как се сваля пеедала на газта-тдс?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

как се сваля пеедала на газта-тдс?

Мнение от cls6666 » 14 Мар 2010, 18:43

понеже онзи ден натиснах педала на газта по силно и стана на две части, едната остана на мокета а другата на привода на потенциометъра и сега ми е кофти да я карам ,та някой може ли да каже как се сваля здрав
от страната на мокета(видях единствено някакво зъбче зад педала :dunno: но нищо)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525d вагон

Re: как се сваля пеедала на газта-тдс?

Мнение от map13 » 15 Мар 2010, 10:09

ми лесно .. той е като на релса .. ама пластмасова .. хващаш го и буташ наляво май беше, и ако всичко е наред остава педала в едната ръка а на пода остава основата !!!
а иначе педалчето по спомени аз като го сменях миналата година беше към 150лв / ново / за комонрейла ама едва ли има разлика !!! !!
ако купуваш нов педал си вземи и основата която лежи на пода, че при мен имаше разлика !!

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 15 Мар 2010, 10:50

map13 написа:ми лесно .. той е като на релса .. ама пластмасова .. хващаш го и буташ наляво май беше, и ако всичко е наред остава педала в едната ръка а на пода остава основата !!!
а иначе педалчето по спомени аз като го сменях миналата година беше към 150лв / ново / за комонрейла ама едва ли има разлика !!! !!
ако купуваш нов педал си вземи и основата която лежи на пода, че при мен имаше разлика !!

Така е но за D-то,а за TDS-ките не е така .... Те са с потенциометър който стои на алуминиевата стойка на педалите.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 15 Мар 2010, 21:18

имах предвид пластмасовия педал който се натиска
в тис има някво обяснение и снимки изглежда просто ,но има и предупреждение да се сменя с нов поради вероятност да се счупи както направих и аз де.
Изображение

Назад към E39