Как да сменя тампоните на скоростната?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 318 tds compact
Мечтае да кара: 330

Как да сменя тампоните на скоростната?

Мнение от veso1983 » 13 Мар 2010, 14:40

здравейте.имам малко вибрации по скоростния лост и мисля че е от тампоните на скоростната,но не знам как се сменят
-в смисал мога ли директно да сваля гредата под скоростната на която са тампоните или ше прецакам нещо.моля ако някои го е правил да сподели.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: Как да сменя тампоните на скоростната?

Мнение от vld » 13 Мар 2010, 15:16

Нищо няма да прецакаш, сваляш и сменяваш елментарно е ;)
Изображение

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 13 Мар 2010, 15:19

Добре де, уж сме сериозен, технически форум, как за бога се допуска да бъде одбрена такава тема? Сокор ще има и тема откъде да си сипя маслото, ай стегнете се малко.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: чужди коли и жени
Мечтае да кара: две коли едновременно

Мнение от krumovvv » 13 Мар 2010, 16:08

качваш я на канал и сменяваш
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ___B___M___W___ » 13 Мар 2010, 16:12

sonny написа:Добре де, уж сме сериозен, технически форум, как за бога се допуска да бъде одбрена такава тема? Сокор ще има и тема откъде да си сипя маслото, ай стегнете се малко.

:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 3,0D
Мечтае да кара: МНООООГО ЯКО BMW

Мнение от kudo » 13 Мар 2010, 21:57

___B___M___W___ написа:
sonny написа:Добре де, уж сме сериозен, технически форум, как за бога се допуска да бъде одбрена такава тема? Сокор ще има и тема откъде да си сипя маслото, ай стегнете се малко.

Колега ,нали все пак форума е и за незнаещи ,а не само за знаещи!Колегата щом пита явно наистина не му е ясно :yes: Хайде :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: корав барутарник
Мечтае да кара: по-корав барутарник

Мнение от Venko » 13 Мар 2010, 22:08

Колеги, моля обяснете как точно става смяната. Аз също имам лоши вибрации в ск. лост.

Благодаря. :bchug:
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 13 Мар 2010, 22:32

:mhihi: някои маистор ,ще ти каже че това е много сложна процедура иииии ти реже главата до кръста
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320i; Е36 318i

Мнение от ognyan 74 » 13 Мар 2010, 23:44

Колега, като се тресе лоста не означава ли, че цялата кутия играе, което означава, че двигатела тресе. Т.е. тампони на ДВГ-то, или нещо друго?
???!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: корав барутарник
Мечтае да кара: по-корав барутарник

Мнение от Venko » 13 Мар 2010, 23:56

Ебати, темата има един въпрос и 7 поста от които нито един не дава решение на зададения въпрос в началото. :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: само бмв та
Детайли за колата: много бърза

Мнение от ясен николов » 14 Мар 2010, 0:05

идваш в сервиза с 20 лв .и си готов за 10 мин ;)
Изображение

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 14 Мар 2010, 0:29

kudo написа:
___B___M___W___ написа:

Колега ,нали все пак форума е и за незнаещи ,а не само за знаещи!Колегата щом пита явно наистина не му е ясно :yes: Хайде :bchug:

Баце, форума има 8, ОСЕМ ГОДИНИ, техническа история,се вервам да е писано, а дори и да не е , щом човек задава този въпрос,занчи хал хабер си няма от авторемонтни дейности и следователно не е редно да се знаимае сам, за да не стане некой сакатлък.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 14 Мар 2010, 2:29

sonny написа:Баце, форума има 8, ОСЕМ ГОДИНИ, техническа история,се вервам да е писано, а дори и да не е , щом човек задава този въпрос,занчи хал хабер си няма от авторемонтни дейности и следователно не е редно да се знаимае сам, за да не стане некой сакатлък.
Има различни коли, съответно при различните коли някои неща са супер лесни, други са неприятно усложнени. Ако отскоро има Е36, е напълно нормално да се чувства странно и да не знае кое колко е трудно, освен ако не е виждал тема със снимки. И аз като си купих Е36-ицата нямах хал хабер идея как се правят някои неща, докато не се позанимах малко, но това няма нищо общо с познанията за автомобилите, нали? ;)

По темата:
Колега, отиди и си купи оригинални тампони от Дару/Камор например и си спести главоболията. Не са много по-скъпи!
Аз първо купих някакви (прилично скъпа афтърмаркет алтернатива) и в края на зимата, 4-5 месеца по-късно бяха станали на желе.
Не слагай полиуретанови, понеже предават ужасно силно вибрациите в купето.

Сменят се супер елементарно. Или ги сменяш докато е монтирано магарето един по един. (което е по-лесно)
Или повдигаш леко кутията с каквото имаш, сваляш магарето, сменяш ги свалени и после качваш пак магарето.
Или отиваш някъде да ти ги сменят за 10-20лв., понеже наистина не трябва да отнеме повече от 20 минути.

Потребител
Аватар
Кара: 318 tds compact
Мечтае да кара: 330

Мнение от veso1983 » 14 Мар 2010, 6:25

колега мерси много за инфото и за съвета за полиуретановите.А на другия колега да кажа че тук в Мадрид изобщто не струва 20-тина лева смяната в сервиз,защото миналата година като нямах инструменти ми взеха 86 евро за смяна на 4 подгряващи свещи(само за работата)..Така че моля всички ако не искат или не могат да дадат полезно мнение по зададена тема-еми просто да не пишат нищо по нея.благодаря още веднъж

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 14 Мар 2010, 9:42

veso1983 написа:колега мерси много за инфото и за съвета за полиуретановите.А на другия колега да кажа че тук в Мадрид изобщто не струва 20-тина лева смяната в сервиз,защото миналата година като нямах инструменти ми взеха 86 евро за смяна на 4 подгряващи свещи(само за работата)..Така че моля всички ако не искат или не могат да дадат полезно мнение по зададена тема-еми просто да не пишат нищо по нея.благодаря още веднъж

виж сега двете операции са несравними като труд ;)
едното е около 1 час и тридесет минути работа, ако няма усложнения с скъсани резби и кабели, а другото е има няма 10-15 минути барабар с кафето и цигарите ;)
Така, че не се знае за какво точно си платил 86 евро, но и безпроблемно да е минало всичко, на тяхните заплати цената е нормална.

Темата ти е изчерпана.
Изображение

Назад към E36