Въпрос за ламбда сонда?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- boywalking
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: E38
Въпрос за ламбда сонда?
Как да разбера дали ми работи ламбдата.... държи си обороти, не се дави, не глъхне.... НО ми харчи 18/100 а ми казаха, че е от ламбдата, взел съм едничка от колега от форума и ще я сменя утре.... НО как да разбера дали бачка ?
в смисъл, как да знам, че другата бачка ?
в смисъл, как да знам, че другата бачка ?
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...
- power4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528
- Мечтае да кара: 540
- Детайли за колата: черна перла,чип,генерация ремус,лети джанти 18''с перспектива за 19''
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Re: Въпрос за ламбда сонда?
Има и друг вариант,като просто разедениш буксата и,така ЕКУ-то ще мина в в един от аварийните си режим и ще заработи по средни алгоритъмни стойности.Така веднага ще разбереш дали сондата е фира.В момента най вероятно дава грешни "живи" данни на компа и от там сместа на горивото не както трябва.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- radkaborisova67
- Потребител
-
Колеги и аз имам същия проблем, на газ ми гори към 22 литра, а преди ми гореше 10-11 градско, но ми казаха, че са ми заминали платната на изпарителя, но и аз мисля че е от ламбда сондата, даже понякога ми игрят оборотите, дали е това?
http://picbg.net/u/52742/36177/417109.jpg[url][/url]
- bmw318tds
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 325TDS
Колега казваш разхода на газ стигнал 22 литра, а ламбда сондата как влияе когато колата работи на газ 

- radkaborisova67
- Потребител
-
[quote="bmw318tds"]Колега казваш разхода на газ стигнал 22 литра, а ламбда сондата как влияе когато колата работи на газ
[
Ми незнам, ти ще кажеш, нали е затова форума, аз от къде да знам, че ламбда сондата, не влияе на разхода на газ примерно, всеки си има силна страна

Ми незнам, ти ще кажеш, нали е затова форума, аз от къде да знам, че ламбда сондата, не влияе на разхода на газ примерно, всеки си има силна страна

- fifiperoto
- Потребител
-
- Кара: 320
- Мечтае да кара: m3
има вероятност да не е от ламдта-та а от дебитометъра, а за газта ако е с газов инжекцион има вероятност да е от нея
- radkaborisova67
- Потребител
-
fifiperoto написа:има вероятност да не е от ламдта-та а от дебитометъра, а за газта ако е с газов инжекцион има вероятност да е от нея
Да с газов инжекцион е, ама мисля да слагам нов изпарител и без това е за смяна...незнам
- cursed_in_eternity
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 320i 93год.
- Мечтае да кара: това по горе ми стига за сега но една колекция от М3-ки не бих отказал
- Детайли за колата: Къса ми нервите!!!
Така,аз наскоро си купих бмв-то от съфорумник,и още при закупуването на диагностика се установи че ламбдата или не е закачена или не работи.Попрочетох доста за този сензор,това е така наречения кислороден сензор на български и следи съдържанието на кислород в изгорелите газове,и дава тази информация на еку-то за да може то да настрои оптимално горивовъздушната смес,наи-общо казано!!!Така че дали си на газ, бензин или метан според мене не би трябвало да има значение,сондата не се влияе от горивото!!!Ако и на газ и на бензин е толкова фрапиращ расхода,ВЪЗМОЖНО е да е от нея!Друг е въпроса дали не идва от други причини огромния разход на газ!!!
- radkaborisova67
- Потребител
-
cursed_in_eternity написа:Така,аз наскоро си купих бмв-то от съфорумник,и още при закупуването на диагностика се установи че ламбдата или не е закачена или не работи.Попрочетох доста за този сензор,това е така наречения кислороден сензор на български и следи съдържанието на кислород в изгорелите газове,и дава тази информация на еку-то за да може то да настрои оптимално горивовъздушната смес,наи-общо казано!!!Така че дали си на газ, бензин или метан според мене не би трябвало да има значение,сондата не се влияе от горивото!!!Ако и на газ и на бензин е толкова фрапиращ расхода,ВЪЗМОЖНО е да е от нея!Друг е въпроса дали не идва от други причини огромния разход на газ!!!
Колега много благодаря, но на бензин си гори съвсем нормално,
- cursed_in_eternity
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 320i 93год.
- Мечтае да кара: това по горе ми стига за сега но една колекция от М3-ки не бих отказал
- Детайли за колата: Къса ми нервите!!!
Значи няма логика да е от ламбдата!!!Сигурен съм че не е тя.По принцип това са чувствителни сензори и е хубаво да се сменят периодично,но все пак ти искаш да си оправиш разхода на газ,така че не се набутваи за ламбда!!!
- radkaborisova67
- Потребител
-
cursed_in_eternity написа:Значи няма логика да е от ламбдата!!!Сигурен съм че не е тя.По принцип това са чувствителни сензори и е хубаво да се сменят периодично,но все пак ти искаш да си оправиш разхода на газ,така че не се набутваи за ламбда!!!
Ами за сега ще сменя изпарителя, може да са заминали, платната
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Не е задължително диагностиката да покаже проблема с ламбдата. Понякога тя работи, но подава грешни стойности и компютъра не намира проблем.
Never mistake motion for action...
- Vaio E30
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 комби
аз карам с откачена ламбда сонда и на газ и на бензин защото моята не работи.като я закача разхода се качва и не иска да върви.В този сняг където се изкушаваме много на педала ми дава 14,5газ без сонда така че мисля да я карам така;)
с точен мултицед пак става работата, трябва да се мерне първо дали подгряването е добре а после и колко волта дава.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2