318is удря ограничител на 4000 оборота
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
318is удря ограничител на 4000 оборота
Здравейте колеги. Имам BMW 318is с мотор M42B18. Карам го от половин година без проблем. Последните 2 седмици започна да ми удря ограничител на 4000оборота(само на загрял автомобил). При студен автомобил се форсира без проблем до 6500 оборота Закачах колата на диагностика. Беше записало грешки Vehicle Speed Sensor и Knock Sensor 2. Изтрих грешките, но нямаше промяна в работата на мотора. Покарах няколко часа, грешките не се появиха отново. Един майстор набеди ламбда сондата, сменихме я, никакъв резултат. Пробвах с друг дебитормер, пак без ефект. Мерих налягането на горивото, на празен ход ~2,5Bar, на ограничител(4000оборота) ~3,0Bar. На диагностика при ограничител(4000оборота) за Injection Time дава 14ms, което означава, че дюзите са отворени. Температурата на охладителната течност при диагностика я дава 90 градуса, а температурата на въздуха 14~16 градуса. Предварението на запалването при ограничител(4000оборота) е 36 градуса. Смених свещите със други, но пак няма ефект. Отворихме мотора, за да проверим веригата, изглежда перфектно опъната. Някой има ли идея?
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Re: 318is удря ограничител на 4000 оборота
Еми смени си датчика на коляновия вал и ще ти се върне ограничителя.
Кви майстори, кви вериги
Сега ако кажеш, че и пари си дал на тия пишмна майстори 
Кви майстори, кви вериги

ако е от дачика той няма да чете и на студена кола!според мен де.
Да допълня, че когато мотора е студен ограничителя е на 6500 оборота. Като позагрее малко пада на 5000, като загрее вече отива на 3500~4000 оборота.
колега , ще следя темата с интерес , да отбележа че не е спам . Мойта го прави същото , същия двигател . За ламбдата знам , щото я откачих , че се скапа , свещи и всичко е сменено , диагностика не съм я карал . Ако не я настъпвам върви , малко ако се изреже загряла забива муцуната и неще да се изреже на повече от 4500 оборота .
- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
Ако има проблем с датчика на коляновия вал често но не винаги се наблюдава едно краткотрайно подскачане на стрелката на оборотомера.
В твоя случай може да замерите налягането на маслото като на обороти над 2000об/мин трабва да е около 4 бара, а максималната стойност мисля че беше 4,3 бара.
Гледам си от Пловдив - къде ти направиха диагностика?
В твоя случай може да замерите налягането на маслото като на обороти над 2000об/мин трабва да е около 4 бара, а максималната стойност мисля че беше 4,3 бара.
Гледам си от Пловдив - къде ти направиха диагностика?
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!
Датчик колянов вал, нема ко да го мислиш, само като ти е показало тия 36 градуса ни съ ли сетихте?
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
sonny написа:Датчик колянов вал, нема ко да го мислиш, само като ти е показало тия 36 градуса ни съ ли сетихте?
Колега,можеш ли да постнеш примерно таблица с необходимото предварение за съответните обороти

Проблема е решен - датчик колянов вал!
Благодаря много на колегите sobiss и Sonny.
Благодаря много на колегите sobiss и Sonny.
Последна промяна iv_laz на 13 Мар 2010, 18:40, променена общо 1 път
Ще го погледна в датата по-късно, че на тоя копм нещо са ибаа и не тръгва и ще ти пиша стойностите, но по спомен на около 3000об е около 22-25 градуса, но пак казвам това е жив спомен.
10 мнения
• Страница 1 от 1