Въпрос за ламбда сонда?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: E38

Въпрос за ламбда сонда?

Мнение от boywalking » 07 Мар 2010, 6:54

Как да разбера дали ми работи ламбдата.... държи си обороти, не се дави, не глъхне.... НО ми харчи 18/100 а ми казаха, че е от ламбдата, взел съм едничка от колега от форума и ще я сменя утре.... НО как да разбера дали бачка ?

в смисъл, как да знам, че другата бачка ?
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 528
Мечтае да кара: 540
Детайли за колата: черна перла,чип,генерация ремус,лети джанти 18''с перспектива за 19''

Re: Въпрос за ламбда сонда?

Мнение от power4o » 07 Мар 2010, 8:42

отиди на читава диагностика
0988853655

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 07 Мар 2010, 10:25

Има и друг вариант,като просто разедениш буксата и,така ЕКУ-то ще мина в в един от аварийните си режим и ще заработи по средни алгоритъмни стойности.Така веднага ще разбереш дали сондата е фира.В момента най вероятно дава грешни "живи" данни на компа и от там сместа на горивото не както трябва.
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

Потребител
Аватар

Мнение от radkaborisova67 » 07 Мар 2010, 14:29

Колеги и аз имам същия проблем, на газ ми гори към 22 литра, а преди ми гореше 10-11 градско, но ми казаха, че са ми заминали платната на изпарителя, но и аз мисля че е от ламбда сондата, даже понякога ми игрят оборотите, дали е това?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 325TDS

Мнение от bmw318tds » 07 Мар 2010, 20:33

Колега казваш разхода на газ стигнал 22 литра, а ламбда сондата как влияе когато колата работи на газ :roll:

Потребител
Аватар

Мнение от radkaborisova67 » 07 Мар 2010, 21:33

[quote="bmw318tds"]Колега казваш разхода на газ стигнал 22 литра, а ламбда сондата как влияе когато колата работи на газ :roll:[
Ми незнам, ти ще кажеш, нали е затова форума, аз от къде да знам, че ламбда сондата, не влияе на разхода на газ примерно, всеки си има силна страна :lalala:

Потребител
Аватар
Кара: 320
Мечтае да кара: m3

Мнение от fifiperoto » 08 Мар 2010, 1:39

има вероятност да не е от ламдта-та а от дебитометъра, а за газта ако е с газов инжекцион има вероятност да е от нея
Bayerische Motoren Werke

Изображение

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от radkaborisova67 » 08 Мар 2010, 11:37

fifiperoto написа:има вероятност да не е от ламдта-та а от дебитометъра, а за газта ако е с газов инжекцион има вероятност да е от нея

Да с газов инжекцион е, ама мисля да слагам нов изпарител и без това е за смяна...незнам

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 320i 93год.
Мечтае да кара: това по горе ми стига за сега но една колекция от М3-ки не бих отказал
Детайли за колата: Къса ми нервите!!!

Мнение от cursed_in_eternity » 08 Мар 2010, 11:42

Така,аз наскоро си купих бмв-то от съфорумник,и още при закупуването на диагностика се установи че ламбдата или не е закачена или не работи.Попрочетох доста за този сензор,това е така наречения кислороден сензор на български и следи съдържанието на кислород в изгорелите газове,и дава тази информация на еку-то за да може то да настрои оптимално горивовъздушната смес,наи-общо казано!!!Така че дали си на газ, бензин или метан според мене не би трябвало да има значение,сондата не се влияе от горивото!!!Ако и на газ и на бензин е толкова фрапиращ расхода,ВЪЗМОЖНО е да е от нея!Друг е въпроса дали не идва от други причини огромния разход на газ!!!
Изображение MY RIDE
!!!!

Потребител
Аватар

Мнение от radkaborisova67 » 08 Мар 2010, 12:17

cursed_in_eternity написа:Така,аз наскоро си купих бмв-то от съфорумник,и още при закупуването на диагностика се установи че ламбдата или не е закачена или не работи.Попрочетох доста за този сензор,това е така наречения кислороден сензор на български и следи съдържанието на кислород в изгорелите газове,и дава тази информация на еку-то за да може то да настрои оптимално горивовъздушната смес,наи-общо казано!!!Така че дали си на газ, бензин или метан според мене не би трябвало да има значение,сондата не се влияе от горивото!!!Ако и на газ и на бензин е толкова фрапиращ расхода,ВЪЗМОЖНО е да е от нея!Друг е въпроса дали не идва от други причини огромния разход на газ!!!

Колега много благодаря, но на бензин си гори съвсем нормално,

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 320i 93год.
Мечтае да кара: това по горе ми стига за сега но една колекция от М3-ки не бих отказал
Детайли за колата: Къса ми нервите!!!

Мнение от cursed_in_eternity » 08 Мар 2010, 12:35

Значи няма логика да е от ламбдата!!!Сигурен съм че не е тя.По принцип това са чувствителни сензори и е хубаво да се сменят периодично,но все пак ти искаш да си оправиш разхода на газ,така че не се набутваи за ламбда!!!
Изображение MY RIDE
!!!!

Потребител
Аватар

Мнение от radkaborisova67 » 08 Мар 2010, 12:45

cursed_in_eternity написа:Значи няма логика да е от ламбдата!!!Сигурен съм че не е тя.По принцип това са чувствителни сензори и е хубаво да се сменят периодично,но все пак ти искаш да си оправиш разхода на газ,така че не се набутваи за ламбда!!!

Ами за сега ще сменя изпарителя, може да са заминали, платната

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 08 Мар 2010, 19:08

Не е задължително диагностиката да покаже проблема с ламбдата. Понякога тя работи, но подава грешни стойности и компютъра не намира проблем.
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 комби

Мнение от Vaio E30 » 11 Мар 2010, 21:46

аз карам с откачена ламбда сонда и на газ и на бензин защото моята не работи.като я закача разхода се качва и не иска да върви.В този сняг където се изкушаваме много на педала ми дава 14,5газ без сонда така че мисля да я карам така;)
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fastv6 » 13 Мар 2010, 18:47

с точен мултицед пак става работата, трябва да се мерне първо дали подгряването е добре а после и колко волта дава.

Следваща

Назад към E36