В чудо се видях вече...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

В чудо се видях вече...

Мнение от anica banica » 12 Сеп 2005, 12:39

С две думи - колата не вървеше... Липса на мощност, особено в ниските обороти, придърпване на студен двигател, повишен разход. Отидох както си му е редът на сервиз, свещите се оказаха на 6 (това ми беше едно от подозренията), комп. диагностика в Bosch рече - кислороден датчик нихт.
Смених аз ламбдата - 150 лв. за такава с четири крачета -колата тръгна като нова, нооооо... ходенето по мъките не е свършило, се оказа. На студен двигател пали и тръгва като пушка. Но когато се гаси и пали след кратко време - на топъл, изтропва като на умряло.. и оборотите имат нужда от 5-10 секунди, за да се "успокоят". Тука вече нищо не мога да измисля. Help :roll:
You will find adventure
or the adventure will find you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 14 Сеп 2005, 17:43

Първото, което ми хрумва е моторчето за празния ход. На студен двигател държи по-високи обороти, явно се шашка при по-ниските на празен ход. След смяната на ламбдата трябва да се изчистят и грешките от компютъра, ако не е направено при самата смяна. :roll:
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 14 Сеп 2005, 17:59

един въпрос веднага ли след смяната на ламбдата не щеше на топло или стана след това искам да разбера връзката
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Назад към E36