Пукане от ауспуха

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: bmw e36 318i touring

Пукане от ауспуха

Мнение от emo_92 » 10 Мар 2010, 11:48

Колата започна да издава много странен звук .Като е на празен ход и като подавам газ,вдигам към 3 хиляди оборота и като спадат оборотите се чува от ауспуха едно странно пукане.А като застана отзад и гледам как все едно газовете излизат със закъснение и се получава това пукане.Това нормално ли е и от какво може да се получава?
Мерси предварително.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520

Re: проблем

Мнение от IMB » 10 Мар 2010, 13:26

Колега не става ясно какъв е проблема, опиши го по подробно. Свещи и кабели сменял ли си скоро.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от emo_92 » 10 Мар 2010, 14:07

сменавани са кабели свести масло сички консумативи преди около месец и след като исчистих ваздушниа филтр почна да го издава тоя странен звук като е на празен ход йа форсирам и тйа поцва да пука ама не да пука сеедно е влеъло повече гориво ами порсто самийа ваздох който излиза од аусоуха като излиза се забавйа при форсиране на колата и се чува тва пукане

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 10 Мар 2010, 14:52

Едит на поста
:wave:
Последна промяна BiTurbo на 11 Мар 2010, 11:04, променена общо 2 пъти
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 10 Мар 2010, 15:17

След долния коментар си едитвам поста.
Ако си с бензинов двигател:
Детонации в изп.колектори... т.е неизгорено гориво. Аз имам същия проблем на Мерца. Не мога открия проблема също вече много време.
При мен клони към засмукване на въздух от някой вакуумен привод.
Какво направих:
Почистих дросела (имам 2 клапи, понеже съм компресор, не знам ти с кой мотор си, но би трябвало да е една).
Диагностиката на ламбдите... и двете са ок при мен
Съпротивление на кабели на свещи (ако си с 4 цилиндрова)
Свещи
Датчици... на кол.вал, температура и др.
---
И след като всичко се оказва ОК при мен от по-горните, едно птиченце ми каза, че има О-пръстен над изпускателните колектори на Мерцедеса, който се нагрява и почва да смуче въздух от там... И при мен сагата продължава.

При теб може да е всичко по-горе + катализатор + дупка в гърнетата.
Последна промяна kdl на 10 Мар 2010, 16:31, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Re: Пукане от ауспуха

Мнение от bmwdriver » 10 Мар 2010, 15:54

Само да вметна -след като му изтрих 2 теми,говорих с момчето и се оказа,че то е родено в България,
но не живее тук и никога не е учил как се пише на български.Затова е и този "странен" начин на писане.
Абстрахирайте се от него и ако можете,помогнете със съвети.Ако ли не-спестете си коментарите!
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Мнение от jakson » 10 Мар 2010, 16:16

Колега , имаш ли катализатор ? Как са ти гърнетата ? Скоро сменяни ли са ? И като чисти въздушния филтър затвори ли добре кутията му с 4те скоби ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 10 Мар 2010, 17:48

При мен беше така като се прецака датчика на разпределителния вал
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Мнение от jakson » 10 Мар 2010, 19:14

Jim Beam написа:При мен беше така като се прецака датчика на разпределителния вал

Къде се намира този прословут датчик на разпределителния вал ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 10 Мар 2010, 21:25

emo_92 написа:Колата започна да издава много странен звук .Като е на празен ход и като подавам газ,вдигам към 3 хиляди оборота и като спадат оборотите се чува от ауспуха едно странно пукане.А като застана отзад и гледам как все едно газовете излизат със закъснение и се получава това пукане.Това нормално ли е и от какво може да се получава?
Мерси предварително.

Ламбда сонда или дупка в изпускателната система ..... Иди на диагностика , за да се види дали сондата е наред ....

Потребител
Аватар

Мнение от emo_92 » 11 Мар 2010, 1:13

Мотора е 318i 97г.
Добре сам затворил скобите 4-те скоби.Сменен е целия ауспух преди около половин годинка.Ще и направя диагностика кам края на месеца и ще вида точно какво е но се претисних да не е нещо да не навреди на мотора значи това пукане мога да си карам сус него да не стане като тругна на подалк пат да ми се прецака колата.
Вклучителноо и всички консумативи са сменавани наскоро.мерси още веднас на разбирането кам колегите за неграмотното ми писане.още веднаш мерси.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 12 Мар 2010, 12:57

Като си отварял кутията на въздушния филтър и си сигурен, че всички съединения са стегнати добре, вероятно се е нацепил някой маркуч и оттам влиза въздух, който бърка съотношението на горивната смес- повече въздух, по малко бензин, оттам е пукането в ауспуха след форсиране. На двигателя нищо му няма така да я караш до отстраняване на повредата, но катализатора и ламбда сондата бързо ще се скапят. За това е препоръчително да не я караш, а да отидеш на сервиз, или сам да си я оправиш.

Потребител
Аватар

Мнение от emo_92 » 12 Мар 2010, 22:40

Kолеги мерси за сички савети.Проблема е решен.Беше се нацепила трабата коиато саединява ваздушниа филтр сус мотора,проблема решен сус изолир банд сум опаковал цялата траба.Но проблема продалжи още извесно време.Ас седнах в колата и малко я исфорсирах на пониски скорости на една права одсечка.и от там нататака вече не пука нито грам проблема решен.Моито заклучение че е од дупката ама и од това че ас не карах колата почти два месеца а я бях оставил на бащата а тои кара не повече од 60кмх.Явно нещо се е било още задрстило.Циал следобед йа воза и си йа форсирам на светофарите и засега ниамам проблем.Одлага се сервиза за половин година като се смениам консумативите.Мерси още веднаш на всички колеги които са ми помогнали да реша проблема.
Можете да триете темата.
Мерси още веднаш.
Особено на модераторите за разбирателството за моиата негармотен ракопис

Назад към E36