Помощ за монтаж на обикновена газова в 318ИС М44
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- nedbmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Е46 facelift
- Мечтае да кара: Е90
- Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.
Re: Помощ за монтаж на обикновена газова в 318ИС М44
Плочката се слага преди дебитомера и някъде там наблизо трябва да ти е испарителя за да не е много дълъг пътя на газста.Има едно правило което по принцип не всеки път може да се спази поради коструктивните особенности на автомобила и то гласи ,че обема м/у газовия смесител(плочката) и смукателните клапани не трябва да надвишава литровия обем на даден цилиндър защото при един по динамичен режим на подаване на газ се преобеднява сместа и тогава се получава БУМММ... и от това в някой случаи знаете какво следва мотор капут.При газовия инжекцион се избягва това нещо защото пътя на газста е много къс,но пък той си има други недостатъци сега да не ги изброявам.Аз на моята бима съм си сложил обикновенна газова и на извън градско ми лапа около 7,5 л. на 100км,като не я жаля много ама не я и изцеждам де.Малко по мудна ми е особенно лятото когато е топъл въздуха ама за толкова кинти толкоз иначе съм си пробил смук. колектори и съм си сложил щуцерчета уж някой ден да я ъбгрейдвам с ГИ ама ся криза и не ми се занимава.Айде успех на всички газови БМВ маняци и късмет на пътя .А забравих и слагайте кихалки аз имам две една на тръбите и една на разклонението за към стъпковото моторче. 

Последна промяна nedbmw на 16 Мар 2010, 18:12, променена общо 1 път
- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
неделчо янев написа:Плочката се слага преди дебитомера и някъде там наблизо трябва да ти е испарителя за да не е много дълъг пътя на газста.Има едно правило което по принцип не всеки път може да се спази поради коструктивните особенности на автомобила и то гласи ,че обема от газовия смесител(плочката) и смукателните клапани не трябва да надвишава литровия обем на даден цилиндър защото при един по динамичен режим на подаване на газ се преобеднява сместа и тогава се получава БУМММ... и от това в някой случаи знаете какво следва мотор капут.При газовия инжекцион се избягва това нещо защото пътя на газста е много къс,но пък той си има други недостатъци сега да не ги изброявам.Аз на моята бима съм си сложил обикновенна газова и на извън градско ми лапа около 7,5 л. на 100км,като не я жяля много ама не я и изцеждам де.Малко по мудна ми е особенно лятото когато е топъл въздуха ама за толкова кинти толкоз иначе съм си пробил смук. колектори и съм си сложил щуцерчета уж някой ден да я ъбгрейдвам с ГИ ама ся криза и не ми се занимава.Айде успех на всички газови БМВ маняци и късмет на пътя .А забравих и слагайте кихалки аз имам две една на тръбите и една на разклонението за към стъпковото моторче.
Тук на М42 плочката се слага преди дебитомера

А тук на М44 смесителя се пъха във въздуховода след дебитомера

Надявам се на всички вече да им е станал ясен въпроса със смесителите и защо на двигателите с MAS-метри като М44, М50/52 се поставят след дебитометрите

На М10, М20, М30, М40 и М43 смесителя е преди дебитомера поради наличието на клапа в него

След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!
- nedbmw
- младши ентусиаст
-
Вярно е това,което е писал колегата аз съм забравил да го поясня.
Кихалката освн на кутият незнам къде дугаде можеш да я сложиш.
- booster_audio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 5-series
- Мечтае да кара: E60 ///M5
Изпарителя го събрах на мястото на едната от диагностичните букси, плочката е комбинирана с кихалка на гофрирания маркуч в непосредствена близост до изпарителя
Утре остана да прекарам кабелите на копчето и съответно да ги навържа... не разбрах само дали ще ми трябва симулатор за ламбдата
Очаквам колегите със М44 да кажат как се справя този мотор с обикновена газова, защото дотук разбрах че много гърмят .. което не е много радостно

Утре остана да прекарам кабелите на копчето и съответно да ги навържа... не разбрах само дали ще ми трябва симулатор за ламбдата

Очаквам колегите със М44 да кажат как се справя този мотор с обикновена газова, защото дотук разбрах че много гърмят .. което не е много радостно

- nedbmw
- младши ентусиаст
-
На смукателните тръби отпред сложи една кихалка само да има достатъчна дебелина на алуминия за резбата поне 3,5мм,и сложи някакво лепило за резби или течен тефлон дет го слагат водопроводчиците ,после провери с пяна дали не смуче вакуум от сглобката .Моята бима с М40 съм я дупнал отпред с една кихалка.
Ако всичко ти е наред по запалителната система и редуктор-испарителя, няма да ти гърми.Но все пак не подавай много рязко газ защото тогава има вероятност да гръмне особенно ако нещо не е наред.

21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2