проблем с отсрещното чуване през bluetooth

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 550xi / E91 330xd

проблем с отсрещното чуване през bluetooth

Мнение от tnikolov » 14 Мар 2010, 22:00

Привет! От няколко дни приятели се оплакват, че ме чуват зле от колата. Ползвам iPhone през bluetooth на е91, 2008ма. Интересното е, че това се случва едва от няколко дни, преди това съм провел десетки разговори и подобен проблем нямаше. Някои от разговорите дори бяха при висока скорост на магистрала. Доста рових из менюто и книжката, но не намирам начин да увелича нивото на микрофона. Телефона ми също не изглежда да има такава опция. Моля, кажете ми че има решение, че тази екстра е много блага :)

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Re: проблем с отсрещното чуване през bluetooth

Мнение от absix » 15 Мар 2010, 7:28

Следващият път като говориш през колата, увеличи звука с копчетата отстрани.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tnikolov » 15 Мар 2010, 10:07

Предполагам визираш копчетата от страни на телефона? Ако е така, това съм го направил вече, там е увеличено до край. Само че от там се увеличава Speaker Volume-а, демек само това което аз чувам а не и начина, по който събеседника ми ме чува.

Аватар

Мнение от absix » 15 Мар 2010, 10:43

Аз го имам същия проблем, не е в колата, а в тъпата джаджа.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tnikolov » 15 Мар 2010, 10:55

Разбрах те. Добре, ще пробвам с други апарати и ще видим как ще се държи.

Аватар

Мнение от absix » 15 Мар 2010, 11:54

tnikolov написа:Разбрах те. Добре, ще пробвам с други апарати и ще видим как ще се държи.

С Нокия Н95 нямах абсолютно никакви проблеми. Сега с 3GS-а, като че е по-добре, честно да кажа.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tnikolov » 15 Мар 2010, 12:04

Хехе, току що пробвахме с Нокиа Н95. Чува се по абсолютно същия начин като с 3GS. Т.е. май не е от апарата проблема. Продължавам да търся по интернет, току виж се оказало, че има някое сервизно меню в което мога да си понадупя микрофона.

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 15 Мар 2010, 12:31

Трябва да викаш, като говориш от колата.....до такова заключение съм стигнала :mhihi: Лошото е, че не знам къде е позиционирам микрофона...
С никой от телефоните до сега не съм имала проблем откъм синхронизация и т.н

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 15 Мар 2010, 13:59

((:BuKcu:)) написа:Трябва да викаш, като говориш от колата.....до такова заключение съм стигнала :mhihi: Лошото е, че не знам къде е позиционирам микрофона...
С никой от телефоните до сега не съм имала проблем откъм синхронизация и т.н

Зад волана нямаш ли по две дупчици :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги да викат
Мечтае да кара: слон

Мнение от bvv1 » 15 Мар 2010, 23:02

Всички имаме този проблем отсреща те чуват все едно им говориш от канализационна тръба!При мен на е60 е горе на плафона и вчера го свалих и го разглобих точно пред микрофона има кръгло дунапренче-махнах го и сега е в пъти по-добре!
Преди да полетиш-трябва да се научиш да ходиш!

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Мнение от @ndro » 15 Мар 2010, 23:27

bvv1 написа:Всички имаме този проблем отсреща те чуват все едно им говориш от канализационна тръба!При мен на е60 е горе на плафона и вчера го свалих и го разглобих точно пред микрофона има кръгло дунапренче-махнах го и сега е в пъти по-добре!

мен ме чуват добре. дунапренчето едва ли е причината, но щом казваш, че има разлика като го няма... :yes:
предполагам, че проблема е в самия микрофон и ако се смени, нещата ще се оправят.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги да викат
Мечтае да кара: слон

Мнение от bvv1 » 15 Мар 2010, 23:55

@ndro написа:
bvv1 написа:Всички имаме този проблем отсреща те чуват все едно им говориш от канализационна тръба!При мен на е60 е горе на плафона и вчера го свалих и го разглобих точно пред микрофона има кръгло дунапренче-махнах го и сега е в пъти по-добре!

мен ме чуват добре. дунапренчето едва ли е причината, но щом казваш, че има разлика като го няма... :yes:
предполагам, че проблема е в самия микрофон и ако се смени, нещата ще се оправят.

Самият микрофон е на една малка платка и незнам какво ще стане ако се смени,а колкото до дунапрена все пак си е някаква преграда и след като го пробвахме пет различни човека с пет различни телефона и щом ти казвам че има ефект от махането му значи има - няма да си чешем езиците само, въпросът е да помогнем с нещо!
Преди да полетиш-трябва да се научиш да ходиш!

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Мнение от @ndro » 16 Мар 2010, 0:10

bvv1 написа:
@ndro написа:

Самият микрофон е на една малка платка и незнам какво ще стане ако се смени,а колкото до дунапрена все пак си е някаква преграда и след като го пробвахме пет различни човека с пет различни телефона и щом ти казвам че има ефект от махането му значи има - няма да си чешем езиците само, въпросът е да помогнем с нещо!

дунапрена е преграда, но целта му е да спира праха и влагата, а не звука. ако го махнеш, ще се чува по-добре със сигурност, но не би трябвало да има особено голяма разлика (освен, ако не е прекалено плътен). вярвам на това, което казваш и се съгласих с тебе, на според мен основния проблем не е в дунапрена.
микрофона може да сдава багажа и това е съвсем нормално. смяната е елементарна, предполагам. а и микрофони колкото искаш на пазара.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S_GonzaLes » 16 Мар 2010, 7:16

Дунапрена е да премахне излишните шумове като вятър. Съгласен сам с @ндро, може да е помогнало но надали това е основния проблем.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tnikolov » 16 Мар 2010, 8:52

За мое съжаление в този случай това, че колата е гаранционна явно няма да помогне. Като им я закарам, най-вероятно ще го пробват и ще кажат "работи". А не ми се ще да подменям нищо сам докато колата е в гаранция. Иначе и аз имам дунапренче пред микрофона - то си се вижда съвсем ясно. Пфу, ебати гадната история :) Мерси на всички за помощта!

Следваща

Назад към E90/E91/E92/E93