От Парно към Дигитален климатроник

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше М50Б20 Ванус
Мечтае да кара: Офчи Кон
Детайли за колата: M50B20 Vanos coupe

Re: От Парно към Дигитален климатроник

Мнение от PeYo » 07 Мар 2010, 21:05

моята е краят на 93 купе ....днеска свалих кората под волана имам доста голяма черна букса и след 2-3 месеца ще правим модификацията само трябвало диг. управление и Кюмбето ли как му казват от фейсливтово и човек който да свърже нещата :yes: браво за темата научих доста
Langata написа:
Абе да ти кажа всичко зависи и от шофьора за мен ако можеш да шофираш не е проблем .Аз специялно с 520 д Бургас София ги правя за 2 40мин.Така че!!!!
stiven100 написа:
Верно ли бе? Я вземи си сложи снимката тука да те целувам както те гледам!След Филип Киркоров ти си ми следващият идол!

Потребител
Аватар
Кара: БМВ 525ТДС
Мечтае да кара: М5

Мнение от dozata » 08 Мар 2010, 11:49

jakson написа:
dozata написа:
err0r написа:Аз до колкото знам всички купета, независимо от това, че нямат климатроник, си имат прокарана инсталация (и втората букса). Това пък е различното при седаните след 1994, до колкото разбрах. При тях, ако колата е поръчана само с парно, няма инсталация за климатроник. И мен ме чака този филм пролетта. Успех ти желая! Колко човекочаса ти отне?

Незнам какви инасталации имат моделите на БМВ но мойта е седан и е 94 началото и имаше само една букса,и беще само парно.А колкото до колко човекочаса ми отне-за инсталацията ми отне два дни,обаче стана като ОРИГИНАЛНА,а иначе ако се захване човек за един ден може да я разглоби и събере останалото.Дано и твоята стане перфектно.Успех

Това означава ли , че седан от 93та има прокарана заводски инасталация за климатроник ? И мога ли направо да го инсталирам без допълнителни правении ?

Колегата Eror е прав но ако няма ще ти обясня как се свързва и кой кабел каде отива.Ако те интересува пиши иначе другото си отговаря но да знаеш че ти трябва цялата кутия с моторчетата и дигиталното управление.Аз вече го минах веднаж този филм и ако трябва нещо питаите.Направил съм снимки да разясня как става интервенцията но в момента имам проблем с апаратчето и не мога да ги кача.При първа възможност ще кача снимки с обяснение да може който поска и има възможност да си го направи
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 318is COUPE M42

Мнение от PNR » 08 Мар 2010, 14:05

err0r написа:Ами виж под волана какво се случва. Ако изнамериш една сравнително голяма черна букса, която не отива никъде, значи имаш инсталация.

и ти ще имаш :mhihi:
PNR@abv.bg
София
0888779546

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 08 Мар 2010, 14:20

PNR написа:
err0r написа:Ами виж под волана какво се случва. Ако изнамериш една сравнително голяма черна букса, която не отива никъде, значи имаш инсталация.

и ти ще имаш :mhihi:

Дам. Чакаме нормално време навън, да не ни затрупа снега. Засега съм насъбрал необходимата мотивация и информация за ситуацията. Надявам се да не е по-сложно, от колкото си мисля. В никакъв случай не подценявам тоя монтаж, ама колкото повече чета и се информирам, толкова по-нетрудно си мисля, че ще е.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Нещо между 320-ка и М3
Мечтае да кара: S62B50

Мнение от STOPSKI » 08 Мар 2010, 14:28

Някои колега от форума били се наел с тази трудна задача да направи от парно дигитален климатроник срещу заплащане естествено :mhihi:

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар

Мнение от err0r » 08 Мар 2010, 14:31

STOPSKI написа:Някои колега от форума били се наел с тази трудна задача да направи от парно дигитален климатроник срещу заплащане естествено :mhihi:

Последно получих предложение/оферта от колегата mitrax. Вкарвам колата в петък с всички необходими чаркалаци и в неделя си я взимам. :)
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 08 Мар 2010, 14:50

STOPSKI написа:Някои колега от форума били се наел с тази трудна задача да направи от парно дигитален климатроник срещу заплащане естествено :mhihi:

Намират се ;) :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от PNR » 08 Мар 2010, 15:11

vld написа:

да да намирасат се ;) :yes:
PNR@abv.bg
София
0888779546

Потребител
Аватар
Кара: БМВ 525ТДС
Мечтае да кара: М5

Мнение от dozata » 12 Мар 2010, 14:48

Да колега бих се навил но не искам да искарвам пари ако требва да помагам на някои да си сложи бих се навил
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 13 Мар 2010, 8:58

За колегата от дупница може само добри работи да се кажат :D
Иначе и аз я правих тая комверсия и си е К...Р голем
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от revenger » 13 Мар 2010, 14:02

ето евала за темата,това е една от темите от който без много много писано и въпроси отстрана на колегите се стигна до решението. :mhihi: сега чакам с голямо нетърпение темичката със снимков материал и сичко как става стъпка по стъпка.така се зарибих че и аз се чудя за това да си набавя части за климатиче и да се мятам да слагам. :clap:

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 13 Мар 2010, 21:59

err0r написа:Аз до колкото знам всички купета, независимо от това, че нямат климатроник, си имат прокарана инсталация (и втората букса). Това пък е различното при седаните след 1994, до колкото разбрах. При тях, ако колата е поръчана само с парно, няма инсталация за климатроник. И мен ме чака този филм пролетта. Успех ти желая! Колко човекочаса ти отне?

ероре ти искаш да кажеш че нямаш 2ра букса ли :shock: аз на парното си имах и се използваше , само няколко пина липсваха просто . Да не я бъркате тая букса? нещо при волана я търсите , а тя е по надолу . Ето ви снимка на 2те букси , днес извадих прасето на едно купе за загрявка преди твоя проект :mhihi:
Изображение
Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар

Мнение от err0r » 13 Мар 2010, 22:02

Дам, нямам втора букса. Всички купета имали по 2 букси независимо от оборудването, както и всички седани, произведени до 1993 г. PNR гледа при мен и заключи, че втората букса трябва да се инсталира. :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Нещо между 320-ка и М3
Мечтае да кара: S62B50

Мнение от STOPSKI » 15 Мар 2010, 0:37

vld написа:

Колега висчко си работи както си му е реда нали става идеално, а тва за mitrax не го знаех тъкмо тои си е мои човек още повече се олесняват нещата :lalala:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от PNR » 15 Мар 2010, 10:07

err0r написа:Дам, нямам втора букса. Всички купета имали по 2 букси независимо от оборудването, както и всички седани, произведени до 1993 г. PNR гледа при мен и заключи, че втората букса трябва да се инсталира. :)

:yes: така е няма я наистина но не проблем да се прекара :mhihi: 8)
PNR@abv.bg
София
0888779546

ПредишнаСледваща

Назад към E36