Rompetrol?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Rompetrol?
От доста време зареждам на тези бензиностанции и съм си доста доволен!По-нисък разход,повечко сила,по-добра работа на мотора! 

- IMB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520
- nitrif
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 635d
- Мечтае да кара: Only BMW...
- Детайли за колата: M6
Снощи,на почти празен резервоар реших да пробвам,заредих 10л.и останах изумен,имам чувството че нафтата им е по-добра от омв 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
не може да се каже дали е по- добра, защото това нещо за което казвате... по добре върви и по-малко харчи може и да е от добавка.... такъв ефект се постига елементарно със нафталин откача мотора, ама железата си заминават. Никой да не пробва!!!, защото няма да уцели количеството и може да стопи нещо по мотора а и няма да знае как да го смеси с горивото...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Аз на прибиране от Германия, заредих в Румъния, на Арад, Ромпетрол, границата с Унгария. До Гюргево не ги знам колко км, са, май към 800. Прибвах се в Попово и на другия ден ходих до Търговище с нафтата от Арад. Там заредих на OMV. Мисля, че съм минал около 1000 км с един резервоар. С тукашната(OMV) не мога да мина и 900. Замислял съм се да натоваря едни туби в багажника и да отскоча до Румъния за нафта. Всички слагат добавки. OMV отде им е нафтата, мигар от Австрия?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Elesar74 написа:Аз на прибиране от Германия, заредих в Румъния, на Арад, Ромпетрол, границата с Унгария. До Гюргево не ги знам колко км, са, май към 800. Прибвах се в Попово и на другия ден ходих до Търговище с нафтата от Арад. Там заредих на OMV. Мисля, че съм минал около 1000 км с един резервоар. С тукашната(OMV) не мога да мина и 900. Замислял съм се да натоваря едни туби в багажника и да отскоча до Румъния за нафта. Всички слагат добавки. OMV отде им е нафтата, мигар от Австрия?
В България Лукойл е монополист...ОМВ вземат от Лук...
От около 6-7 месеца карам САМО с Ромпетролско гориво...навих и 2ма познати да пробват - сега са само на Ромпетрол!
Проба с пълен резервоар (особено на извънградско) - ще разберете защо...

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
Elesar74 написа:Аз на прибиране от Германия, заредих в Румъния, на Арад, Ромпетрол, границата с Унгария. До Гюргево не ги знам колко км, са, май към 800. Прибвах се в Попово и на другия ден ходих до Търговище с нафтата от Арад. Там заредих на OMV. Мисля, че съм минал около 1000 км с един резервоар. С тукашната(OMV) не мога да мина и 900. Замислял съм се да натоваря едни туби в багажника и да отскоча до Румъния за нафта. Всички слагат добавки. OMV отде им е нафтата, мигар от Австрия?
е ти в комбито направо може да полежиш едно варелче от масло- 195л

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Как мислиш Гяволе, OMV, Shell, Lukoil, големите вериги в България, които нямат близки представителства, говорим за Гърция или Румъния, какви горива продават? Не ли от Лукойл всички и си правят бъркочите с добавки разни, после с бранда на съответната марка. Дълбоко се съмнявам да е иначе.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
Elesar74 написа:Как мислиш Гяволе, OMV, Shell, Lukoil, големите вериги в България, които нямат близки представителства, говорим за Гърция или Румъния, какви горива продават? Не ли от Лукойл всички и си правят бъркочите с добавки разни, после с бранда на съответната марка. Дълбоко се съмнявам да е иначе.
близо 4 години, но отдавна беше работих зам. управител в една фирма която се занимаваше с горива на едро и за тогава знаех, коя верига от къде взема горива или вняся и с коя транспорна фирма включително и потока на LPG.... за тогава ОМВ внасяха от Румъния Шел също, но теглеха и от ЛУКойл... с една дума отвсякъде... и слагат добавка за да е горивото им една идея по-добро от тези на ЛУКойл да се лъжат хората, че е по добро.... по това време Ромпетрол имаха само база в Русе за горива на едро и сме вземали LPG от там, защото ЛУКойл не можеше да задоволява вътрешния пазар на газ и сега май е още така... Но определено румънските горива, без да се третират с никакви добавки са по добри от нашите!
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Днес я натъпках догоре с нафта от Ромпетрол. В сряда ще се ходи до София, ке видиме как ще е.
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
А на Petrоl-ци защо всичките им горива са малко по скъпи от другите вериги, и те ли подобрения с добавки забъркват

- bobih
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
Преди 20 минути и аз напълних до горе от Rompetrol сега остава да видим какво ще стане. 

DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!
- 7BREYTON
- ентусиаст
-
- Кара: Entwicklung 38
- Мечтае да кара: B12
Мама му и аз все на ОМВ зареждам Alpine Diesel и чета и off-road foruma и все се каня да го пробвам дизела на Ромпетрол, дано да са и добри горивата? А по евтини ли са от ОМВ и Лукойл? Дизела в частност?
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Петък зареждах на OMV-Sprint Diesel - 2 кинта. Вчера на Rompetrol - 2 кинта. Това в Търговище.