Проблем с централно заключване на Е34 520I - помагайте
Модератор: Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Shishmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34 520i
Проблем с централно заключване на Е34 520I - помагайте
Здравейте колеги, сдобих се с една много добра Е34-ка, много добра като състояние и като оборудване с екстри. За съжаление колата има един проблем който нямам идея на какво се дължи. Проблемът е следния:
Слизам от колата, затварям вратата и заключвам с ключа(няма аларма) - централното сработва, заключва 4-те врати и багажника.
Но при опит за отключване от шофьорската врата се получава следното - пъхам ключа и го завъртам на около 45 градуса, след което дърпам дръжката все едно ще отварям и тогава врътвам ключа на още 45 градуса(тази "цака" ми я показа предишния собственик, спомена нещо за авариен режим на централното май...) и тогава се отключва само шофьорската врата, другите остават заключени, и ги отключвам като дръпна човката за отключване на предна дясна врата, тогава се отключват и останалите. Ако обаче при заключена кола отида и отключа с ключа директно от пасажерската врата, тогава централното сработва и отключва всичко.
Моля дайте някакви идеи на какво се дължи това и как се отстранява.
Има и друго: таблото с уредите е от стария модел т.е. с механичен брояч на километража, а и самото осветление на уредите е по различно, та въпроса ми е може ли да заменя таблото с уредите от бмв с електронен брояч т.е. напълно взаимозаменяеми ли са или иска преправяне?
Благодаря ви предварително!
Слизам от колата, затварям вратата и заключвам с ключа(няма аларма) - централното сработва, заключва 4-те врати и багажника.
Но при опит за отключване от шофьорската врата се получава следното - пъхам ключа и го завъртам на около 45 градуса, след което дърпам дръжката все едно ще отварям и тогава врътвам ключа на още 45 градуса(тази "цака" ми я показа предишния собственик, спомена нещо за авариен режим на централното май...) и тогава се отключва само шофьорската врата, другите остават заключени, и ги отключвам като дръпна човката за отключване на предна дясна врата, тогава се отключват и останалите. Ако обаче при заключена кола отида и отключа с ключа директно от пасажерската врата, тогава централното сработва и отключва всичко.
Има и друго: таблото с уредите е от стария модел т.е. с механичен брояч на километража, а и самото осветление на уредите е по различно, та въпроса ми е може ли да заменя таблото с уредите от бмв с електронен брояч т.е. напълно взаимозаменяеми ли са или иска преправяне?
- mighty_hasu
- Потребител
-
- Кара: Е34
- Мечтае да кара: Е34 М5
- Детайли за колата: Перфектна, но не точно.
Re: Проблем с централно заключване на Е34 520I - помагайте
А с лостчето на шофьорската врата можеш ли нормално да отключваш и заключваш всички врати или не. Ако можеш предполагам, че проблема ти е в самият патрон или нещо не дава контакт около него,ключе моторче букса (разглабяш почистваш и пробваш). Това е най-безобидно. На мен ми се отключваше и полсле сама се заключваше веднага както и обратното. Чистих машинки, ключета за отворена врата (на всички врати) и не и не. Оказа се че имам окислени кабели които се намират под задната седалка под реле модулите 15 минути работа и всичко заработи (плафони, централно, че даже ми се оправи втората степен на чистачките
) да не повярваш, но снопа беше много зле.

- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Shishmanov написа:Има и друго: таблото с уредите е от стария модел т.е. с механичен брояч на километража, а и самото осветление на уредите е по различно, та въпроса ми е може ли да заменя таблото с уредите от бмв с електронен брояч т.е. напълно взаимозаменяеми ли са или иска преправяне?
Знам, че обратния вариант става-т.е. от такова с дигитален брояч на такова с механичен. Един колега беше писал, че си е тръгнало всичко. Предполагам, че и другия вариант трябва да стане.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Shishmanov написа:Здравейте колеги, сдобих се с една много добра Е34-ка, много добра като състояние и като оборудване с екстри. За съжаление колата има един проблем който нямам идея на какво се дължи. Проблемът е следния:
Сервоприводите или както ги наричат машинки на шофьорската и пасажерската врата имат микроконтакти,които дават инфо на комфорт модула дали съответната врата е отключена или заключена и от там се командват останалите врати.При теб най-вероятно са се повредили микроконтактите за положение на шофорската врата и изхода е нова "машинка"-втора ръка ще намериш доста евтино само виж от кой вид са твоите,че аз знам за два със сигурност
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
ама те и ключетата се продават като отделна част и хич не са скъпи
после може да се разровя да пусна конкретния номер на ключето.

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
_65536_kb_sec_ написа:ама те и ключетата се продават като отделна част и хич не са скъпи
Мойте сервоприводи са от новият вид-като кутийки и ги взех по 10лв. не се заслужава разправията по смяна на микроконтактите.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
zvetiko написа:_65536_kb_sec_ написа:ама те и ключетата се продават като отделна част и хич не са скъпи
Мойте сервоприводи са от новият вид-като кутийки и ги взех по 10лв. не се заслужава разправията по смяна на микроконтактите.
Не си заслужава само ако стойките на машинките са счупени което не е никак рядко срещан дефект.

- Shishmanov
- кандидат ентусиаст
-
Сега пробвах - като съм вътре в колата и я заключа с лостчето - заключва всички врати, като пробвам да отключа - отключва само шофьорската. Като пробвам да отключа от пазажерската - отключва всички врати и след 3 секунди ги заключва пак...
Някакви идеи какво става?

Някакви идеи какво става?
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
mighty_hasu написа: Оказа се че имам окислени кабели които се намират под задната седалка под реле модулите 15 минути работа и всичко заработи (плафони, централно, че даже ми се оправи втората степен на чистачките) да не повярваш, но снопа беше много зле.
Това е единия възможен проблем. И аз имах студена спойка в комфорт модула и след отстраняването всичко си заработи (след това изгоря и бушон ама как да е

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- Shishmanov
- кандидат ентусиаст
-
На първо време реших да сменя машинката на шофьорската врата, да видя какво ще стане.
Проблема сега е че не мога да сваля кората на вратата. Развих винта който е под дръжката за отваряне, разкопчах всички щипки, но кората я задържа още нещо и не мога да разбера какво. Моля помагайте
Проблема сега е че не мога да сваля кората на вратата. Развих винта който е под дръжката за отваряне, разкопчах всички щипки, но кората я задържа още нещо и не мога да разбера какво. Моля помагайте

- ZLATEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е55
свали ключа за реглаж на огледалата, отдолу има още един болт, и после дърпай смело
Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg
- Shishmanov
- кандидат ентусиаст
-
А ключа за огледалата как се сваля 

това за ключа дето го завърташ и дърпаш дръжката да не те притеснява на почти всички Е34 ки е така моята е същата провери управлението на централното, виж буксите и ако трябва ги зачисти. Пиши какво е станало та да знаем.
- Shishmanov
- кандидат ентусиаст
-
Моля ви колеги, кажете как да сваля кората че вече се отчаях след 3 неуспешни опита 

- ZLATEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е55
Shishmanov написа:А ключа за огледалата как се сваля
с тънка отверка се вади, полека го повдигаш от всички страни и ще излезе
Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2