Как да сменя тампоните на скоростната?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- veso1983
- Потребител
-
- Кара: 318 tds compact
- Мечтае да кара: 330
Как да сменя тампоните на скоростната?
здравейте.имам малко вибрации по скоростния лост и мисля че е от тампоните на скоростната,но не знам как се сменят
-в смисал мога ли директно да сваля гредата под скоростната на която са тампоните или ше прецакам нещо.моля ако някои го е правил да сподели.
-в смисал мога ли директно да сваля гредата под скоростната на която са тампоните или ше прецакам нещо.моля ако някои го е правил да сподели.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Как да сменя тампоните на скоростната?
Добре де, уж сме сериозен, технически форум, как за бога се допуска да бъде одбрена такава тема? Сокор ще има и тема откъде да си сипя маслото, ай стегнете се малко.
- krumovvv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: чужди коли и жени
- Мечтае да кара: две коли едновременно
- ___B___M___W___
- кандидат ентусиаст
-
sonny написа:Добре де, уж сме сериозен, технически форум, как за бога се допуска да бъде одбрена такава тема? Сокор ще има и тема откъде да си сипя маслото, ай стегнете се малко.

- kudo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Х5 3,0D
- Мечтае да кара: МНООООГО ЯКО BMW
Колега ,нали все пак форума е и за незнаещи ,а не само за знаещи!Колегата щом пита явно наистина не му е ясно___B___M___W___ написа:sonny написа:Добре де, уж сме сериозен, технически форум, как за бога се допуска да бъде одбрена такава тема? Сокор ще има и тема откъде да си сипя маслото, ай стегнете се малко.

- Venko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: корав барутарник
- Мечтае да кара: по-корав барутарник
Колеги, моля обяснете как точно става смяната. Аз също имам лоши вибрации в ск. лост.
Благодаря.
Благодаря.

Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват
- fedoracore
- старши ентусиаст
-

- ognyan 74
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i; Е36 318i
Колега, като се тресе лоста не означава ли, че цялата кутия играе, което означава, че двигатела тресе. Т.е. тампони на ДВГ-то, или нещо друго?
???!!!
- Venko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: корав барутарник
- Мечтае да кара: по-корав барутарник
Ебати, темата има един въпрос и 7 поста от които нито един не дава решение на зададения въпрос в началото.

Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват
- ясен николов
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: само бмв та
- Детайли за колата: много бърза
kudo написа:Колега ,нали все пак форума е и за незнаещи ,а не само за знаещи!Колегата щом пита явно наистина не му е ясно___B___M___W___ написа:sonny написа:Добре де, уж сме сериозен, технически форум, как за бога се допуска да бъде одбрена такава тема? Сокор ще има и тема откъде да си сипя маслото, ай стегнете се малко.
Хайде
Баце, форума има 8, ОСЕМ ГОДИНИ, техническа история,се вервам да е писано, а дори и да не е , щом човек задава този въпрос,занчи хал хабер си няма от авторемонтни дейности и следователно не е редно да се знаимае сам, за да не стане некой сакатлък.
Има различни коли, съответно при различните коли някои неща са супер лесни, други са неприятно усложнени. Ако отскоро има Е36, е напълно нормално да се чувства странно и да не знае кое колко е трудно, освен ако не е виждал тема със снимки. И аз като си купих Е36-ицата нямах хал хабер идея как се правят някои неща, докато не се позанимах малко, но това няма нищо общо с познанията за автомобилите, нали?sonny написа:Баце, форума има 8, ОСЕМ ГОДИНИ, техническа история,се вервам да е писано, а дори и да не е , щом човек задава този въпрос,занчи хал хабер си няма от авторемонтни дейности и следователно не е редно да се знаимае сам, за да не стане некой сакатлък.

По темата:
Колега, отиди и си купи оригинални тампони от Дару/Камор например и си спести главоболията. Не са много по-скъпи!
Аз първо купих някакви (прилично скъпа афтърмаркет алтернатива) и в края на зимата, 4-5 месеца по-късно бяха станали на желе.
Не слагай полиуретанови, понеже предават ужасно силно вибрациите в купето.
Сменят се супер елементарно. Или ги сменяш докато е монтирано магарето един по един. (което е по-лесно)
Или повдигаш леко кутията с каквото имаш, сваляш магарето, сменяш ги свалени и после качваш пак магарето.
Или отиваш някъде да ти ги сменят за 10-20лв., понеже наистина не трябва да отнеме повече от 20 минути.
- veso1983
- Потребител
-
- Кара: 318 tds compact
- Мечтае да кара: 330
колега мерси много за инфото и за съвета за полиуретановите.А на другия колега да кажа че тук в Мадрид изобщто не струва 20-тина лева смяната в сервиз,защото миналата година като нямах инструменти ми взеха 86 евро за смяна на 4 подгряващи свещи(само за работата)..Така че моля всички ако не искат или не могат да дадат полезно мнение по зададена тема-еми просто да не пишат нищо по нея.благодаря още веднъж
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
veso1983 написа:колега мерси много за инфото и за съвета за полиуретановите.А на другия колега да кажа че тук в Мадрид изобщто не струва 20-тина лева смяната в сервиз,защото миналата година като нямах инструменти ми взеха 86 евро за смяна на 4 подгряващи свещи(само за работата)..Така че моля всички ако не искат или не могат да дадат полезно мнение по зададена тема-еми просто да не пишат нищо по нея.благодаря още веднъж
виж сега двете операции са несравними като труд

едното е около 1 час и тридесет минути работа, ако няма усложнения с скъсани резби и кабели, а другото е има няма 10-15 минути барабар с кафето и цигарите

Така, че не се знае за какво точно си платил 86 евро, но и безпроблемно да е минало всичко, на тяхните заплати цената е нормална.
Темата ти е изчерпана.

15 мнения
• Страница 1 от 1