надеждна кола ли е Е30

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Бургаското явление
Аватар

Re: надеждна кола ли е Е30

Мнение от Illusion » 31 Яну 2010, 18:41

lubaka_320 написа:Нямало части за 30-ките...я не се опаквайте бе :mhihi: :mhihi: :mhihi:

И това ще го каже всеки от горния форум. Части за е30 има бол - и нови и стари. И като отидеш в магазин рядко ще те гледат като изкопаемо като им кажеш модела. Не мисля, че някой може основателно да се оплаква по тази тема. Отваряш продава части и пълно с е30-ки, отваряш някой сайт с нови - също се намират.
Да, колата е здрава и надеждна, но това преди 10-15 години може би. Сега вече далеч не мирише на ново и е нормално да се чупи нещо. Ако мислиш да седнеш и да караш, няма да си доволен, но, ако си я обгрижваш както трябва, едва ли ще останеш разочарован.
Mishel_Vaian написа:Качвайте се на бързи ИС-ки. И отзад возете яки Миски. Жените от мотори не разбират.Те колите по цвят избират
Само Илюжън не може се прекара да опита ИС-ка тя да кара

ИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: VARBORGHINI

Мнение от B2R » 05 Фев 2010, 18:18

купех си едно за 600лв. нищо освен масло и филтър не съм пипнал целта на колата беше да се върти прегрявал съм я не ми е пукало от дупки тротоари изобщо не мислих да изкара много и все пак издържа и след 2 години я продадох защото исках друго а ни защото и е имало нещо
B2R - E30 DREAMS
ИзображениеИзображение
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: БМВ 318
Мечтае да кара: Хонда ХР 400

Мнение от radoendurosport » 09 Фев 2010, 0:09

За мен е най- здравата кола имам 2 коли и винаги едната е Е30-ска 318и.Такова животно няма.Голям кеф е да я карам.Значи този модел е уникален и изкарва много километри.За хора с по нисък бюджет е перфектна.Няма как да ти текне рейка,не можеш да скъсаш ремък,двигателя с хубави масла забравяш за него,електронните елементи са много надежни не са ми създавали проблеми,лесен достъп до всички части и агрегати в двигателното отделение и най-важното за мен имаш пълен собствен контрол на автомобила нямам авс системи разни за контрол.Само че вече много трудно се намират запазени такива.Сега има много сняг и познайте коя кола карам Е30-ката естествено.Друга кола която завива толкова красиво на сняг незнам.Евтино удоволствие и да я изтървеш лесно се оправя е не винаги щот предната Е30-ка я изтървах на дюлинския проход и за нищо не ставаше щото се обърна 2 пъти странично в едно дере ама това е друга тема.

Потребител
Аватар
Кара: 324d
Мечтае да кара: E30 s 330

Мнение от MaRTo_BG » 11 Фев 2010, 19:51

Аз съм страшно доволен от колата, уникално здрава и безотказна машина въпреки 24-те си години :D.Аз съм втори собственик на колата и я търкалям вече 2-ра година верно,че неее бегачка все бак чист дизел, но пък само като и покажеш ключа и е подгряла свещите.Страшно здрава кола .. единствения "проблем" е ,че като карам по павета ще ми изпадат зъбите ако съм сам в колата :D.Но за тези две години съм сменил радиатор и акумолатор е масло и гуми, ама те са по подразбиране, сега направи 200хиляди и мотора тропа с 6-те си бутала безотказно.В сравнени със служебната на бащами опел Комбо 3години и 200 хиляди и вече е пред разпадане... въпреки,че е подържана. Уникална кола.....

Потребител
Аватар
Кара: e39
Мечтае да кара: M5 E39

Мнение от DINAN » 17 Фев 2010, 18:25

Зависи най-вече как е поддържана самата кола.Аз съм чувал,че най-здравото купе на БМВ правено някога е е30 Touring...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 m54b25,e30 m30b35 turbo
Мечтае да кара: MMMMMMM

Мнение от kok4o » 04 Мар 2010, 22:55

И аз съм за touring
Изображение

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 05 Мар 2010, 11:51

да, ако са ти здрави вратите и задния капак .. и дриги нормални за е30 болежки :mhihi:
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

Аватар

Мнение от gesho » 05 Мар 2010, 13:04

колкото и да е здраво е30 винаги се цепи до акумулатора.просто си е стара кола и няма на4ин да няма проблеми с него.има читави купета но вече започват да намаляват .иначе са страшни коли
DDT

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 08 Мар 2010, 3:18

gesho написа:колкото и да е здраво е30 винаги се цепи до акумулатора.просто си е стара кола и няма на4ин да няма проблеми с него.има читави купета но вече започват да намаляват .иначе са страшни коли

Kaкво имаш впредвид цепене бре колега.

Да не пускам нова тема - я кажете слаби места на 30-ките, къде, какво да се гледа при покупка.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 08 Мар 2010, 4:03

xpl0d написа:
gesho написа:колкото и да е здраво е30 винаги се цепи до акумулатора.просто си е стара кола и няма на4ин да няма проблеми с него.има читави купета но вече започват да намаляват .иначе са страшни коли

Kaкво имаш впредвид цепене бре колега.

Да не пускам нова тема - я кажете слаби места на 30-ките, къде, какво да се гледа при покупка.

Като НЕсобственик на Е30, знам за ръждата край бомбетата :mhihi:

Аватар

Мнение от gesho » 08 Мар 2010, 12:01

ами зависи колко какво ти е окачването ако е доста ттвърдо купето приема доста удари от твардото окачване.цепи се до акумулатора от двете страни на парното.както и под акумулатора доста гние.другите слаби места който парво трагва купето са веждите отзад.някой хора изрязват веждите отватре за да не заържа сняг и луга.
DDT

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mnh » 08 Мар 2010, 13:15

За да не се отчайват всички търсещи ЧИТАВИ Е30ски и всяка следваща се оказва с някакви позагнили детаили... върнете един раздел нагоре-шарк сектора и вижте как хората понякога от почти нищо правят 1:1 с оригинала...

:lalala:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30-ката да си пали джапанките
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от JoRkAtA_pld » 08 Мар 2010, 13:32

Взимаш някаква що годе запазенка и се вкарваш в филма със стягането :lol: . Както каза колегата по-горе някои от нищо правят уникална кола. :winky: За което евала на такива хора :bowdown:
My E30
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mnh » 09 Мар 2010, 3:37

JoRkAtA_pld написа:Взимаш някаква що годе запазенка и се вкарваш в филма със стягането :lol: . Както каза колегата по-горе някои от нищо правят уникална кола. :winky: За което евала на такива хора :bowdown:

+ бих казал,че никой не е казал,че колата задължително трябва да бъде с 17ки джанти,най-твърдото окачване,корита вместо мекички седалки и некъв грозен волан щото разбираш ли бил рейсърски.

И най-овехтялото Е30 си остава Е30.Иска си масло,тунджа,профилактики и яко каране :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дифа да вие...

Мнение от power of bmw » 18 Мар 2010, 20:37

незнам дали е надежна,но си е гоялама мания и бездънна яма
Ако БМВ е религия,то Е30 е икона!

ПредишнаСледваща

Назад към E30