Проблем с чистачките
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с чистачките
Както си карах снощи реших да си изчистя стъклото - пръснах 1 път и чистачките както тръгнаха и спряха изведнъж вдигнати нагоре. След това спрях колата бутнах ги надолу , опитах още веднъж с лостчето ... тръгнаха но спират нагоре вместо отдолу. Някой знае ли от къде ще е проблема? Е39 520i 96
BMW ®
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Re: Проблем с чистачките
Мисля, че ти се е бъгнал софт-а. Пробвай да разкачиш акумулатора за 10-на минути и кажи дали се е оправило.
А и между другото отначало като натисна лоста някой път не искат да помръднат а някой път мръднат ли отначало трудно се предвижват
BMW ®
а моторчето чуваш ли го да работи като ги пуснеш ??? може да са по запекли и в осите тази зима съм правил на трима приатели поради тази причина. но може и да е бък както каза колегата, та пробвай като откачиш акумулатора.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Имах едно време абсолютно същия проблем, ето:
spacepl написа:днеска си оправих моите както каза колегата - вдигаш шофьорския филтър на климата, от там се вижда планката на мотора, разхлабваш я малко пускаш чистачките един оборот да си направят (в случая като си разхлабил планката само мотора ще си врътне колкото трябва, а чистачките няма да мръднат - след като спре мотора си нагласяш чистачките в най-долното положение дето ги искаш да спират и затягаш гайката на планката "УМЕРЕНО" както каза Маречков после си проверяваш спирачната течност, при нужда доливаш (така и така си махнал кутията на филтъра): ) връщаш сички пластмаси по местата им и си готов за дъждовете
Моторчето го чувам нищо му няма мисля да направя тази процедура която ме съветва колегата . Като я направя ще пиша какво е станало
BMW ®
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
То моторчето си върти, просто приплъзва тая металната планка като се натовари малко, ще я видиш, тя е стегната точно на остта на моторчето. Разхлабваш, пускаш един оборот да се завърти моторчето до където си трябва, нагласяш чистачките в долно положение и стягаш планката към остта на моторчето.
7 мнения
• Страница 1 от 1