряка защото се включвам на главен път кадето яко летят маняците!!!!блокират ми 4те колела и аз си се пързалям директно с моита врата към трафика!!!Естествено забих се в бордюра и спрях!!Оказа се че колата била на едното колело със датчик за абс със друг омаж,и аз не съм го сложил този датчик,нито някои тука в българия!!!!Ако ще се претрепвам по добре да е по моя вина,отколкото на някои друг.Не искам да убиждам монтиорите или пък да си мисли някои че се стискам за тези пари(въобще не седи въпроса от финансова гледна точка)!!! :bchug:
Изображение MY RIDE
!!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E63 650
Мечтае да кара: BMW М6

Мнение от simke78 » 16 Мар 2010, 12:08

Колеги искам да ви питам,понеже оня ден ми смениха преден ляв носач и предна дясна биалетка,дали трябва да ходя да ми регулират предницата?Аз смятам,че няма смисъл,защото дължината на новите е същата.Ако се сменя кормилния накраиник,сигурно трябва да се регулира.Вие какво мисллите?

Потребител
Аватар

Мнение от ivo_bn » 16 Мар 2010, 19:00

Трябва колега,пипа ли се нешо по предницата е желателно да се направи реглаж...за да няма после ..."нещо ми дърпа волана"... :yes:
0885 79 99 75,0893 44 00 71

ентусиаст
Аватар
Кара: Touring

Мнение от nakoone » 16 Мар 2010, 20:03

Според мен направи един стенд.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: чужди коли и жени
Мечтае да кара: две коли едновременно

Мнение от krumovvv » 16 Мар 2010, 22:16

power4o написа:Най-добре всеки да прави това от което разбира,за да скъсим пътя към европа. :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

колега никой не се е родил научен всеки се е учил да ремонтира на неговата си кола
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 16 Мар 2010, 22:28

jorryy написа:Как мога да позная дали са ми разбити шарнирите, биалетки, за тампоните на носача знам, как мога да разбера дали имам потропване от към рейката. Че ми потропва и не ми се кара на майстор, че последния път ми каза, че е бетон но... 1 кубик бетон да му се наляе у гъзо...
Благодаря предварително !!! Весели празници !!!

P.S. Тук пиша в старата ми тема да не трупам излишно :bchug: :bchug:

Колегата се интересува как да разбере какво му е разбито по колата,а вие му сменихте шарнирите-опишете му как да разбере,че са му за смяна
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 Turbo

Мнение от Bimmer_E36 » 16 Мар 2010, 22:29

Колега не ти трябват сервизи там гледат да ти сменят къквото и да било за да ти вземат парите!!!
Вдигни колата на крик или трупчета както ти е удобно-хвани една щанга едновремешна от жигулито :mhihi: и напани всеки елемент който е възможно с нея,а други разклати на ръка и ще разбереш кое чука/трака (обърни внимание и на рейката)
Не се предавайте хора,всеки може щом иска :yes:
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 16 Мар 2010, 22:37

Когато взех моя Компакт уж беше добре на предница без да го гледам,но един ден си понабирах доста и започна да ми играе предницата и волана-оказха се външните шарнири на носачите,но така и така разглобваме сменихме и вътрешните.Даже колата като усетеше неравност си тръгваше сама и аз обирах да изравна-нормална реакция да дърпам на обратно
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slick5_19 » 16 Мар 2010, 23:27

надали е само заради кризата просто сме си скръндзи ние българите за да спестим 20лв, преси ще си правим... ми да си мнаправим и машини за изправяне на джанти :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318Is
Мечтае да кара: X6, M6

Мнение от kliuna » 16 Мар 2010, 23:55

с чук с гумена глава удрий и то ше се чуе :mhihi:

Предишна

Назад към E36