Пак за перката на климатика
Модератор: Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
Пак за перката на климатика
привет на всички
знам че е писано по темата пробвах търсачката и реал.оем но не намерих това което ме интересува
та значи от вчера перката се пусна за постоянно дори и на загасена и заключена отвън кола...та въпроса ми е кой и къде е тоз датчик дето я пуска
знам че е писано по темата пробвах търсачката и реал.оем но не намерих това което ме интересува
та значи от вчера перката се пусна за постоянно дори и на загасена и заключена отвън кола...та въпроса ми е кой и къде е тоз датчик дето я пуска
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Пак за перката на климатика
kraininski написа:привет на всички
aз до сега само на Ауфди и на VW съм виждал на загасена и заключена кола да се пуска перка...

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Датчика е този на радиатора отстрани, освен ако климатика не е слаган допълнително! За да включва постоянно, проблема може да не е само в датчика, а й в релето й... мисля че беше в кутията при компютрите.
- kraininski
- ентусиаст
-
релетата които ми излизат по аутодата са 2 и 3 от тези под предния капак...но дори и като ги извадя пак си върти
климатика е оригинално вграден или поне така излиза по вин но на радиатора датчици нямам
климатика е оригинално вграден или поне така излиза по вин но на радиатора датчици нямам
- kraininski
- ентусиаст
-
проблема решен таблото вляво под предния капак едно от оранжевите релета с номер по бош 0 332 019 456 беше залепнало и с помоща на контактен спрей всичко е ток 

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
Моя е грешката колега... не знаех че става дума за TDS... при него датчика е на главата и сработва при 101*С по спомен...
- kraininski
- ентусиаст
-
според аутодата и според кабелите които проследих тая перка взима инфо от компа на колата няма отделен датчик за нея...датчика(който си е и за стрелката на таблото) казва на компа че е горещо компа казва пуска ток на релето то затваря и перката тръгва
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
Не може да е така... трябва да си има датчик за 2-ра степен на перката на климатика! Впрочем-тази перка на коя степен тръгва - слабо или силно ?
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
dj_ennsy_1 написа:Не може да е така... трябва да си има датчик за 2-ра степен на перката на климатика! Впрочем-тази перка на коя степен тръгва - слабо или силно ?
100% на TDS има датчик

- kraininski
- ентусиаст
-
има ама нема - един единствен е температурния датчик...а и за какво му е.когато датчика отчете примерно 88 градуса перката тръгва на 1-ва степен.за сега само веднъж съм я чувал на втора степен лятото в голяма жега...вероятно защото датчика е отчел вбече критичните да кажем 95 градуса...според аутодата има един единствен температурен датчик....разгледах щателно мотора радиатора маркучи и т.н. датчика е само един....и при откачането му стрелката на таблото спира да работи, перката на климатика спира също...мисля че това доказва твърдението ми
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
kraininski написа:има ама нема - един единствен е температурния датчик...а и за какво му е.когато датчика отчете примерно 88 градуса перката тръгва на 1-ва степен.за сега само веднъж съм я чувал на втора степен лятото в голяма жега...вероятно защото датчика е отчел вбече критичните да кажем 95 градуса...според аутодата има един единствен температурен датчик....разгледах щателно мотора радиатора маркучи и т.н. датчика е само един....и при откачането му стрелката на таблото спира да работи, перката на климатика спира също...мисля че това доказва твърдението ми
Ами явно не си гледал толкова добре - втора степен има отделен датчик на блока и се включва на 101 градуса

Едития за водата
втория за 101 градуса
третия за желюзи
четвъртия за екуто
- kraininski
- ентусиаст
-
имаш жалюзи....егати тва на газ и зил за последно съм го виждал 

- Peter Angelov
- ентусиаст
-
kraininski написа:имаш жалюзи....егати тва на газ и зил за последно съм го виждал
Имам да много добро като екстра, заедно със зимния пакет.

- kraininski
- ентусиаст
-
е тва сигурно е единствената екстра дето я немам...дали имаш понятие мога ли да монтирам и аз...как стоят нещата с датчици кабели пространство и т.н.
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Ами можеш да си вземеш пълен комплект от някоя кола която има:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=17&fg=05
Това е горе долу но ще ти трябва и датчик.Ако намериш кола на части най лесно като отвориш ще видиш какво ти трябва. Задължително под номера:12,13,14,15,16,17,2 и т.н.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=17&fg=05
Това е горе долу но ще ти трябва и датчик.Ако намериш кола на части най лесно като отвориш ще видиш какво ти трябва. Задължително под номера:12,13,14,15,16,17,2 и т.н.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2