Rompetrol?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- BMario
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 524 тд
- Мечтае да кара: самолет
- Детайли за колата: невзрачна
Re: Rompetrol?
LUCIFER'S написа:Elesar74 написа:Как мислиш Гяволе, OMV, Shell, Lukoil, големите вериги в България, които нямат близки представителства, говорим за Гърция или Румъния, какви горива продават? Не ли от Лукойл всички и си правят бъркочите с добавки разни, после с бранда на съответната марка. Дълбоко се съмнявам да е иначе.
близо 4 години, но отдавна беше работих зам. управител в една фирма която се занимаваше с горива на едро и за тогава знаех, коя верига от къде взема горива или вняся и с коя транспорна фирма включително и потока на LPG.... за тогава ОМВ внасяха от Румъния Шел също, но теглеха и от ЛУКойл... с една дума отвсякъде... и слагат добавка за да е горивото им една идея по-добро от тези на ЛУКойл да се лъжат хората, че е по добро.... по това време Ромпетрол имаха само база в Русе за горива на едро и сме вземали LPG от там, защото ЛУКойл не можеше да задоволява вътрешния пазар на газ и сега май е още така... Но определено румънските горива, без да се третират с никакви добавки са по добри от нашите!

Искаш ли да направиш нещо,намираш начин.Не искаш ли-намираш причина и то важна!
- bobih
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
7BREYTON написа:Мама му и аз все на ОМВ зареждам Alpine Diesel и чета и off-road foruma и все се каня да го пробвам дизела на Ромпетрол, дано да са и добри горивата? А по евтини ли са от ОМВ и Лукойл? Дизела в частност?
Аз снощи заредих на 2.00лв.
DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Абе покарай 500-700 км и погледни колко гориво имаш още в резервоара....ще останеш очарован от разхода ми се струва
Особено ако караш извънградско...

Особено ако караш извънградско...
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
И аз съм чувал все добри отзиви за горивата им, отдавна се каня да заредя и да видя дали найстина е така 

- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
boris_k написа:И аз съм чувал все добри отзиви за горивата им, отдавна се каня да заредя и да видя дали найстина е така
На Карловско шосе има, аз един път зареждах от там

- 7BREYTON
- ентусиаст
-
- Кара: Entwicklung 38
- Мечтае да кара: B12
Днес сипах 25 литра на почти празен резервоар с сигурно 2 литра OMV Diesel Alpine останали ...
е не полетя колата , щото и без тови си върви доста добре, не мога уз да кажа че има някаква огромна разлика
но .... сякаш маааалко още утихна колата и ... гледам бордният комп - показва 7.7 литра разход на 100км ... навъртях към 50 км градско/смесено ... и това 7,и нещо си стои ... досега с OMV Diesel Alpine - ми е показвало 9.6 литра или от порядъка ...
Мисля че е добра нафтата им .... дано.
е не полетя колата , щото и без тови си върви доста добре, не мога уз да кажа че има някаква огромна разлика
но .... сякаш маааалко още утихна колата и ... гледам бордният комп - показва 7.7 литра разход на 100км ... навъртях към 50 км градско/смесено ... и това 7,и нещо си стои ... досега с OMV Diesel Alpine - ми е показвало 9.6 литра или от порядъка ...
Мисля че е добра нафтата им .... дано.
Последна промяна 7BREYTON на 13 Мар 2010, 5:04, променена общо 1 път
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Zapa написа:На Карловско шосе има, аз един път зареждах от там
Знам я, се там се каня, горе доло 1-2год.

цените са като на Лукойл (обикновенно). Малките бензиностанции са франчайз, имат договори да продават само горива на Ромпетрол, но в БГ нищо не е 100% сигурно. В последната година започнаха да развалят договори с някои от по-малките. Иначе горивата са румънски, много рядко ако има проблеми - от базите на ОМВ.
Между другото ОМВ зареждат много от базата им в Русе, а също и другите големи вериги- без Еко и Лукойл естествено
Съвсем скоро се очаква новото им гориво Efix (т.е. нещо подобно на V-power, OMW Alpine и т.н.) но на цените на масовите горива, което има голям успех в Румъния. То ще е тип - не "повече мощност", а по-скоро "грижа за двигателя". Надявам се да е по-добро, аз зареждам няколко години само от техните горива и съм доволен, а и не съм чул лоша дума за тях
п.с. модераторите ви явно са доста толерантни, щом допускат обсъждане на такива общи теми тук
)
Между другото ОМВ зареждат много от базата им в Русе, а също и другите големи вериги- без Еко и Лукойл естествено

Съвсем скоро се очаква новото им гориво Efix (т.е. нещо подобно на V-power, OMW Alpine и т.н.) но на цените на масовите горива, което има голям успех в Румъния. То ще е тип - не "повече мощност", а по-скоро "грижа за двигателя". Надявам се да е по-добро, аз зареждам няколко години само от техните горива и съм доволен, а и не съм чул лоша дума за тях
п.с. модераторите ви явно са доста толерантни, щом допускат обсъждане на такива общи теми тук

На скоро заредих и аз в Ромпетрол и съм доволен. До сега зареждах само в Шел. Разликата не е много съществена, но в никакъв случай не е по-лошо. 

- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
тези дни и аз ще заредя да видя, карам с алпин дизел винаги , но нека да видим и тази , поне базата им близко и нема да има фалшиви чудесии 

- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
Малко инфо:
По бензиностанциите на Ромпетрол дават карти за отстъпка 2 ст. за сега. Поискайте когато зареждате!
п.с. форумските карти на ЕКО са с 5 ст. вече!
По бензиностанциите на Ромпетрол дават карти за отстъпка 2 ст. за сега. Поискайте когато зареждате!
п.с. форумските карти на ЕКО са с 5 ст. вече!
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
В големите студове (-20) бащата решил да сипе на неговата алпин дизел от ОМВ.... Е после 4 дена колата седи в гаража щот не ще да запали
Само боклуци зареждаме. Ама сега и аз ще я пробвам Ромпетрол-а да видим как е!

- FragNatic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Бмв Е39 М47
- Мечтае да кара: Ягуар
Аз също имам добри впечетления за тях дори и да съм от скоро БМВ собственик. Моето е 520д Common Rail им хареса нафтата. Пробвах и с ОМВ но като че ли Румънската е по-добра. Иначе като ходих до Германия.... Мали ква разлика в Дизела имаме....
- OxoBoxo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е(90)335I
- Детайли за колата: Е(90) 335I ->2007г,306к.с, автомат калашников
заредих миналата седмица за 50лв(95+) в ОМВ на Горубляне(Цариградско), минах само 130км и ми показа 17 разход
тази седмица заредих 40лв на Ромпетрол, минал съм 100км и имам за още 100 а детето ме пита дали съм правил нещо на колата, че много бързо ускорява
Няма да вляза в ОМВ вече, а и не бях зареждал от 1г. само Еко зареждам и РомПетрол

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)