Озвучението в колата

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Озвучението в колата

Мнение от doomy525 » 03 Мар 2010, 11:54

Здравейте колеги. Някой сменял ли е тонколоните в колата? Моята е със 10 пищялки и искам да ги сменя със по мощни. Някой правил ли е тая интервенция и ако да - как и какви е сложил или мисли да слага? При моите се получи едно дрънчене като се усили и е неприятно, иначе звука е кристален.
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E53 3.0D

Re: Озвучението в колата

Мнение от CHUKANSKI » 03 Мар 2010, 12:31

това дранчене да не е задния номер,аз сам с 12 тонколони и дсп усилвател,и сложих двойнозалепващо тиксо зад пластмасата на номера и се оправи работата с дранченето!

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 03 Мар 2010, 12:59

Не колега, не е от номера. От задна лява колона се получава ( от самата пласмаса около колонката ), но така иил иначе искам да ги сменя с по мощни какви да сложа? И самото място на пищялката дали става за други марки или трябва специялно от БМВ да се поръчват?

Изображение

Потребител
Аватар

Въпрос за аудиото?

Мнение от antonmomchilov » 06 Мар 2010, 14:34

Здравейте колеги!
Въпроса ми е , ако сменя оригиналните колони Нокия , с някакви други дали ще има резултат.Колата ми е с Bussines CD ,, и не ми се сменя с друго защото ми харесва в оригинален вид. Ако някой е сменял може да сподели мнението си с мен.
Благодаря предварително!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i

Re: Въпрос за аудиото?

Мнение от zlobicar » 09 Мар 2010, 20:57

antonmomchilov написа:Здравейте колеги!
Въпроса ми е , ако сменя оригиналните колони Нокия , с някакви други дали ще има резултат.Колата ми е с Bussines CD ,, и не ми се сменя с друго защото ми харесва в оригинален вид. Ако някой е сменял може да сподели мнението си с мен.
Благодаря предварително!!!

Отговора е с оргиналния ксетофон нищо не става като качество на музиката
обичам BMW

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Alexander Alexandrov » 11 Мар 2010, 20:00

Прав е zlobikar не става за нищо.Аз смених висчки гворители-215лв-Draxter.И пак не е като трябва
Маса народ напусна селското стопанство и влезе в родния ШОУБИЗНЕС

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 12 Мар 2010, 13:17

Добре, щом не става с оригиналния касетофон в колата, какво да се сложи тогава за музика ? Искам да вади кристално и силно, на бас не държа толкова. Просто не мога да намеря нещо, което да пасне на интериора и да не си личи, че е сменяно.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 97", E46 320d 05"
Мечтае да кара: ново БМВ
Детайли за колата: изтъркани задни гуми, тук-таме за изчукване и боя :D

Мнение от e39 FEN » 12 Мар 2010, 16:03

Имаш само 1 варянт и той е 16/9 и ДСП усилвател със всички необходими говорители мисля че са 12 на брой,излиза солено но това е най-добрия варянт за е39 плюс това всичко по интериора ще е заводско :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 12 Мар 2010, 16:38

Другия вариант е едно МР3 в жабката,хем няма да е толкова скъпо,хем ще ти вади качествен звук,хем нищо няма да пипаш по интериора.Връзва се към оригиналните колони и вади доста качествен звук.Пък може да си вържеш към него и усилвател и бас ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от e39 FEN » 12 Мар 2010, 18:43

Ivo_Borisov написа:Другия вариант е едно МР3 в жабката,хем няма да е толкова скъпо,хем ще ти вади качествен звук,хем нищо няма да пипаш по интериора.Връзва се към оригиналните колони и вади доста качествен звук.Пък може да си вържеш към него и усилвател и бас ;)

Колега, я поразясни какво е това мп3, смисъл нормално сд ли имаш в предвид а и как може да се свърже така хем то да работи хем и оригиналния кашон бизнес сд-то, пък и как може да се управлява тая урудка, че за да смениш песен всеки път да отваряш жабката не иде :roll:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 12 Мар 2010, 19:22

Това с МП3то е добра идея, но си мисля, че с Ipod ще стане по добре (хем повече място за музика, хем по комфортно) А и си мисля идеята да се сложи една 16:9 дисплей (да се смени самото радио) и от там mp3-ката или ipod-a да се върже към нея и да свири в 1 ? Но ще бъде доста играчка да се сложи тоя 16:9 ако си с обикновенното business RDS :confused:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от e39 FEN » 12 Мар 2010, 19:25

doomy525 написа:Това с МП3то е добра идея, но си мисля, че с Ipod ще стане по добре (хем повече място за музика, хем по комфортно) А и си мисля идеята да се сложи една 16:9 дисплей (да се смени самото радио) и от там mp3-ката или ipod-a да се върже към нея и да свири в 1 ? Но ще бъде доста играчка да се сложи тоя 16:9 ако си с обикновенното business RDS :confused:

Колега, ако серйозно се замисляш за 16/9 направо грабвай и дсп, поне според мен щом си навит да правиш серйозни интервенций по колата да е както си му е реда, все пак ако е гарга да е рошава :mhihi: Разбира се ти си решаваш, колата е твоя, аз само давам идея :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 12 Мар 2010, 19:52

e39 FEN написа:
Ivo_Borisov написа:Другия вариант е едно МР3 в жабката,хем няма да е толкова скъпо,хем ще ти вади качествен звук,хем нищо няма да пипаш по интериора.Връзва се към оригиналните колони и вади доста качествен звук.Пък може да си вържеш към него и усилвател и бас ;)

Колега, я поразясни какво е това мп3, смисъл нормално сд ли имаш в предвид а и как може да се свърже така хем то да работи хем и оригиналния кашон бизнес сд-то, пък и как може да се управлява тая урудка, че за да смениш песен всеки път да отваряш жабката не иде :roll:

Да,имам предвид авто МР3/СД/.
Виж тази тема:
viewtopic.php?f=35&t=187076&start=15
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от e39 FEN » 13 Мар 2010, 12:32

Колега, тва е страшно хитро дет си го измислил.. евала :yes: И на мен ми се струва възможно, не виждам причина поради която да не проработи но ще си е доста зайгравка мисля :roll: Все пак не бих го пробвал на моята кола как съм зле с токове,жички и тн. :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
Мечтае да кара: bmw x5 '11

Мнение от don_mimo » 14 Мар 2010, 10:32

един усилвател +бас туба в заднич багажник решава всичко, не е нужно да се сменят разни допълнителни неща :) , иначе колегата Лъчо в една тема споделя точно кои колоки стават отпред и кои отзад ,сменил ги е и пак с една туба в багажника+усилвател и е доволен сега но пак говорим за едни 500лв :)
Изображение

Следваща

Назад към E39