Чалга "културата", нашите деца и тяхното образование

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Чалга "културата", нашите деца и тяхното образование

Мнение от flame » 16 Мар 2010, 10:27

BMW_RIDER написа:кое е по лошото? Това ,че има подобие на чалга в учебниците или това, че тя е и навсякъде извън тях.

И аз мисля, че второто. Защото ако има ГСП-нетърпимост извън училище общественото мнение няма да позволи такива пошлости в учебниците.
В случая обаче поотрасналото "чалга поколение" е за съжаление безвъзвратно загубено и няма оправия каквото и да се прави :confused:
Затова си мисля, че трябва да насочим усилията си да спасим най-младото поколение - това, което сега е в 1-3 клас...

BMW_RIDER написа:Всеки има нужда малко от елементарни просташки удоволствия

:yes: За нормалният човек това са "елементарни просташки удоволствия", начин за момент да отпусне напрежението и да избяга от забързаното ежедневие.
За примерът под №2, който дадох по-горе, обаче това е ежедневие и нещо напълно в реда на нещата - положението е трагично, но те не го осъзнават...

BMW_RIDER написа:Човек в крайна сметка в повечето случай се ражда прост, а дали поумнява и се рафинира си зависи от него и средата му.

:yes: Много точно казано! За съжаление колокото и да е силен даден индивид, средата играе голяма роля - а при малките деца дори решаваща!
И точно за това ми е болно - при такива учебници и среда в училище познайте децата по пътя на тип №1 или на тип №2 ще тръгнат... :confused:

BMW_RIDER написа:да метам салфетки и да пляскам на безсмислени текстове, и разни дрисли от другата маса да ми гледат етикетите на дрехите, а тапирите до тях с ланец свален от кенефа да чакат само удобен момент ,че да се покажат кви са мъже пред айшетата им. Е това е чалга "некултурата".
Немога да го изтърпя съжалявам. И не съжалявам ,че ми писва след 2 часа, ами съжалявам за тия дето му се кефят на сутринта и после на закуска си пускат планета и продължавт със същото и които ще си изхабат последните пари за СМС ,че да подкрепят своя чалга идол в биг брадър. Всъщност кво да съжалявам колкото по прост един народ толкова по лесно се ограбва и подчинява. На това вече впрочем сме свидетели.

:yes: Едва ли има какво да се коментира повече!

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 16 Мар 2010, 10:38

и аз слушам чалга ,но не съм се чалгализирал. по-лошо е чалгизацията на живота ни ,а не самата музика,която напоследък си става все по-добра.напраиха кинти да си платят на текстописци,на композитори и се получава!
и освен чалга слушам рахманинов,вивалди и блек сабат и тва не ме прави нито по-метъл ,нито по-лигав... слушането на определен вид музика не е проблем-проблем е ,че самите ни ценности и на децата ни се изродяват.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 16 Мар 2010, 10:45

SKISA написа:и аз слушам чалга ,но не съм се чалгализирал

flame написа:За нормалният човек това са "елементарни просташки удоволствия", начин за момент да отпусне напрежението и да избяга от забързаното ежедневие.
За примерът под №2, който дадох по-горе, обаче това е ежедневие и нещо напълно в реда на нещата - положението е трагично, но те не го осъзнават...

SKISA написа:слушането на определен вид музика не е проблем-проблем е ,че самите ни ценности и на децата ни се изродяват.

flame написа:колокото и да е силен даден индивид, средата играе голяма роля - а при малките деца дори решаваща!
И точно за това ми е болно - при такива учебници и среда в училище познайте децата по пътя на тип №1 или на тип №2 ще тръгнат... :confused:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 16 Мар 2010, 11:09

Е.Димитров написа:Интересно ми е коя група е по-пропаднала,всичко е субективно.
Представете си металите-мръсни,немити,агресивни...аз не съм такъв но ми допадат някой парчета от този стил...
Представете си тези дето слушат реге и тн. с расти-немити и гнусни-аз не съм такъв но има песни наМано дето ми допадат,на Еди Грант и тн...
Представете си почитателите на "Готик"-някакви нещастници,татуси,обувки с ненормални пладформи и с пиарсинг на всякаде-гнас-аз не съм от тея но слушам NIGHTWISH...
Представете си почитателите на "Индъстриал"-некакви като металите...аз също не съм такъв но слушам Рамщайн....
Ами Слави трифонов....слушам го и него...
Чалгата-има много добри попадения...

Проблемът не е кой как се държи и изглежда на 18-19 години. Проблемът е в това какво остава в него като порастне. ;)

Е.Димитров написа:Просто искам да споделя че е хубаво да отценяваш музиката и всякакво прекалено залитане по накакъв стил е опасно и води до деформация

Донякъде си прав. Обаче има и друга страна - "деформацията" всъщност позволява много по-добре да разбираш и оценяваш въпросния стил. Така че по същество това е въпросът за тесните и широките специалисти. Обаче аз лично предпочитам тясната специализация. Както професионално, така и по отношение на музиката. ;)

SKISA написа:слушането на определен вид музика не е проблем-проблем е ,че самите ни ценности и на децата ни се изродяват.

Именно. Обаче чалгата е точно олицетворението на това израждане.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 16 Мар 2010, 19:43

Съгласен съм с мнението на SKISA, както в повечето случай. Музиката с нищо не е виновна, даже е добре да има всякакъв вид такава. Културен ли си, такъв ще си останеш. Ако пък отраснеш в лоша среда и станеш простак и профан, чалгата ще ти е виновна, естествено. Аз не мисля, че образованието в БГ е лошо, даже напротив. Но го има и другия проблем, парите. Ето например с неделя ходих на олимпиада по информационни, втори кръг, проекта, който защитавахме беше сайт на тема "Хасково през годините". Защитата беше на 100% с всичко изпълнено, една грешка на езика( вместо свободно-разпространяващи се програми казах свободно лицензирани ), но не искат да ни пуснат на национален кръг. От тук много въпроси изникват, като първият е "Защо?", след като е на доста високо за възрастта ни ниво? Надявам се да са объркали оценяването или нещо от сорта, защото ако целенасочено не ни пускат, :bang: ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 17 Мар 2010, 13:08

Да вметна една новина (която, всъщност /и за съжаление/ не е нищо ново и необичайно ) - просто супер... " :clap: :clap: :clap: "
За пореден път оставам без думи :dummy:
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 17 Мар 2010, 13:11

M2PR написа:Да вметна една новина (която, всъщност /и за съжаление/ не е нищо ново и необичайно ) - просто супер... " :clap: :clap: :clap: "

Видяли са сигурно групата "Пияна жена - весел креват" във фаца-та :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 17 Мар 2010, 13:14

M2PR написа:Да вметна една новина (която, всъщност /и за съжаление/ не е нищо ново и необичайно ) - просто супер... " :clap: :clap: :clap: "

Аз във 8ми клас на половин бутилка червено полувкиснало домашно съм вадил 5ца по история при класната хем,къде отиваш ти,може би :mhihi: :mhihi:
(Завърших с отличен-значи виното е полезно) :mrgreen:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 17 Мар 2010, 13:22

Bogat-Beden написа:

Аз във 8ми клас на половин бутилка червено полувкиснало домашно съм вадил 5ца по история при класната хем,къде отиваш ти,може би :mhihi: :mhihi:

+ 1 (ама три бири ) , пак в 8ми но по математика, класно за 5 мин решавам сичко, праим 5.5, даскалицата беше те така :shock: .... (тва 93та)
п.п. пияници :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 20 Мар 2010, 14:17

Сондьора написа:
Bogat-Beden написа:

+ 1 (ама три бири ) , пак в 8ми но по математика, класно за 5 мин решавам сичко, праим 5.5, даскалицата беше те така :shock: .... (тва 93та)
п.п. пияници :mhihi: :mhihi:

всички сме били ученици и сме ги правили тия номера, но в случая въпроса е до какво дередже са се докарали... :dummy:
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 20 Мар 2010, 14:51

SKISA написа:и аз слушам чалга ,но не съм се чалгализирал. по-лошо е чалгизацията на живота ни ,а не самата музика,която напоследък си става все по-добра.напраиха кинти да си платят на текстописци,на композитори и се получава!
и освен чалга слушам рахманинов,вивалди и блек сабат и тва не ме прави нито по-метъл ,нито по-лигав... слушането на определен вид музика не е проблем-проблем е ,че самите ни ценности и на децата ни се изродяват.

Много добре казано , само не съм съгласен с това за подобряването на чалгата - крадат като ненормални , "звездата Андреа" стана звезда с песните на 10 годишно румънско циганче и продължава нашата супер звезда да си го краде . Вярно , че и в световен план , малко зависи от певците , преди всичко е въпрос на имиджмейкъри,композитори , писатели , но все пак си мисля , че днешната чалга е жалка картинка .
Аз слушам чалга и то яко , най-вече на маса , но пак ме дразни пронографията наречена Пайнер . За ценностите - тези ритми (гръцко,сръбско) се слушат от доста време преди да се родя (85та) пък не са довели до морален упадак . Убеден съм , че музиката не е виновна :idea: :idea: :idea:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 BMW E46 330i

Мнение от ///M3 » 20 Мар 2010, 20:09

Не знам за чалгата, ама задачите от сборника, дето се споменяват в края на статията... :roll:
Кланета и катастрофи в задачи - кой ли болен мозък ги е мислил?! И колко трябва да е бил болен :no:

Потребител
Аватар
Кара: кололо !!

Мнение от ludnik » 21 Мар 2010, 14:40

Колеги, аз съм студент от Плд, в момента уча в ТУ-София.... от Студентски град няма по-показателен пример за западъка на младото поколение. Нещо страшно е, имам чувството, че тук е събиратен образ на младите българи. Простотия, мизерия и упадък по улиците, навсякъде чалга, пълни с "бедни" студенти, търсещи някакви нисши емиции с трошене, разруха и мизерия, кълчене по дискотеките. Няма такава мизерия.... Дошли са тук да учат, изпратени от надеждите на родителите си, показваме на какво сме способни тук..Всяка вечер чалготеките са пълни, въпреки кризата, която ни е обхванала....не знам какво ще научат от цицорестите пайнерки, които се кълчотат по дискотеките.... ПРОСТО Е НЕЩО СТРАШНО.....
По-добре само бит, отколкото бит и ебан !!!

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 02 Апр 2010, 16:46

http://razkritia.com/%D1%87%D0%B0%D0%BB ... %81%D1%8A/

Аз .... няма какво повече да добавя :dunno:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 02 Апр 2010, 17:06

Чалгата убива! :mhihi: Туй, че селската селянка е ненормална не е причинено от чалгата. :(
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата