Пукане от ауспуха
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- emo_92
- Потребител
-
- Кара: bmw e36 318i touring
Пукане от ауспуха
Колата започна да издава много странен звук .Като е на празен ход и като подавам газ,вдигам към 3 хиляди оборота и като спадат оборотите се чува от ауспуха едно странно пукане.А като застана отзад и гледам как все едно газовете излизат със закъснение и се получава това пукане.Това нормално ли е и от какво може да се получава?
Мерси предварително.
Мерси предварително.
- IMB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520
Re: проблем
Колега не става ясно какъв е проблема, опиши го по подробно. Свещи и кабели сменял ли си скоро.
- emo_92
- Потребител
-
сменавани са кабели свести масло сички консумативи преди около месец и след като исчистих ваздушниа филтр почна да го издава тоя странен звук като е на празен ход йа форсирам и тйа поцва да пука ама не да пука сеедно е влеъло повече гориво ами порсто самийа ваздох който излиза од аусоуха като излиза се забавйа при форсиране на колата и се чува тва пукане
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
След долния коментар си едитвам поста.
Ако си с бензинов двигател:
Детонации в изп.колектори... т.е неизгорено гориво. Аз имам същия проблем на Мерца. Не мога открия проблема също вече много време.
При мен клони към засмукване на въздух от някой вакуумен привод.
Какво направих:
Почистих дросела (имам 2 клапи, понеже съм компресор, не знам ти с кой мотор си, но би трябвало да е една).
Диагностиката на ламбдите... и двете са ок при мен
Съпротивление на кабели на свещи (ако си с 4 цилиндрова)
Свещи
Датчици... на кол.вал, температура и др.
---
И след като всичко се оказва ОК при мен от по-горните, едно птиченце ми каза, че има О-пръстен над изпускателните колектори на Мерцедеса, който се нагрява и почва да смуче въздух от там... И при мен сагата продължава.
При теб може да е всичко по-горе + катализатор + дупка в гърнетата.
Ако си с бензинов двигател:
Детонации в изп.колектори... т.е неизгорено гориво. Аз имам същия проблем на Мерца. Не мога открия проблема също вече много време.
При мен клони към засмукване на въздух от някой вакуумен привод.
Какво направих:
Почистих дросела (имам 2 клапи, понеже съм компресор, не знам ти с кой мотор си, но би трябвало да е една).
Диагностиката на ламбдите... и двете са ок при мен
Съпротивление на кабели на свещи (ако си с 4 цилиндрова)
Свещи
Датчици... на кол.вал, температура и др.
---
И след като всичко се оказва ОК при мен от по-горните, едно птиченце ми каза, че има О-пръстен над изпускателните колектори на Мерцедеса, който се нагрява и почва да смуче въздух от там... И при мен сагата продължава.
При теб може да е всичко по-горе + катализатор + дупка в гърнетата.
Последна промяна kdl на 10 Мар 2010, 16:31, променена общо 1 път
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Re: Пукане от ауспуха
Само да вметна -след като му изтрих 2 теми,говорих с момчето и се оказа,че то е родено в България,
но не живее тук и никога не е учил как се пише на български.Затова е и този "странен" начин на писане.
Абстрахирайте се от него и ако можете,помогнете със съвети.Ако ли не-спестете си коментарите!
но не живее тук и никога не е учил как се пише на български.Затова е и този "странен" начин на писане.
Абстрахирайте се от него и ако можете,помогнете със съвети.Ако ли не-спестете си коментарите!
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
Колега , имаш ли катализатор ? Как са ти гърнетата ? Скоро сменяни ли са ? И като чисти въздушния филтър затвори ли добре кутията му с 4те скоби ?
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
Jim Beam написа:При мен беше така като се прецака датчика на разпределителния вал
Къде се намира този прословут датчик на разпределителния вал ?
- metodi80
- старши ентусиаст
-
emo_92 написа:Колата започна да издава много странен звук .Като е на празен ход и като подавам газ,вдигам към 3 хиляди оборота и като спадат оборотите се чува от ауспуха едно странно пукане.А като застана отзад и гледам как все едно газовете излизат със закъснение и се получава това пукане.Това нормално ли е и от какво може да се получава?
Мерси предварително.
Ламбда сонда или дупка в изпускателната система ..... Иди на диагностика , за да се види дали сондата е наред ....
- emo_92
- Потребител
-
Мотора е 318i 97г.
Добре сам затворил скобите 4-те скоби.Сменен е целия ауспух преди около половин годинка.Ще и направя диагностика кам края на месеца и ще вида точно какво е но се претисних да не е нещо да не навреди на мотора значи това пукане мога да си карам сус него да не стане като тругна на подалк пат да ми се прецака колата.
Вклучителноо и всички консумативи са сменавани наскоро.мерси още веднас на разбирането кам колегите за неграмотното ми писане.още веднаш мерси.
Добре сам затворил скобите 4-те скоби.Сменен е целия ауспух преди около половин годинка.Ще и направя диагностика кам края на месеца и ще вида точно какво е но се претисних да не е нещо да не навреди на мотора значи това пукане мога да си карам сус него да не стане като тругна на подалк пат да ми се прецака колата.
Вклучителноо и всички консумативи са сменавани наскоро.мерси още веднас на разбирането кам колегите за неграмотното ми писане.още веднаш мерси.
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Като си отварял кутията на въздушния филтър и си сигурен, че всички съединения са стегнати добре, вероятно се е нацепил някой маркуч и оттам влиза въздух, който бърка съотношението на горивната смес- повече въздух, по малко бензин, оттам е пукането в ауспуха след форсиране. На двигателя нищо му няма така да я караш до отстраняване на повредата, но катализатора и ламбда сондата бързо ще се скапят. За това е препоръчително да не я караш, а да отидеш на сервиз, или сам да си я оправиш.
- emo_92
- Потребител
-
Kолеги мерси за сички савети.Проблема е решен.Беше се нацепила трабата коиато саединява ваздушниа филтр сус мотора,проблема решен сус изолир банд сум опаковал цялата траба.Но проблема продалжи още извесно време.Ас седнах в колата и малко я исфорсирах на пониски скорости на една права одсечка.и от там нататака вече не пука нито грам проблема решен.Моито заклучение че е од дупката ама и од това че ас не карах колата почти два месеца а я бях оставил на бащата а тои кара не повече од 60кмх.Явно нещо се е било още задрстило.Циал следобед йа воза и си йа форсирам на светофарите и засега ниамам проблем.Одлага се сервиза за половин година като се смениам консумативите.Мерси още веднаш на всички колеги които са ми помогнали да реша проблема.
Можете да триете темата.
Мерси още веднаш.
Особено на модераторите за разбирателството за моиата негармотен ракопис
Можете да триете темата.
Мерси още веднаш.
Особено на модераторите за разбирателството за моиата негармотен ракопис
13 мнения
• Страница 1 от 1