Смяна съединител, моля дайте съвет

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Влака

Смяна съединител, моля дайте съвет

Мнение от animall » 13 Мар 2010, 2:00

Колеги дилемата(ако мога така да я нарека) е следната... карам е39 ТДС, като цяло не съм доволен от работата на съединителя, което се описва в много млаък ход на педала(не като други ТДС-и които съм карал), съединителя отделя прекалено високо точно преди да го пусна до край, цялата процедура по отделяне се извършва общо взето за 1см. почти не мога да хвана полу съединител, когато успея да го хвана, колата почва да тресе. каточели демфера е развален. колата ми е на 150 000 километра доказани!!! притежавам я 5-та година и досега не съм го сменял. иначе не буксува. не се сещам за друга информация която мога да споделя. моето лично мнение е че е за смяна и се надявам изброените проблеми да бъдат отстранени. предполагам има хора които имат доста повече опит от мен, ще бъда благодарен ако споделят опит и ме бутнат съв съвет, та да бъда една идея пред проблема.

с Уважение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 535d '12

Re: смяна съединител въпроси. моля дайте съвет.

Мнение от plam75 » 13 Мар 2010, 4:34

Според мен проблема е в притискатела, но и феродовия диск вероятно е износен(щом горе отделя).Претрисането най-вероятно е от спукана част на пружината на притискателя, в резултат на което огледалния му диск се накланя и вече не е успореден на маховика.При отпускане на педала триенето е в само една част от повърхността и се получава тресене, докато отпуснеш нацяло и притискатела залепне. Това са само предположения,но всичко става ясно когато свалиш пакета долу :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 13 Мар 2010, 11:38

трябва да се провери и хидравликата на съединителя- помпичката на педала
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60
Мечтае да кара: Pershing 115

Мнение от Jenkov » 13 Мар 2010, 12:55

animall написа:Та колеги дилемата(ако мога така да я нарека) е следната... карам е39 ТДС, като цяло не съм доволен от работата на съединителя, което се описва в много млаък ход на педала(не като други ТДС-и които съм карал), съединителя отделя прекалено високо точно преди да го пусна до край, цялата процедура по отделяне се извършва общо взето за 1см. почти не мога да хвана полу съединител, когато успея да го хвана, колата почва да тресе. каточели демфера е развален. колата ми е на 150 000 километра доказани!!! притежавам я 5-та година и досега не съм го сменял. иначе не буксува. не се сещам за друга информация която мога да споделя. моето лично мнение е че е за смяна и се надявам изброените проблеми да бъдат отстранени. предполагам има хора които имат доста повече опит от мен, ще бъда благодарен ако споделят опит и ме бутнат съв съвет, та да бъда една идея пред проблема.

с Уважение

Колега , обяснил си проблема доста изчерпателно. При мен ситуацията е абсолютно същата , само с разликата че при мен понякога не влизат никак лесно скоростите (особенно 3-та и 5-та) , също така съединителя ми тупа под крака като го натисна до долу. В началото на другата седмица ще разглобявам , да видим какво е положението и ще споделя кои точно неща не са били наред (ако до тогава не си го разглобил вече)

Поздрави !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от animall » 13 Мар 2010, 14:27

то и аз така ще направя мисля направо да го сменявам. и все пак държа да прочета още мнения!!!
Изображение

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: само БМВ

Мнение от милен великов » 13 Мар 2010, 16:59

Колега,не че не ти вярвам че колата ти е на 150000 км,но как за толкова малко км ще замине съединитела??? :nono:
TDS-са си е TDS,две мнения няма.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 52Oi

Мнение от Николай К » 13 Мар 2010, 19:43

Чета мненията ви колеги и все едно се говори за моята .Ще чакам някои да разглоби и да разбера от какво е, че съм малко тънък откъм финансите
Поздрави!
Николай Кадийски

Потребител
Аватар

Мнение от victorh » 13 Мар 2010, 20:06

колега не забравяй, че стилът на каране е основен критерий за износването на съединителя а и не само на него! :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 14 Мар 2010, 0:37

При мен е на моменти отделянето. Повечето пъти отделя нормално, но понякога много отгоре или има едно вибриране в педала ли не знам как да го опиша. А наскоро се появи и едно придърпване като се потегля от първа, все едно всеки момент нещо ще се скъса, така претрисва. Знам, че е за смяна маховика, но те в комплект ли вървят със съединителя или поотделно? И възможно ли е да е от маховика всичките тея признаци или просто и на него вече му е дошло времето за смяна :roll: :confused: ;) И какъв съединител и маховик бихте препоръчали и г/д ако може цена да знам какви $ да подготвя :roll: :)
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
Мечтае да кара: bmw x5 '11

Re: Смяна съединител, моля дайте съвет

Мнение от don_mimo » 14 Мар 2010, 10:28

най-добре сменяй маховик, притискателен диск, феродов диск и аксиален лагер . По-скъпо идва, но ще останеш доволен и ще се реши проблема. На старата 3-ка смених всичко без маховика и това претрисане си остана , особено като тръгваш на 1ва ...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от animall » 14 Мар 2010, 11:31

като свалим скоростите тия дни ще видя какво е положението и ще пиша. относно километрите няма да го коментирам :) ела и виж! и друго искам да попитам колко според вас е нормално да изкара един съединител? преди 3 седмици, близък приятел си донесе на ход от германия, купена от младо момче от същия произход, кола бмв 330ци на 155000 км и съединитела буксуваше като луд. имаите предвид, че моя съединител не буксува. просто хода на педала е много малък и отделя прекалено високо. също се питам защо има такава разлика в съединител от ТДС преди 1998-ма година и след 1999година? цената в дарукар е една и съща, на пазара коренно различна? какви са тези аномалии. вярно истина е, че има разлика но все пак от офицялния вносител цените са еднакви.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 14 Мар 2010, 13:01

Щом отделя горе значи е за смяна.При мен беше така-отделяше горе.Но след като сложих чип започна и да буксува и го смених.При мен беше отишъл притискателя/явно му бяха омекнали пружините/ докато феродовия се беше добре.След като го смених започна да си отделя някъде около средата.Успех!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: квото му падне :)

Мнение от chocaseto85 » 14 Мар 2010, 13:04

според мен един комплект (протискател феродо и лагер) и всичко ще е на 6 :)
Оригинални масла,консумативи и авточасти:)ПРОМО МАСЛА И ФИЛТРИ-
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от animall » 14 Мар 2010, 18:12

Така ще е. Живи и здрави когато имам възможност в най-близко време ще го заменя с нов и дано всичко да си дойде на мястото. друго не виждам какво мога да направя. Благодаря за помоща
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Бмв Е39 М47
Мечтае да кара: Ягуар

Мнение от FragNatic » 16 Мар 2010, 22:41

Хубава тема и аз научих полезна за мен информация
Изображение

Следваща

Назад към E39