Нещо ми ври и кипи водата в разширителното казанче

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от stenly » 13 Сеп 2005, 15:25

Turboman написа:Иначе си смени охлаждащата течност задължително с концентрат антифриз и вода 50/50 или наи добре само с антифриз

Турбомен, чел съм че стандартния концентриран антифриз сам по себе си не е сделка - Хем по-зле топлоотнема и топлоотдава от препоръчваното 2:3 антифриз към вода хем е по-вискозитетен и значи по-бавно циркулира. (то всъшност чистата вода най-добре топлоотдава и циркулира, ама по понятни прични не се използва).

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 13 Сеп 2005, 15:32

Иво преебал си или гарнитурата или главата щом имаш масло във водата :idea:
Щом има кафяви мазни петна това може да е масло... виж как ти е нивото на маслото и дали пада и ако е намаляло и изчезва я карай на сервиз да свалят главата да се види какво е :idea:

Дилян Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 13 Сеп 2005, 15:33

stenly написа:
Turboman написа:Иначе си смени охлаждащата течност задължително с концентрат антифриз и вода 50/50 или наи добре само с антифриз

Турбомен, чел съм че стандартния концентриран антифриз сам по себе си не е сделка - Хем по-зле топлоотнема и топлоотдава от препоръчваното 2:3 антифриз към вода хем е по-вискозитетен и значи по-бавно циркулира. (то всъшност чистата вода най-добре топлоотдава и циркулира, ама по понятни прични не се използва).

Колкото е по малко водата в разтвора толкова по добро е смазването на водната помпа,защитата на гумените съединения,тепературата на кипене се повишава,температурата на замръзване намалява,склонноста към образуване на котлен камък почти изчезва,по малко се разширява.На описанията на шишетата с антифриз пише че може да се употребява и неразреден.Това че е по гъст от водата,означава че ще държи по голямо налягане в системата,от водата.Единствено е по лошо топлотдаването

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 13 Сеп 2005, 15:39

Penchev написа:Иво преебал си или гарнитурата или главата щом имаш масло във водата :idea:
Щом има кафяви мазни петна това може да е масло... виж как ти е нивото на маслото и дали пада и ако е намаляло и изчезва я карай на сервиз да свалят главата да се види какво е :idea:

Дилян Пенчев

Това не е масло,а е няква пяна като каймак дето се образува,ако караш с вода.Маслото седи на дребни капчици

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 13 Сеп 2005, 17:00

Да, не съм споменавал да е мазно. Маслото си е на същото ниво на какво си й беше преди това. Ще пробвам да си менкам капачката с някой за малко да видим какво ще стане.
Изображение
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 13 Сеп 2005, 17:56

Аз бях сцепил главата от 2-ри до 5-ти цилиндър цепка колкото големия каньон :mhihi:
И маслото не седеше на капчици ми седеше на едни кафяви гадни петна който се лепят по капачката и по разширителния съд ;) ио си плуват вътре в охладителната течност и даже може да се каже че седят леко лепкави :idea:
от личен опит го знам :idea:
А що се отнася до врене на водата... за да ври водата определено не е от капачката защото аз съм карал с капачка без гумените о-пръстени и водата не вреше ми просто колата по трудно се охлаждаше но не е прегрявала :idea:

Не искам да съм черноглед но аз залагам на гарнитура или глава :roll:
И Иво много добре знаеш още когато прегря колата какво изтече от под нея :roll: и ти го показах вода с мазни мехурчета :roll:

А карал съм само с вода и никога не ми се е образувала пяна каквато и да било на цвят ;) Има възможност да се пресече антифриза ако смесиш два различни вида ама това е почти невъзможно :idea:

Дилян Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 14 Сеп 2005, 7:39

Penchev написа:...
от скромния ми опит с пресечено масло мога да кажа, че като взех мойта 323ка беше със смесено в двигателя масло и вода - въобще не седеше на капчици ами се беше пресякло с водата и беше станало почти еднородна течност :idea: наподобяваща боза..... или едно друго много рядко и много кафяво нещо ма няма да го назовавам с името му :mhihi: :mhihi:

П.С. причината беше пукната глава
П.С. по принцип знам че олио и вода ужким не се смесвали ама.... маслото си се смеси кат пич !

юзър
Аватар

Мнение от юзър » 14 Сеп 2005, 13:34

Иво написа:Да, не съм споменавал да е мазно. Маслото си е на същото ниво на какво си й беше преди това. Ще пробвам да си менкам капачката с някой за малко да видим какво ще стане.
има сервизи ;) че тук с тая телефонна любов,едвали някой ще ти я оправи

шПерко
Аватар

Мнение от Иво » 14 Сеп 2005, 13:47

Пенчев, сетих се, че преди дето видя, че има вода с маслени капчици може да е от друго. Понеже ми тече един маркуч за сервото и долу има една пластмаса, която сигурно пази двигателя от кал, та там се събира малко масло. Водата, която е изтекла през съдчето също е минала през тази пластматерия и след това е попаднала на земята. Така, че е напълно възможно за това да ти се е видяло мазно. А какви са последствията ако карам така? Че не знам кога ще мога да я закарам на сервиз. И се чудя дали да не взема да прочистя цялата система, да си налея антифриз и после да видя дали пак ще стане лайнофриз. Вчера я карах около 30 мин. Загря си добре, като спрях пак от капачката се чуваше леко съскане, но не бълбучкаше. Сместа е точно като боза. Но абсолютно еднородна, както каза човека преди мен. И пукната глава или гарнитура прецакана? Какви са последствията и грубо парите за ремонт. Благодаря на всички ви ;)
Изображение
Изображение

юзър
Аватар

Мнение от юзър » 14 Сеп 2005, 13:49

200 лв глава

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от karadimov » 15 Сеп 2005, 0:49

недей с тия 200лв. че аз с подобен проблем и смених двигателя. - 500лв. само гола глава в моргата я предлагат за толкова ами клапъни и така нататък?!

...и то хидравличен :)
Аватар
Кара: джата
Мечтае да кара: на Ринга
Детайли за колата: Двете 2и2ки

Мнение от krika » 15 Сеп 2005, 4:39

Ти от моргата на Камората ли ги взимаш тия глави уе ба та в цените дет ги вадиш :?: :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от karadimov » 15 Сеп 2005, 23:04

ми незнам аз съм от пловдив и отивам и разпитвам тва ми казаха!аз моята глава със всичко я продадох за 300лв. ама на мен ми трябваха кинти и за тва за толкова.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от coolio » 16 Сеп 2005, 15:24

Може вече да си я оправил, но и аз имах същия проблем, но заради водната помпа ми изтече водата. И при мен вреше и кипеше. Когато я обезвъздуших кат хората( вервай ми, голема играчка ) спря клокоченето.
GOLF - PLAY IT, DON'T DRIVE ITИзображение

шПерко
Аватар

Мнение от Иво » 16 Сеп 2005, 16:16

Абе карам си заса така и си варим яйца. Казаха ми и на мене за обезвъздушаването, но чакам точно някой да ми помогне да го направя като хората ;)
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E30