бмв акумулатор

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 14 Сеп 2005, 22:05

fastestbmw написа::OT: Скоро попаднах на Banner. Нови са на българския пазар. Според търговците въпросните акумулатори са много добри: ново поколение, създадени по компютърен път, сухи, бла-бла... Любопитно ми е обаче, ако някой е ползвал вече, какви са впечатленията...Иначе, според мен Bosch е марката :yes:
Абсолютен боклук :twisted: :twisted: Внасят ги КИТ-93 и пробутват залежали по техните складове. Оня сладкодумник в пряката на "Цар Симеон" ли те омагьоса така да е** мамка му :help: :help: Моят е на 2 години и още първата зима не даваше стартов ток. До момента лятото бива, но при първият студ е яко въртене. Не слушайте приказките на търговците. 8)
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kam_tod » 14 Сеп 2005, 22:14

324td, тежък двигател, 6-цилиндров дизел, го карам вече една година с монбат 72 ампер часа и няма грешка. Зимата въртеше без проблеми (при това компресията на дизела е висока), не бях карал колата около месец зимата и завъртя от раз. не мога да кажа лоша дума за акумулатора. :yes:
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от niko_first » 14 Сеп 2005, 22:38

и аз съм 324тд монбат 95ач. 92 кинта
бих си взел и искра ама нямаше толкова евтини :mhihi:
Изображение.
само гасссс на ИС-ката

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 14 Сеп 2005, 23:33

Колега разнообразието очевадно е голямо, но като ти чета постовете, май си се ориентирал към Бош....Тогава за твое сведение искам да ти подскажа какво да гледаш, когато го сравняваш с другите акумулаторни батерий, а именно стартовия/пусковия ток! При Бош-а, той е около 680-760 A (цитирам по памет, но съм убеден 1е беше в тези граници), докато при TOPLA-та, за който ти писах по-горе, стойността е 960А!!! :shock: Ей това е разликата, че през зимата ще палиш от 1/4 оборот (ако всичко друго ти е наред разбира се)! ;)
Успех в избора!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 15 Сеп 2005, 0:24

Благодаря ти ICE , знам какво да гледам 10години съм учил електротехника и ми е ясно ,но на тдс-а са му нужни 400 стартов другото е излишно. И разберете че и 900 да има вдно и също .
Това е все едно някой да ме убеждава да си купя някой мега комп за да си чатя в нета нали! Даже по малките стартови ще карат повече, защо ? Защото натоварването е едно и също матеряла от който е изработем е един и същ самоче разреждането е почти късо съидинение и какво става бум. Това разбира се е образно казано щото всичко си е изчислено.
идеята ми е колко време ще кара, защото наистина искам винаги да си купувам качественото а не да търся компромиси.
цената също не е от значение само да не е 380 лв щото ми се губи там някъде смисъла ;) .
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 15 Сеп 2005, 0:27

ИСКРА ..зимата 4 дни постоянно въртене на -10 градуса.. като пари/качество няма по добре марка..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 15 Сеп 2005, 0:35

български ли са и къде ги правят обясне те ми

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 16 Сеп 2005, 11:37

И аз съм с TOPLA и съм много доволен - не много скъп, но качествен. За какво да давам повече пари за БОШ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 17 Сеп 2005, 19:02

Ми бош си е БОШ и според мен трудно ми е да повярвам че редното качество е по-добро. Още не съм си взел , но от изписаното тук и разнищването на една или друга марка ми става ясно едно.
Българските акумулатори са от средно и високо европейско ниво, но с единствената уговорка че са пресни имам предвид година на производство. Ако си купя един монбат произведен миналия месец и няма хабричен дефект мисля че ще кара минимум 4 години при правилна упореба.
Точно в това се състои и въпроса ми вече как да позная кога е произведен самия артикул трябва да има щампа някъде ина наще и на бошовски и т.н.???????

Предишна

Назад към Основен Форум