Гасне при топъл старт

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e34 M50B20 touring

Гасне при топъл старт

Мнение от panchev88 » 09 Фев 2010, 14:30

Здравейте колеги! Ползвах търсачката но без особен успех :) Та затова да Ви попитам. Проблема е следния - колата си пали супер - форсира си се до 1200об/мин и нормално си застава между 600-800об/мин в зависимост от температура. Последните няколко пъти обаче след като се изфорсира колата, при спадането на оборотите не успява да задържи на 600об/мин и гасне. Ако я изфорсирам аз до 2000+ об/мин - няма проблем стабилизира си ги. Проблема е само след запалването на мотора и то при топъл мотор. Забравих да спомена - става въпрос за м50б20 без ванос. Мойте предположения са за стъпковото моторче, но пък защо ще го прави само на топъл мотор :dunno:
Моля ако някой се е сблъсквал с този проблем - да помогне :)
Последна промяна panchev88 на 01 Мар 2010, 18:50, променена общо 1 път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е34

Re: Гасне при топъл старт

Мнение от VINCHUN » 09 Фев 2010, 15:10

Сваляш стъпковото моторче,чистиш го и пак го слагаш.Проблемите може да са много,но пробвай с това първо.Аз имах същия проблем и се оправи след гореспоменатата интервенция.
Поздрави!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 09 Фев 2010, 20:37

Колата в България ли е купена? Имала ли е газ?
Ако ДА, метни едно око дали някой не е бъзикал дроселовата клапа, защото до скоро имах подобни проблеми с гаснене и падания на обороти и се оказа че някой е бъзикал там.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от panchev88 » 09 Фев 2010, 21:14

Никога не е имала газ, няма и да има поне докато е в мен :) Нов внос е взимана колата и то преди бая км, така че този вариант с браникането отпада. Колеги дали не е възможно нещо да се запушва, понеже като я изфорсирам и след това няма проблем :dunno:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е34 М50Б20

Мнение от marak » 13 Фев 2010, 12:03

Имах подобен проблем, когато двигателя достигнеше нормална температура не искаше да запали докато не истине малко. оказа се, че смуче въздух. Тогава се наложи да сменя
о-пръстените на смукателния колектор към главата и всичко се оправи. Та мисълта ми е
да провериш дали от някъде не смуче въздух и това да те бъзика :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от panchev88 » 17 Фев 2010, 12:38

Еми колеги тъкмо се наканих да ходя на диагностика и да свалям моторчето за да го чистя и то спря да прави проблеми :shock: Просто не знам какво се случва :!: Та за сега няма да правя нищо, ще го изчакам ако е развалено нещо поне да си покаже какво точно е! Та за сега :driving: Благодаря Ви за помощта :!:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 17 Фев 2010, 19:44

И аз имах подобен проблем, само че оборотите играеха. Оказа се, че смуче въздух от спукан гофриран маркуч. Освен това и стъпковото моторче си беше за почистване. Така, че колега дори и да се е оправило си провери маркучите и си почисти моторчето за всеки случай.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от panchev88 » 01 Мар 2010, 11:04

Колеги оказа се датчика на коляновия вал. Сега събирам сили за да го сменя :) Дадоха ми цена от 180лв за Hella! Ако някой има наблюдения върху такъв, нека сподели :) Като го сменя ще пиша дали всичко вече е ОК....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 01 Мар 2010, 15:33

panchev88 написа:Колеги оказа се датчика на коляновия вал. Сега събирам сили за да го сменя :) Дадоха ми цена от 180лв за Hella! Ако някой има наблюдения върху такъв, нека сподели :) Като го сменя ще пиша дали всичко вече е ОК....

Митко от ПРОДАВА ще ти го даде на по-добра цена ,но не ми се вярва да не се държат празните обороти заради датчика.Ти си без ванос,най-вероятно си с Бош електроника ,а там датчика на коляновият вал не е датчик на Хол ,който е полупроводников и да прави номера ,а е обикновена бобина,която или работи или не.При теб ако е скапан тоя датчик ,колата ти не би трябвало изобщо да запали.Вземи погледни как са нещата около самият датчик-да няма натрупана мърсотия по него,виж как е буксата му-напръскай я вътре с нещо,после махни гуменият маншон и виж дали кабелите не са с напукана изолация.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от panchev88 » 01 Мар 2010, 18:24

Без ванос е колата, обаче е със Siemens електроника (вече разбирам, че това е рядко срещана комбинация :) ). Както бях писал по-горе нямах намерение да правя каквото и да било, докато не се "скапе" повече. И то взе че се скапа :( . Значи проблема се прояви в следното - колата взе да пали мнооого трудно - на първо завъртене палеше и веднага гаснеше; при второ или трето палеше след много въртене и неработеше стабилно (мотора прекъсваше и "подскачаше" та се тресеше цалата кола, и нямаше мощност. На диагностика се изчистиха всички грешки без тази на детчика на коляновия вал и по това прецениха, че именно той е "заминал". Относно цената на датчика - проверих в Дарукар и също беше около 180лв, което малко ме притеснява за тази Hella и май няма да я бъде :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 01 Мар 2010, 18:28

Е щом почваш и да палиш трудно може наистина да е този датчик.Но все пак се обади на Митко-даде ми оргинален Сименс на добра цена.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от godziliaz » 12 Мар 2010, 17:27

Еми колега щом на диагностиката това е показало няма какво друго да е. Аз бях с 525I автоматик при мен правеше подобни проблеми недържеше обороти и гаснеше, след като я запалех се оправяше и на следващо палене отново се появяваше проблема, но при мен се оказа дебитомер. Така че незнам може да одариш едно око и на това! Все пак успех. Ако ти се наложи за датчик виж в форума колегите със сигурност ще ти го дадът по евтино.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от panchev88 » 21 Мар 2010, 20:52

Колеги смениг датчика, колата върви много по-добре, обаче проблема още си остава, май ще трябва да се свали моторчето за чистене...
Изображение

Назад към E34