Съединителя вибрира 318 is м42
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Съединителя вибрира 318 is м42
Здравейте колеги от скоро ми се появи доста странен проблем педалът на съединителя започна да тресе, вибрации от двигателя се предават на педала . Когато съм на празен ход всичко е Ок но примерно като сменям скорости (3000-4000 оборота ) при натискането на педала се осещат вибрации . Съединителят в съвсем нов смених го преди няма и 3 месеца .
Re: Съединителя вибрира 318 is м42
да целия комплект сменихзакарах е колата на майстора понеже имаше съмнения за аксеалния лагер макар че незнам как ще се износи за 1000 км покара е малко и ми каза че нямало нищо общо със това били просто вибрации от двигателя
- metodi80
- старши ентусиаст
-
morafeta написа:да целия комплект сменихзакарах е колата на майстора понеже имаше съмнения за аксеалния лагер макар че незнам как ще се износи за 1000 км покара е малко и ми каза че нямало нищо общо със това били просто вибрации от двигателя
На тоя майстор му кажи (ако не знае ) , че съединителя на бмв е хидравличен и вибрациите от двигателя , няма как да се предават на педала , това не е жило , че да му се предават вибрациите от двигателя ..!!! Според мен имаш проблем с хидравличната помпа или работния цилиндър .... Виж си нивото на спирачната течност ...
може да обезваздушиш първо,това ще енай-безболезненото може просто да има въздох в системата.
Провери наистина нивото на течността ако има нужда долей и пробвай.
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
методи88 е прав.. към хидравлична помпа вървят нещата.. и аз съм имал такъв проблем 

е и аз ама имах въздох в системата.не го карайте веднага да набие парици!
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
бисер123 написа:е и аз ама имах въздох в системата.не го карайте веднага да набие парици!
почва се винаги от най-евтиното към най скъпото.. първо продва с обезвъздушаване.. сменял е вече съединител и прочее така че другия вариант му е помпа..

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
metodi80 написа:morafeta написа:да целия комплект сменихзакарах е колата на майстора понеже имаше съмнения за аксеалния лагер макар че незнам как ще се износи за 1000 км покара е малко и ми каза че нямало нищо общо със това били просто вибрации от двигателя
На тоя майстор му кажи (ако не знае ) , че съединителя на бмв е хидравличен и вибрациите от двигателя , няма как да се предават на педала , това не е жило , че да му се предават вибрациите от двигателя ..!!! Според мен имаш проблем с хидравличната помпа или работния цилиндър .... Виж си нивото на спирачната течност ...
а ако няма човек проблем с течностите ?
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
metodi80 написа:че съединителя на бмв е хидравличен и вибрациите от двигателя , няма как да се предават на педала , това не е жило , че да му се предават вибрациите от двигателя ..!!! Според мен имаш проблем с хидравличната помпа или работния цилиндър .... Виж си нивото на спирачната течност ...
това мнение съм склонен да оспоря. както и да го погледнеш течностите не могат да оберат сериозни вибрации(няма логика иначе ще си натискаш па течността ще си се компресира и т.н. да не изпадам в обясняване на елементарни неща). вибрации в този оборотен диапазон говорят за разбалнсиран възел маховик-съединител. каква е причината не бих могъл точно да ти кажа... какво ме навежда на тези размисли - при ниските няма проблем т.е. проблема се появява с покачване на оборотите - каква връзката с нивото на течността?!? според мен няма такава. при натискането на педала ти се появява вибрация - т.е. изключващата вилка също вибрира, заедно с лагера, а най-вероятно и с притискателния диск... според мен е неправилно поставен/дефектен притискател. едно приятелче има същия проблем но доста по-осезаем. но той е с демпферен маховик и смятаме, че май там ще да му се корени проблема...
- kliuna
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318Is
- Мечтае да кара: X6, M6
и аз съм за хидравликата ама почни от евтините работи
Проверих нивото на спирачната течност беше на половината между min и max утре ще обезвъздуша спирачната система че не ми остана време днес ! Интересува ме за смяната на хидравличната помпа на съединителя необходимо ли е свалянето му и какви пари върви такава помпа
- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка

те това е схемата на с-мата... НЯКОЙ от предсказателите на проблем с помпата(1) или раб. цилиндър(14), ще обясни ли на момчето, а и на мен, как така изтеклата спирачна течност или повредената помпа ще предава на педала вибрации, КОИТО НЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА СЪЩЕСТВУВАТ???
приятел давам ти съвет - вкарай колата на канал или подемник. сложи някойда дава газ и да натиска педала на съединителя и гледай отдолу как се държи вилката и работния цилиндър. ако виждаш нещо което излиза от кожуха на съединителя да вибрира търси проблема в съединителя...
ако някой ме обори с факти, че не съм прав ще се покая и ще се поръса с пепел, но дотогава не карайте момчето да става от тези дето "всичко смених, проблема остана..."
- ognyan 74
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i; Е36 318i
те това е схемата на с-мата... НЯКОЙ от предсказателите на проблем с помпата(1) или раб. цилиндър(14), ще обясни ли на момчето, а и на мен, как така изтеклата спирачна течност или повредената помпа ще предава на педала вибрации, КОИТО НЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА СЪЩЕСТВУВАТ???
приятел давам ти съвет - вкарай колата на канал или подемник. сложи някойда дава газ и да натиска педала на съединителя и гледай отдолу как се държи вилката и работния цилиндър. ако виждаш нещо което излиза от кожуха на съединителя да вибрира търси проблема в съединителя...
ако някой ме обори с факти, че не съм прав ще се покая и ще се поръса с пепел, но дотогава не карайте момчето да става от тези дето "всичко смених, проблема остана..."
това е цитат от горе, но е прав.

???!!!
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2