Кажете, защо ми пука на студено?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- jorryy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330 xi Е46
- Мечтае да кара: Совалка
Кажете, защо ми пука на студено?
Проблема е следния колеги. Когато колата не е палена цяла нощ и е малко по студено на сутринта, като и врътна ключа нещо при двигателя започва да пука за известно време от 5 - 10 секунди. Това започна да го прави след, като веднъж се качвах на един връх на ски и точно пред хижата ми изби маркуча, който влиза от казанчето на радиатора в двигателя и намокри апсолютно целия двигател с антифриз. На мен ми се струва че можеби идва пукането от динамото. Все едно е замръзнало и се мъчи да тръгне. Хм незнам. По-късно ще кача клипче на проблема. Благодаря ви!!
- jorryy
- младши ентусиаст
-
Re: Кажете, защо ми пука на студено?
След като я запаля и вече работи двигателя, започва да пука за 10-тина секунди
- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
Пука или претраква.
Мисля си за повдигачи, когато е студена сутрин е нотмално 5-10 сек. да ти пречукат докато качи масло в главата и ги нарежда от раз. Също се вързва и с избития маркуч, когато си се изкачвал може да е позагряла почевко поради какви причини не е ясно
но това е др. тема. Та в дова загряване маслото ти е станало доста редичко и от там също съм склонен да твърдя към побдигачи.
Мисля си за повдигачи, когато е студена сутрин е нотмално 5-10 сек. да ти пречукат докато качи масло в главата и ги нарежда от раз. Също се вързва и с избития маркуч, когато си се изкачвал може да е позагряла почевко поради какви причини не е ясно

- jorryy
- младши ентусиаст
-
Значи повдигачите ги чувам и след 5 секунди спират докато качи масло, както каза колегата. Загряването и избиването дойде от постоянна 2-ра предавка, защото баира беше добър, а и беше доста заснежен + това аз с вериги, на 316 компакт. 3-та му идваше в малка, а 2-ра в повечко. Направо мамата съм му ебал на горе. А самото пукане е всеедно перката закача в пластмаса и се бие. Днес слезнах да снимам но за щета не искаше да изпука. Утре ще опитам пак.
- jorryy
- младши ентусиаст
-
Това като притропват повдигачите отначало, нормално ли е? Аз предполагам че е нормално докато подкачи.

Това за повдигачите е нормално , но за кратко време все пак е хубаво да се провери нивото на маслото,защото когато падне те чукат доста по продължително. Щом казваш че ти е намокрил ДВГ гледал ли си свещите как са кабелите там.
Повдигачи да пукат още не съм чувал
, по скоро леко пречукват докато достигне масло до тях.

- jorryy
- младши ентусиаст
-
Ми свещите не съм гледал, но пак ще кажа сега като се по стопли малко временцето не ми пука. Но някой път като падне -1 -2 градуса и на сутринта пукне за кратко. А когато беше кучешки студ - 15 пукаше по - продължително.
jorryy написа:Това като притропват повдигачите отначало, нормално ли е? Аз предполагам че е нормално докато подкачи.![]()
За колегата fastv6 уточнение: не съм казал че "препукват"...

10 мнения
• Страница 1 от 1