Последно за масло за дифа!?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
45 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- zlati79
- младши ентусиаст
-
- Кара: кот кара
Re: Последно за масло за дифа!?
LUCIFER'S написа:по вероятно е да смениш дифа, ако не смениш маслото, отколкото обратното и не чети по табелки в автомобила, а в сервизните програми...то и никъде не пише за смяна на масло на компресор климатик... за смяна на О рингове на ванус, за смяна на филтър картерни газове... ама се сменят нали ! кастрол имат масло специално за диференциали на БМВ 75w90
чест и почитания!
дай да видим какво пише в сервизната програма!?

в спора се ражда истината!
аз мойто го смений на 320 д 150 к е46 2003 г сабра около 1.300 гр масло
- ssttaannyy
-
-
- Кара: е30кабрио318@325 е46купе е60комби
- Мечтае да кара: bmw turbo
LUCIFER'S написа:по вероятно е да смениш дифа, ако не смениш маслото, отколкото обратното и не чети по табелки в автомобила, а в сервизните програми...то и никъде не пише за смяна на масло на компресор климатик... за смяна на О рингове на ванус, за смяна на филтър картерни газове... ама се сменят нали ! кастрол имат масло специално за диференциали на БМВ 75w90
погледни дифренциала ако е капсолован не го сменяи,

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Колега...какво имаш в предвид с това "капсУлован" ?
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Няма такова животно 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- zoti
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320Д 2002
- Мечтае да кара: 330 d
Тия 100 000 по километраж ли са или си я проверявал в сервиз
Кой каквото ще да казва,такова нещо ,като lifetime не съществува,т.е нищо вечно няма на тоя свят,така че и маслото с времето губи от мазителните си свойства.Смени го,не е чак толкова скъпо,поне няма да се псуваш после,като дадеш пари за диф. 

From the body to the soul,where our hearts lead.....we must go
- ssttaannyy
-
-
- Кара: е30кабрио318@325 е46купе е60комби
- Мечтае да кара: bmw turbo
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Сменял съм масло на дифа, старото беше помътняло, но не много. Вече няколко хиляди км имам с него и всичко е ток и жица. Масло на скорости и диф СЕ СМЕНЯ - няма такова нещо като вечно масло. Може и на скоростите да го сменя, но да се оправи времето.
Si non confectus, non reficiat.
- zlati79
- младши ентусиаст
-
Да се заключава! Мисля че темата си постигна от части целта! Няма смисъл от безкрайни и безсмислени бращолевеници за да трупаме мнения, кой прочел и кой не! Благодаря на малцината колеги споделили практически опит!
П.С. за тези който изрязиха съмнение относно километража споделен от мен ще информирам че колата съм си я купувал аз лично от BMW Niederlasung Bremen с фактура и сервизна книжа, както и е проверявана на комп по всички детайли който "помнят" километри!
П.С. за тези който изрязиха съмнение относно километража споделен от мен ще информирам че колата съм си я купувал аз лично от BMW Niederlasung Bremen с фактура и сервизна книжа, както и е проверявана на комп по всички детайли който "помнят" километри!
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Не виждам защо се заяждаш-кой трупа мнения?Какво печеля аз че имам 1000+ мнения или другите колеги,които са споделили някаква информация,хем искаш мнение хем не си доволен от него.Какво е практически опит-може и да не разглабям дифове но преди да съм го сменил съм изчел доста теми,включително по чужди форуми!Мисля че е неуважение към колегите тази твоя реакция но със здраве и дано си намерил отговора на въпроса ти 

- RIDDICK
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 525D
- Мечтае да кара: M5
- Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....
zlati79 написа:Да се заключава! Мисля че темата си постигна от части целта! Няма смисъл от безкрайни и безсмислени бращолевеници за да трупаме мнения, кой прочел и кой не! Благодаря на малцината колеги споделили практически опит!
здрасти колега незная дали ти бих бил полезен като информация но само да ти споделя че преди доло горе година (април 2009) си смених маслото на дифа нямах проблеми до тогава просто профилактично на моята кола също има табелки доло на дифа и на скоростната кутия лонг лаиф да не се сменя освен ако не се отварят за сервиз...но си смених на дифа ,момчето което ми го сменя ми е приятел отделно има канал за масла с това се занимава много години ми каза че маслото ми вече започнало да помътнява имаше някакъв отенък в него които не ми хареса и го смених колата ми беше на 230 000км до днешна дата нямам проблеми след смяната нито преди това имах ...сложих кастрол ....75w90 мисля абе такова каквото трябва да си е ходих си взех и го смених...,така че ако и ти като мен профилактично не мисля че би имал проблеми..поздрави

- zlati79
- младши ентусиаст
-
martin_g60 написа:Не виждам защо се заяждаш-кой трупа мнения?Какво печеля аз че имам 1000+ мнения или другите колеги,които са споделили някаква информация,хем искаш мнение хем не си доволен от него.Какво е практически опит-може и да не разглабям дифове но преди да съм го сменил съм изчел доста теми,включително по чужди форуми!Мисля че е неуважение към колегите тази твоя реакция но със здраве и дано си намерил отговора на въпроса ти
споко колега! не го приемай лично, по скоро виж поста след твоя и онзи пост на колегата с Е39 и добрия турски, от който още чакам инфо за сервизните програми! може би идеята за по-малко мения,но по-качесвени не е много полулярна!
иначе по темата-Castrol SAF-XO 75W-90 при офециалния дилар няма в наличност, евентуално туба от 25л. може да е останала в някой от сладовете им, което не е вариант, освен това казват че вече е извън каталога им, т.е. не се произвежда!
SAF-X 75W-140 също нямат, което дори не съм убеден че е вариант! имат само
SAF-XJ 75W-140 в разфасовки по един литър, но то е за шперове! - http://www.motobul.com/bg/products_castrol.php?id=12
в Бова кар Бургас ми казаха да си донеса "компотено бурканче" да ми налеят 1-2л. от нещо си........ може би е SAF-XO 75W-90 от 25л., но.........

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Освен да мина през Дару Кар, да видя дали имат, ако имат да ти купя и да ти пратя по Еконт ?
- zlati79
- младши ентусиаст
-
мерси колега!
опитвам се да намеря парт. номера по БМВ и да го поръчам от тук, да не правим хамалогии!
то е ясно че ще е кастролско пакетирано за БМВ

опитвам се да намеря парт. номера по БМВ и да го поръчам от тук, да не правим хамалогии!
то е ясно че ще е кастролско пакетирано за БМВ
45 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3