Съединителя вибрира 318 is м42

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Съединителя вибрира 318 is м42

Мнение от morafeta » 15 Мар 2010, 23:27

Здравейте колеги от скоро ми се появи доста странен проблем педалът на съединителя започна да тресе, вибрации от двигателя се предават на педала . Когато съм на празен ход всичко е Ок но примерно като сменям скорости (3000-4000 оборота ) при натискането на педала се осещат вибрации . Съединителят в съвсем нов смених го преди няма и 3 месеца .

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Съединителя вибрира 318 is м42

Мнение от vzm » 15 Мар 2010, 23:48

А лагера смени ли?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от morafeta » 15 Мар 2010, 23:51

да целия комплект сменихзакарах е колата на майстора понеже имаше съмнения за аксеалния лагер макар че незнам как ще се износи за 1000 км покара е малко и ми каза че нямало нищо общо със това били просто вибрации от двигателя

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 16 Мар 2010, 1:12

morafeta написа:да целия комплект сменихзакарах е колата на майстора понеже имаше съмнения за аксеалния лагер макар че незнам как ще се износи за 1000 км покара е малко и ми каза че нямало нищо общо със това били просто вибрации от двигателя

На тоя майстор му кажи (ако не знае ) , че съединителя на бмв е хидравличен и вибрациите от двигателя , няма как да се предават на педала , това не е жило , че да му се предават вибрациите от двигателя ..!!! Според мен имаш проблем с хидравличната помпа или работния цилиндър .... Виж си нивото на спирачната течност ...

Аватар

Мнение от бисер123 » 16 Мар 2010, 9:46

може да обезваздушиш първо,това ще енай-безболезненото може просто да има въздох в системата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от godziliaz » 16 Мар 2010, 10:58

Провери наистина нивото на течността ако има нужда долей и пробвай.

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 16 Мар 2010, 11:05

методи88 е прав.. към хидравлична помпа вървят нещата.. и аз съм имал такъв проблем :yes:
Изображение

Аватар

Мнение от бисер123 » 16 Мар 2010, 11:50

е и аз ама имах въздох в системата.не го карайте веднага да набие парици!

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 16 Мар 2010, 12:28

бисер123 написа:е и аз ама имах въздох в системата.не го карайте веднага да набие парици!

почва се винаги от най-евтиното към най скъпото.. първо продва с обезвъздушаване.. сменял е вече съединител и прочее така че другия вариант му е помпа.. :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 16 Мар 2010, 17:36

metodi80 написа:
morafeta написа:да целия комплект сменихзакарах е колата на майстора понеже имаше съмнения за аксеалния лагер макар че незнам как ще се износи за 1000 км покара е малко и ми каза че нямало нищо общо със това били просто вибрации от двигателя

На тоя майстор му кажи (ако не знае ) , че съединителя на бмв е хидравличен и вибрациите от двигателя , няма как да се предават на педала , това не е жило , че да му се предават вибрациите от двигателя ..!!! Според мен имаш проблем с хидравличната помпа или работния цилиндър .... Виж си нивото на спирачната течност ...

а ако няма човек проблем с течностите ?
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39... :D
Мечтае да кара: платноходка

Мнение от eekset » 16 Мар 2010, 22:53

metodi80 написа:че съединителя на бмв е хидравличен и вибрациите от двигателя , няма как да се предават на педала , това не е жило , че да му се предават вибрациите от двигателя ..!!! Според мен имаш проблем с хидравличната помпа или работния цилиндър .... Виж си нивото на спирачната течност ...

това мнение съм склонен да оспоря. както и да го погледнеш течностите не могат да оберат сериозни вибрации(няма логика иначе ще си натискаш па течността ще си се компресира и т.н. да не изпадам в обясняване на елементарни неща). вибрации в този оборотен диапазон говорят за разбалнсиран възел маховик-съединител. каква е причината не бих могъл точно да ти кажа... какво ме навежда на тези размисли - при ниските няма проблем т.е. проблема се появява с покачване на оборотите - каква връзката с нивото на течността?!? според мен няма такава. при натискането на педала ти се появява вибрация - т.е. изключващата вилка също вибрира, заедно с лагера, а най-вероятно и с притискателния диск... според мен е неправилно поставен/дефектен притискател. едно приятелче има същия проблем но доста по-осезаем. но той е с демпферен маховик и смятаме, че май там ще да му се корени проблема...
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318Is
Мечтае да кара: X6, M6

Мнение от kliuna » 16 Мар 2010, 23:52

и аз съм за хидравликата ама почни от евтините работи

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от morafeta » 17 Мар 2010, 20:57

Проверих нивото на спирачната течност беше на половината между min и max утре ще обезвъздуша спирачната система че не ми остана време днес ! Интересува ме за смяната на хидравличната помпа на съединителя необходимо ли е свалянето му и какви пари върви такава помпа

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39... :D
Мечтае да кара: платноходка

Мнение от eekset » 17 Мар 2010, 22:52

Изображение

те това е схемата на с-мата... НЯКОЙ от предсказателите на проблем с помпата(1) или раб. цилиндър(14), ще обясни ли на момчето, а и на мен, как така изтеклата спирачна течност или повредената помпа ще предава на педала вибрации, КОИТО НЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА СЪЩЕСТВУВАТ???
приятел давам ти съвет - вкарай колата на канал или подемник. сложи някойда дава газ и да натиска педала на съединителя и гледай отдолу как се държи вилката и работния цилиндър. ако виждаш нещо което излиза от кожуха на съединителя да вибрира търси проблема в съединителя...

ако някой ме обори с факти, че не съм прав ще се покая и ще се поръса с пепел, но дотогава не карайте момчето да става от тези дето "всичко смених, проблема остана..."
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320i; Е36 318i

Мнение от ognyan 74 » 17 Мар 2010, 22:58

те това е схемата на с-мата... НЯКОЙ от предсказателите на проблем с помпата(1) или раб. цилиндър(14), ще обясни ли на момчето, а и на мен, как така изтеклата спирачна течност или повредената помпа ще предава на педала вибрации, КОИТО НЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА СЪЩЕСТВУВАТ???
приятел давам ти съвет - вкарай колата на канал или подемник. сложи някойда дава газ и да натиска педала на съединителя и гледай отдолу как се държи вилката и работния цилиндър. ако виждаш нещо което излиза от кожуха на съединителя да вибрира търси проблема в съединителя...

ако някой ме обори с факти, че не съм прав ще се покая и ще се поръса с пепел, но дотогава не карайте момчето да става от тези дето "всичко смених, проблема остана..." :clap: това е цитат от горе, но е прав.
???!!!

Следваща

Назад към E36