хидравлика обезвъздушаване
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
хидравлика обезвъздушаване
здравейте колеги!
вчера си смених течността в хидравликата защото ми виеше, сега пак вие даже и по силно(при въртене на волана само)... струва ми се че има въздух в рейката... въртях много наляво надясно въпреки това все не се въртеше "плътно" волана, докато колата беше на трупчета... въртя в едната посока - варви "мазно" но като почна да връщам се усеща около 1 оборот празен ход....
освен това силно се чува когато завартя в крайно положение, понякога шума е придружен с метално причукване
маслото което сложих май беше това
вчера си смених течността в хидравликата защото ми виеше, сега пак вие даже и по силно(при въртене на волана само)... струва ми се че има въздух в рейката... въртях много наляво надясно въпреки това все не се въртеше "плътно" волана, докато колата беше на трупчета... въртя в едната посока - варви "мазно" но като почна да връщам се усеща около 1 оборот празен ход....
освен това силно се чува когато завартя в крайно положение, понякога шума е придружен с метално причукване
маслото което сложих май беше това

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Re: хидравлика обезвъздушаване
Ако има въздух той ще си излезе, системата е отворен тип и сама ще се обезвъздуши, през следващите дни (ако караш)следи нивото на течността в казанчето. Използвал съм такава течност (марка) , няма място за притеснения. 

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- STOPSKI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Нещо между 320-ка и М3
- Мечтае да кара: S62B50
Колега и аз го имам същия проблем и незнам кво да правя вече стигнах до извода че помпата е за смяна
щото веднаш е смених от 5-тица и незнам дали е сащата като на 3-тата серия и ся пак ще е сменям да видим от нея ли е ама този пат ще сложа от 3-та и да видим и ще ти кажа кво съм напраил
щото веднаш е смених от 5-тица и незнам дали е сащата като на 3-тата серия и ся пак ще е сменям да видим от нея ли е ама този пат ще сложа от 3-та и да видим и ще ти кажа кво съм напраил

- power4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528
- Мечтае да кара: 540
- Детайли за колата: черна перла,чип,генерация ремус,лети джанти 18''с перспектива за 19''
Колега съмняваме помпата да не ти е заминала. Ако не се оправя това е!
- kliuna
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318Is
- Мечтае да кара: X6, M6
това с държането на плътно навит до край волан нали не беше препоръчително да не се товари помпата виж я нея
- bmw318tds
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 325TDS
Като наля новото масло веднага ли запали или завъртя волана няколко оборота наляво, надясно? Системата се самообезвъздушава сама, но не е нужно дни на ред, до няколко завъртания на волана трябва да изчезне шума. Най-вероятно помпата е за смяна.
- ___B___M___W___
- кандидат ентусиаст
-
колега и според мен е помпата аз имах сходен проблем при мен шумеше като завивам лека виене все едно е без масло свалих я разглобих и вътре беше надрана консолтирах се с майстор каза че е от нередовно сменяне на маслото и вътре се отделяли стружки и маслото ставало като шкурка и износвало частите,взех втора употреба друга отворих я всичко беше наред и сега нямам проблем!
Щом е започнала да вие от преди това както казваш, за съжаление се подготвяй за нова помпа.
В този случай колега виж кой вариант ще ти е най изгоден дали нова или както колегата втора употреба стига да е читава и това ти е решението форума продава е пълно с обяви. Успех 

10 мнения
• Страница 1 от 1