двигателя като загрее свири сякаш има турбо

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 120i
Мечтае да кара: M POWER

Re: двигателя като загрее свири сякаш има турбо

Мнение от WaCkY » 07 Мар 2010, 21:32

колега кажи горе долу кви пари да си приготвя да го отстраня този проблем?

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Мнение от jakson » 07 Мар 2010, 21:50

flober написа:при мен беше е от тоз клапан но става въпрос М43

Аз на М40 имам ли такъв клапан и ако да къде е ? М/у др имам нещо като ел.клапан под дебитомера и от него излиза маркуч и влиза във всмукателния колектор .
Забелязах също така , избива масло от всмукателните , по-точно от гарнитурата http://picbg.net/img.php?file=c416845d35c85b75.JPG
Майстора който ми чисти дюзите го помилих да ми смени гарнитурата защото бях купил такава , а и всичко беше разглобено . Тогава той свали колектора и каза , че гарнитурата си ми е много хубава , обаче маслото продължава да избива . Защо е така според вас ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30

Мнение от flober » 07 Мар 2010, 21:58

някой ,кото е запознат с М40 да обясни защото и при мен когато беше заминал клапана ,симптомите бяха същите със свирене (свистене) и изби масло от гарнитурата.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от jakson » 08 Мар 2010, 1:07

flober написа:някой ,кото е запознат с М40 да обясни защото и при мен когато беше заминал клапана ,симптомите бяха същите със свирене (свистене) и изби масло от гарнитурата.

На същото място като на снимката ли изби маслото ? Защото наистина гарнитурата ми е здрава и аз я видях , болтовете на колектора са стегнати до скъсване и пак избива . Аз дали изобщо имам такъв клапан , нека някой който знае да каже .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gen4o » 08 Мар 2010, 12:09

при М40 няма такъв клапан

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330ci ZHP
Мечтае да кара: без значение к'во е63

Мнение от DA HUSTLA » 08 Мар 2010, 12:11

по принцип избива от някъде където е тръгнало и се усилва теча на масло... а м40 нямат вентилационен клапан за картерните газове...
... 'cause pussy is pussy and baby you're pussy for life

ентусиаст
Аватар

Мнение от jakson » 08 Мар 2010, 12:44

възможно ли е да имам нещо запушено ? и възможно ли е след сваляне на на капака на клапаните да се е появило , както и миризма на бензин в маслото ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 08 Мар 2010, 12:52

jakson написа:значи като съм карал колата към 30 мин и като спра някаде за 5 мин и запаля пак от двигателя се чува свирене на въздух сякаш имам много мощна турбина . от всумкателните колектори се чува , като дам газ . като покарам малко и явно се охлаждат колекторите със по-хладен въздух и това свирене изчезва . иначе е яко , все 1 карам самолет . ама незнам дали не е нещо опасно . някой има ли идея какво е тва ?

Да не би да си сменял дебитомер с разхлабена пружина на клапата и оттам да има вибрации, които ти се струва, че са от колектора? От друго не знам какво ще да е.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо3 » 08 Мар 2010, 12:54

jakson написа:възможно ли е да имам нещо запушено ? и възможно ли е след сваляне на на капака на клапаните да се е появило , както и миризма на бензин в маслото ?

Маслото може да избие откъм смукателите, само когато се изпарява и заедно с картерните газове, полепва около тръбите. Не е болка за умиране, нали не гори масло?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо3 » 08 Мар 2010, 12:57

jakson написа:
flober написа:някой ,кото е запознат с М40 да обясни защото и при мен когато беше заминал клапана ,симптомите бяха същите със свирене (свистене) и изби масло от гарнитурата.

На същото място като на снимката ли изби маслото ? Защото наистина гарнитурата ми е здрава и аз я видях , болтовете на колектора са стегнати до скъсване и пак избива . Аз дали изобщо имам такъв клапан , нека някой който знае да каже .

На М40 няма клапан за картерни газове, така че шума не е оттам. Отделно звука от този клапан наподобява свирене и се чува винаги когато двигателя работи.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо3 » 08 Мар 2010, 12:59

jakson написа:
flober написа:при мен беше е от тоз клапан но става въпрос М43

Аз на М40 имам ли такъв клапан и ако да къде е ? М/у др имам нещо като ел.клапан под дебитомера и от него излиза маркуч и влиза във всмукателния колектор .
Забелязах също така , избива масло от всмукателните , по-точно от гарнитурата http://picbg.net/img.php?file=c416845d35c85b75.JPG
Майстора който ми чисти дюзите го помилих да ми смени гарнитурата защото бях купил такава , а и всичко беше разглобено . Тогава той свали колектора и каза , че гарнитурата си ми е много хубава , обаче маслото продължава да избива . Защо е така според вас ?

В тази тема съм описал подробно какъв е този клапан и принципа на действие:
viewtopic.php?f=8&t=191860

ентусиаст
Аватар

Мнение от jakson » 08 Мар 2010, 13:02

ивчо3 написа:
jakson написа:възможно ли е да имам нещо запушено ? и възможно ли е след сваляне на на капака на клапаните да се е появило , както и миризма на бензин в маслото ?

Маслото може да избие откъм смукателите, само когато се изпарява и заедно с картерните газове, полепва около тръбите. Не е болка за умиране, нали не гори масло?

Това е другото , че негори изобщо масло . Значи на 10 000 км. като извадя щеката нивото е на 80% , а като го наливам маслото е на 100% . Към 250 мл. за 10 000 км гори . иначе не съм сменял дебитомер , дори този моя го свлях 1 път за да видя в какво състояние е . Клапата му е стегната , не е хлабава , вътре няма черно много си е хубав , чистичък . А 1 път когато започна така да свири взех отвертка и свалих пластмасовия капак върху колекторите под който влиза жилото на газта . от там давах газ , ръчно и слушах . Турбо ... :lol: Звук на турбина идващ отгоре . Да не би там да има клапа която при топло време да пречи на нормалното влизане на въздуха . И др ми идва на ум , да не би от топлото някоя гарнитура да се отпуска и да смуче въздух от там .

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 525D 2001г.седан

Мнение от johnni_b » 08 Мар 2010, 18:25

Колега, аз мисля, че са гумените О-пръстени на дюзите. Поне при мен беше от това. На дюзата на втори цилиндър се беше скъсал О-пръстена след сваляне за почистване.

ентусиаст
Аватар

Мнение от jakson » 08 Мар 2010, 19:59

johnni_b написа:Колега, аз мисля, че са гумените О-пръстени на дюзите. Поне при мен беше от това. На дюзата на втори цилиндър се беше скъсал О-пръстена след сваляне за почистване.

Аз чистих дюзи ама то и преди това го правеше , та добре бяха О-пръстените . Ама ддз вече ....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: пасатор с турбо..
Мечтае да кара: самолет

Мнение от gog_g » 08 Мар 2010, 20:39

купи един спреи и пръскаи на воля...ако започнат оборотите да играят!там е проблема!спрея трябва да е за карбуратори
не става само с БМВ....трябва и акъл...

ПредишнаСледваща

Назад към E36