Доста твърда работа при студен мотор.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- martinvn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E87 LCI
- Детайли за колата: 2011г, 143hp
Доста твърда работа при студен мотор.
Сутрин като запаля шумът от мотора наподобява трактор. Предимно винаги си изчаквам да качи температура преди да тръгна. Долу горе през това време работата става доста по-мека, дори прекалено мека за дизел до колкото съм виждал други тдс-ки. Колата ми е доста добре обслужена. Сменял съм преди 10к вериги, вложки, гарнитури, чистено е всичко възможно по системата, чистена е помпата, рециклирана електроника на помпата и всичко останало, аванса е на 2.5/3 градуса, количеството гориво 3.
Въпроса ми е нормално ли е при съвсем студен мотор да е чак толкова шумна. Имам колата от 3 години вече, единствено последните 2 смени сложих масло castrol 10w40. Преди това бях със Conoco 15w40 или Delo 15w40. Тях ги дават за коли над 200,000 като моята, и за по-големи натоварвания. Може ли заради маслото да се получава тази по-твърда работа ?
Всичко си ми работи перфектно, искам да си изясня само тракането, определено изолирам варианта да са клапани и вериги.
Въпроса ми е нормално ли е при съвсем студен мотор да е чак толкова шумна. Имам колата от 3 години вече, единствено последните 2 смени сложих масло castrol 10w40. Преди това бях със Conoco 15w40 или Delo 15w40. Тях ги дават за коли над 200,000 като моята, и за по-големи натоварвания. Може ли заради маслото да се получава тази по-твърда работа ?
Всичко си ми работи перфектно, искам да си изясня само тракането, определено изолирам варианта да са клапани и вериги.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Re: Доста твърда работа при студен мотор.
С каква нафта си, и дали не е от дюзи острата работа. освен от това трака и от центровката.... но имай предвид че студен тдс си потраква, от възпламеняването на горивото, не на железа... пробвай с някой добавка малко да поизчисти
да видиме и другите трактористи какво ще кажат
да видиме и другите трактористи какво ще кажат

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- martinvn
- кандидат ентусиаст
-
По принцип си слагам castrol tda на всяко зареждане, но не съм третирал със STP от доста хиляди км. Той помага доста. Сега в лошото време не карам на много дълги разстояния и се е позадръстило сигурно. При първа възможност за извънградско ще сложа STP. Знам че е добре като се сложи да се кара продължително за да не стои тази агресивна добавка в резервоара за дълго. А за горивото, слагам си само лукойл. Пробвал съм ЕКО, ОМВ, но там освен че разхода ми е по-голям не виждам друга разлика. С лукойл имам среден градски разход 9, извънградски 7, а с останалите имам градски около 11, извънградски 8.
Ще пиша пак, но според мен е от студа в комбинация с карането на къси разстояния без да я настъпвам ; )
Ще пиша пак, но според мен е от студа в комбинация с карането на къси разстояния без да я настъпвам ; )
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Марто здрасти,маи се глезиш.Наливаи нафта на кочината и газзззззссссссс.Тракала била,ами то си е предкамерно впрьскване ,немои да не потраква.Аванса в норма ама ама на топьл мАтор.я виж като е студен кьде е !,да не е взела да минава кьм Мерцедес кьм 15 -те градуса
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- martinvn
- кандидат ентусиаст
-
Че се глезя верно е ; )) любов към кочината
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
Мойта сутрин като запаля примерно и 1мин. си потраква и къркори
на около 1000оборота на празен ход и след това сваля оборотите и се кротва хайванина 

- power4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528
- Мечтае да кара: 540
- Детайли за колата: черна перла,чип,генерация ремус,лети джанти 18''с перспектива за 19''
ако е с 5/40 дали няма да мълчи,не е съвет а питане
0988853655
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
power4o написа:ако е с 5/40 дали няма да мълчи,не е съвет а питане
маслото тука не определя работата, а дюзите (начина на впръскване- раздробяването на горивото на мъгла, като пара) и момента на впръскване
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- martinvn
- кандидат ентусиаст
-
Да Ви кажа вчера ми се наложи да покарам извънградско и я поразтъпках, днес като запалих си беше нормално, явно наистина се позадръства и почва да се шашка студена. С този сняг и хубавите дупки оборотомера ми не е виждал повече от 2300 оборота в града от нова година.
9 мнения
• Страница 1 от 1