Въпрос за кора на е36 купе

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

ентусиаст
Аватар
Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i

Re: Въпрос за кора на е36 купе

Мнение от raduslaf » 13 Мар 2010, 18:47

stony1 написа:
raduslaf написа:
AGT написа:Щом не искаш да режеш това ти е вариянта.Или преходници (пластмаса- не очаквай кой знае какъв звук) или хвани някой да ти ги направи от дърво и да уплътни всичко както си трябва +тапициране абе качествено направено .Е вярно ще излезе около 3 пъти по скъпо,но има защо ;)

P.S относно SONY_то :kuku: .Да си правят видеокамери какво се месят в кар аудиото не знам :dunno:

Общо взето решението, което се взе, е за смяна само на оригиналните колони по колата, за да не се стига до адаптери, рязаници и т.н.Да се надяваме, че все ще има някакъв звук :)

Колега, ако мислиш да ги сменяш с говорители купени от Технимаркет или от подобен род магазини, по-добре си остави оригиналните говорители. Нямам идея какво искаш да постигнеш, но само с подмяната на говорителите няма да постигнеш кой знае какъв резултат.

100% ще постигна, защото "оригиналните" са с хартиени мембрани, като на задните са скъсани :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 13 Мар 2010, 20:13

Добрите басови говорители са с хартиени мембрани.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 13 Мар 2010, 20:19

stony1 написа:Добрите басови говорители са с хартиени мембрани.

Нямам какво да кажа, защото не разбирам много, но не съм виждал говорител с хартиена мембрана да се продава по магазините наскоро? :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 13 Мар 2010, 21:59

DLS ;)
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

младши ентусиаст
Аватар
Кара: само русо и с 19"
Мечтае да кара: същото (е39) ама М

Мнение от CA3108KM » 14 Мар 2010, 14:53

длс басовете им не са кой знае какво..... надсвирвал съм се аз бях с бошман така че от опит говоря... може и онез длс да не са бил ичитави.. не знам.. а относно смяната на говорители дали ще се купи от техномаркет ил и2ра ръка няма кой знае каква разлика... дори и в цената... зависи от компонента

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 14 Мар 2010, 20:53

CA3108KM написа:длс басовете им не са кой знае какво.....

Батка недей чесно,че се просълзих от смях. Незнам за какво надсвирване говориш,как сте го замервали,но ДЛС си е ДЛС и няма нищо общо с БМ :)
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от CA3108KM » 15 Мар 2010, 21:25

така е прав си тук начи нещо те са били скапани.. не може да мерим баварките с ладите.. нищо че и те варвят с вратите напред.. може и от гворителите да е било но с такива впечатления съм останал..

Потребител
Аватар
Кара: e36 318is coupe

Мнение от pvatanasov » 17 Мар 2010, 9:58

Raduslaf, лично мое мнение е да не се набутваш с говорители Сони. Добро съотношение между цена и качество имат говорителите на Visaton - немски са и изработката им е добра. Ако търсиш нещо по-нагоре и имаш финанси - Alpine е може би твоят избор. С подходящи филтри ще се получи добър звук в купето :)
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E36 Coupe

Мнение от BUMER-SH » 05 Апр 2010, 11:32

колега ако мислих да режеш,кората,без да изрежеш ламарината,дод нея гарантирам ти 4е няма да можеш да сложиш баса,разтоянието от кората до ламарината под нея в далбо4ина е не пове4е от 6-7см,даже и да успееш да го вкараш с помоща примерно на фланец ,ако не укрепиш кората има така да ти играе от вибрацийте на баса ..няма да ти хареса определено,ще имаш ядове с махането на кората ,садя от ли4ен опит ,като я махнеш изрежи си дупката за баса ,сметни си разтоянието до ламарината и си прецени каква висо4ина да ти е фланеца,налагай си баса или сметни според неговата далбо4ина,ще стане с фланец но ще си е игра4ка....успех :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 06 Апр 2010, 16:18

BUMER-SH написа:колега ако мислих да режеш,кората,без да изрежеш ламарината,дод нея гарантирам ти 4е няма да можеш да сложиш баса,разтоянието от кората до ламарината под нея в далбо4ина е не пове4е от 6-7см,даже и да успееш да го вкараш с помоща примерно на фланец ,ако не укрепиш кората има така да ти играе от вибрацийте на баса ..няма да ти хареса определено,ще имаш ядове с махането на кората ,садя от ли4ен опит ,като я махнеш изрежи си дупката за баса ,сметни си разтоянието до ламарината и си прецени каква висо4ина да ти е фланеца,налагай си баса или сметни според неговата далбо4ина,ще стане с фланец но ще си е игра4ка....успех :yes:

Аз вече направих, каквото можах - смених оригиналните колони с такива Magnat.Двете десни, т.е. дясната в краката и дясната на кората бяха скъсани.Сега с новите е чувствително по-добре, но определено ми липсва басът, който искам.Иначе един познат, който е правил музика на е36, само че на седан, беше замислил да се резне по 4-5 см от дупките, в които лежат задните колони, така, че да се получи елипсовиден отвор, в който да може да легне елипсата и да няма нужда от адаптери, но за жалост се оказа, че купето и седанът имат различна конструкция на задницата и го достраша да реже без да е сигурен какво ще се случи.Затова в крайна сметка решихме да сменим оригиналните с чисто нови и известно време, докато не се намери ново решение, ще карам така :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от CA3108KM » 12 Апр 2010, 0:30

при правилен подбор на елипси (задна линия) и малък амп резултта може да е потресаващ... тез дни ще миа нда се види мда видиш как съ мси направил моята :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 12 Апр 2010, 0:38

CA3108KM написа:при правилен подбор на елипси (задна линия) и малък амп резултта може да е потресаващ... тез дни ще миа нда се види мда видиш как съ мси направил моята :)

Тонка, ти ли си? :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от CA3108KM » 23 Апр 2010, 22:56

да

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Кола и жена едновременно

Мнение от vlado_882 » 09 Юни 2010, 12:43

колега не опропастяваи кората има специални пласмасови преходници които се слагат под кората и на тяь се слагат колоните комплекта беше 20 лв
...

ентусиаст
Аватар
Кара: 12' F30 335i

Мнение от taba4ko » 13 Юли 2010, 21:37

Здравей колега. Аз на старото ми купе е36 съм му монтирал елипси 6/9 инча на задната кора без да се режат нито кората нито гредата. Говорителите влизат под кората и под оригиналните решетки и се монтират над гредата в отворите на оригиналните колонки нокиа. Но винаги има едно обаче и то е... Понеже елипсите не пасват точно в гнездата на оригиналните нокиа говорители трябва да си направиш (изрежеш) подложка от ПДЧ със съответната дебелина и форма (на полу елипса - малкиа полукръг) и да я подложиш съответно под елипасата за да може тя да стъпи равно. Самата подложка не е само едно парче е ми обхваща почти половината елипса без да има свободно място. Желателно е да се оплътно добре целия говорител. Използват се оригиналните кабели за захранване. На мен ми го направи една тунинг фирма в Плевен за половин час и ми поиска 20 лева за работа и материали. Не знам какъв материал използваха за изолация но има ефект. резултата е учудващ а като се отвори багажника и се загледаш се виждат само магнитите на мястото на колонките нокиа. Всички видове елипси 6/9 инча стават, магнита е без значение колко е голям. дано да съм ти бил полезен.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Car аудио и видео