Резонаторни гърнета

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Резонаторни гърнета

Мнение от Penchev » 13 Сеп 2005, 19:31

Колеги,имам един такъв въпрос към вас - Предстои ми смяна(изхвърляне) на гадния реазонатор и сега се чудя какво да правя :roll:

Проблемът се състои в това,че ако трябва да купя ново,то такова се предлага в ЕМ комплект,а аз съм много разочарован от качеството на изделието :confused:
Имам преки наблюдения върху подобни автомобили на моя с такива резонатори и всичките дрънчат,бучат и тем подобни вариации на темата шум в купето :!:
Останал съм очарован в това отношение от Е34-ки с катализатор в добро състояние.Там където и да се "разхожда" стрелката на оборотомера от двигателя и помен няма в пъническия отсег :(

Обаче,катализатор няма да купя а размишлявам над идеята да се заварят две тръби до средното гърне ... Днес получих сведение,че в "walker" нямат резонатори а миналата година,когато качвах моя попитах именно там и тогава ми казаха цена от порядъка на 250 лв.
Сега въобще няма ...

Минал ли е някой по този път и знае ли категорично някой какъв ще е ефекта/последиците от тръби на мястото на въпросният резонатор :?:

Много благодаря за отговорите предварително 8)

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 13 Сеп 2005, 20:32

Наскоро махнах катализатора и ми предлагаха навсякаде да го заменят с резонаторно гарне,доста по малко от катализатора и с малко по голям диаметър от самата траба.Категорично отказах и ефекта е че за около 2000км успях да продухам средното гърне и сега дранчат части в него.Та горчивия опит показва че с каквото и да замениш катализатора,ще пострадат тези след него.Моя модел го има без катализатор,само с 2 гърнета,но системата е савсем друга.Иначе е нормално в големите фирми да нямат нищо по каталог което да го замени,освен друг катализатор.

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 14 Сеп 2005, 7:10

Колега,благодаря за отговора :D

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335d, F30 320d

Мнение от nikinenov » 14 Сеп 2005, 9:15

аз скоро смених средното гърне (300лв) и махнах катализатора който беше пробит като го смениха с две тръби. Да ти кажа голяма разлика в шума няма - карам вече към 2500км така и всичко си е ОК. Може би малко повече забучава като запаля на студен двигател но инаяе всичко си е по старому. казаха ми обаче че много зависи кой ще ти го сложи - мога да ти кажа къде го правих аз
Only a month ago, I stepped out of the Ferrari 430 and thought that maybe in 200 years, someone, somewhere, using materials that don't currently exist, will make something better. But in fact, I only had to wait four weeks. The M5 is that good.

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 14 Сеп 2005, 15:26

[quote="nikinenov"][/quote]

Ники,къде прави тая операция ? Средното ти гърне,какво по производство е?

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikinenov » 15 Сеп 2005, 9:34

Има един сервиз на сливница от лявата страна като се движиш посока захарна фабрика мисля че беше преди кръстовището с константин величков. Има един голям плакат окаче високо "годишни технически прегледи" там го правиха, мога да ти дам и телефони ако те интересува. Иначе гърнето не знам коя марка е тоя го гледа по каталог - ама като гледам цената 300лв хубава марка ще да е :)
Only a month ago, I stepped out of the Ferrari 430 and thought that maybe in 200 years, someone, somewhere, using materials that don't currently exist, will make something better. But in fact, I only had to wait four weeks. The M5 is that good.

DJ Mунчо
Аватар

Мнение от Monkey » 15 Сеп 2005, 11:10

аз направих същото упажнение махнах катализатора и сложих два резонатора. само сутрин малко ме дразнят но иначе няма разлика.имам човек който ги слага много добре без да се виждат, а честно да ти кажа моят беше запушен и кат го махнах усетих разлика и то не малка
ПОЧИВЙ В МИР САМИ!

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 15 Сеп 2005, 18:45

Откакто съм ги сложил тези резонатори и аз съм забелязъл,че сутрин в първия момент като запали двигателя се чуват най-много,но при около 2000-2500 об/мин при ускорение се чува глухо бучене а след около 4500 остър звук ... Като я купих колата преди 2 години я покарах и изхвърлих катализатора в който не беше останало нищо :shock: дали е възможно да е поиздухала и средното гърне ?

Ники,ще намина да видя въпросния сервиз на "Сливница" след накоя седмица ...

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikinenov » 19 Сеп 2005, 9:21

Ок Пенчев ако имаш проблем с намирането на сервиза ще ти дам мобилен да се свържеш

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 19 Сеп 2005, 18:28

Пенчев имам и аз нещо предвид ако искаш звъни ми
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 19 Сеп 2005, 19:04

О'К :D
Изображение

Назад към E34