М41 към М51

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Re: М41 към М51

Мнение от uricatoli » 13 Мар 2010, 21:07

~Мишо~ написа:+ 1 за М51 и от мен,вярвам че Преско ще даде добър екземпляр... ;)

Дам.. още чакам ЛС от колегата :mhihi:
Изображение

луд с палатка
Аватар
Кара: Хората да залягат
Детайли за колата: кихащо кабрио

Мнение от ТУРБО » 13 Мар 2010, 21:24

sonny написа:
uricatoli написа:
sonny написа:Баце не е трудно ве, компота си е жива кола под предния капак, назад става кат е30ка :mhihi:

То това ми е ясно.. въпроса ми е все пак няма много компакти с М51.. :mhihi:

Честно казано според мен е живо безсмислие да го правиш. Първо всички знаем, колко е кекав М51, после е мнооого тежък, а компота е лишен от килограми, ама да го еба от грешната страна на тортата, в резултата ще имаш нещо като мотофреза ли там как се водят тия малките земеделски машини. Въртящ момент, на нещо дето е сравнително леко, зверски тежка предница, брутално нарушен баланс на автомобила, предоволно и зверско недозавиване, което няма да успееш да преодолиш и накрая разход кат на бензинова кола. По-добре е като не ти стигат коне, сложи един чип ама истински. На бумбум ТДС-а беше с чип е вервай ми вървеше кат нормална кола тоя дизел, са дето го кара ВЛД-то. Да не говорим, че щи е по-лесно и по-евтино за впоследствие говоря разбира се, да си бутнеш твоя мотор тук-там, отколкото да ръцаш М51то. Нема к ода си кривим душата доказано неадекватен мотор е това ;)

С едно добро чипче всичко си идва на мястото,няма да ти се вятва че е същата кола!
Като си взех мойто комби си направих старт със 316 и вървяме заедно до като не вкарах 5-та(150км/ч) и 316 взе лек превез,след това и сложих чип(хубав)и колата вървеше една идея по добре от Е46 318,на летящ старт с Е36 318ис от 2-ра съм му отпред до края на 3-та и след това ис-ката дърпа!

Мотора излезе доста здрав!
Изображение

Зайо-Байо
Аватар

Мнение от uricatoli » 13 Мар 2010, 22:09

Добре сега че хвърлихте в мъглата.. първо.. какво ще рече хубав чип? второ.. как пък 1.8тдс ще почне да върви и как ще му стане въртящия момент като на 2.5? И с чип ще се изравни ускорението и вървежа на 1.8 и 2.5?
Някой да ми каже Плюсовете и минусите И на смяната на моторите и на чипа..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 13 Мар 2010, 22:22

ТУРБО,колега,не че нещо но не ти вярвам 316,5 :mhihi: сиреч троика с малкия тдс ,с чип да вьрви с ИС.
325 тдс ,праска ИС като шкембе у довар,говоря за чипнати коли,стоково неим зная ускоренията,но говоря от личен опит
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 13 Мар 2010, 22:32

аре пак обърнахте темата бензин/дизел :) въпроса е точен от М41 към М51 на компот и стига с тия 318ис 320купе и секви прахосмукачки и сешоари
Изображение

Зайо-Байо
Аватар

Мнение от uricatoli » 13 Мар 2010, 23:09

Coulthard написа:аре пак обърнахте темата бензин/дизел :) въпроса е точен от М41 към М51 на компот и стига с тия 318ис 320купе и секви прахосмукачки и сешоари

Абе верно това е въпроса... ама аджаба.. въпроса премина към малко по-различна тематика.. Искам само ТДС-а да върви поне малко повече.. Ако исках самолет щях да си взема IS-ка
Изображение

луд с палатка
Аватар
Кара: Хората да залягат
Детайли за колата: кихащо кабрио

Мнение от ТУРБО » 13 Мар 2010, 23:56

presko79 написа:ТУРБО,колега,не че нещо но не ти вярвам 316,5 :mhihi: сиреч троика с малкия тдс ,с чип да вьрви с ИС.
325 тдс ,праска ИС като шкембе у довар,говоря за чипнати коли,стоково неим зная ускоренията,но говоря от личен опит

Казах че на 2-ра и трета върви пред ис-ка а не че е по бърза ;)
Ми дай един такъв миксер да видиш,ако не верваш,още го имам тва животно :mhihi: и жената си го кара всеки ден!
Просто казвам че трансплантацията за мен не си заслужава!
Няма да стане по-бърза от м51,но колата става много приятна!
Ако колегата е от София може да се разберем на Л.с. да дойде да му слижа моя и ако му хареса,ще му поръчам един!
Е и зависи компа къв е,но мисля че повечето са еднакви.
Последна промяна ТУРБО на 14 Мар 2010, 0:01, променена общо 2 пъти
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 13 Мар 2010, 23:57

е пробвай на твойто 318 чип и ако чип-а не те радва, а той едва ли ще те радва много, вече мисли за конверсия, макар че по същата логика ако се качиш на изправен 325тдс с чип филма става цветен.
Междувпрочем бате сони го каза най-добре ако можеш от Е46 да сложиш дизелче и особено М57 ....
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 14 Мар 2010, 9:46

И м47 му стига, ма там цените са колкото за 3 м51 особенно при м57.

Виж сега тука никой няма да ти каже какво ще се получи, защото просто не е правено в България до сега.
Ако искаш рискуваш, ако не направо сменяваш колата.

Както и да е , като цяло темата е безмислена, защото ти искаш нещо неусъществимо.
Искаш вървяща кола която да харчи малко, е няма такова нещо.
Ако искаш да даваш яко газ , правиш го на бензинова кола, ако искаш да се возиш ефтино караш дизел и го чипосваш за да е малко по-пъргав при изпреварване и тн.

Заключвам ти темата, защото след някои коментар още ще си смени посоката.
Ако решиш да правиш конверсията пусни ми ЛС да ти я отворя и да си продължиш дискусията.
Изображение

Предишна

Назад към E36