ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Модератор: Общи модератори
- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Страхотна тема
Имам фиш с изтекъл 7 дневен срок за плащане. Явно е станал акт вече, но никой не ме е потърсил 2 месеца вече. Какво ще стане ако ида в банката сега и си платя фиша? Ще ме търсят ли за акт и какво ще искат от мен, след като съм го платил? Или да чакам КАТ да ме потърси...евентуално

Имам фиш с изтекъл 7 дневен срок за плащане. Явно е станал акт вече, но никой не ме е потърсил 2 месеца вече. Какво ще стане ако ида в банката сега и си платя фиша? Ще ме търсят ли за акт и какво ще искат от мен, след като съм го платил? Или да чакам КАТ да ме потърси...евентуално

- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
Имам си фиш за неправиално паркиране ... вдигнаха ме точно за 2мин защото за толкова време оставих колата. ... но както и да е станалото станало ... самоче съм позабравил и 7те дена изтекоха ... Та да ви попитам:
1во ... за 7 работни или просто 7 дни се говори?
2ро ... при изтекъл фиш с 1-2 дни мога ли да ида си го платя и да няма акт ?
3то ... 1 приятел има 2 фиша от 1г ... и няма нияо по пощата все още
?
Мерси!
1во ... за 7 работни или просто 7 дни се говори?
2ро ... при изтекъл фиш с 1-2 дни мога ли да ида си го платя и да няма акт ?
3то ... 1 приятел има 2 фиша от 1г ... и няма нияо по пощата все още

Мерси!
Моят въпрос е-мога ли да карам горива(нафта) без да имам АДР.Става въпрос за 1 тон и в рамките на града.
Не е зле да попрочетете темата има доста интересни истории и също така каза човека 78439541235 пъти че фишовете не преминават в актове.
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
Да разбирам ли, от прочетеното до тук, че глобата от 20лв за фиша ще ми дойде с данъка на колата ??? И ако да в какъв размер ще е ... 20лв или вече ще е 200 ?
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Bugatti Veyron
Dpy написа:Ta историята е дълга,но основното е ,че в момента съдя КАТ за измишльотини в наказателното постановление.Та ме интересува,ако спечеля делото,поемат ли те разходите за адвоката ми,тоест получвам ли някви пари ?
Ако спечелиш делото адвоката знае каква е процедурата по присъждане разноските по делото. Но ще ги вземеш на следващата година , залагат се в бюджета и т.н.
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Mitko195 написа:Страхотна тема![]()
Имам фиш с изтекъл 7 дневен срок за плащане. Явно е станал акт вече, но никой не ме е потърсил 2 месеца вече. Какво ще стане ако ида в банката сега и си платя фиша? Ще ме търсят ли за акт и какво ще искат от мен, след като съм го платил? Или да чакам КАТ да ме потърси...евентуално![]()
![]()
Можеш да си го платиш когато си поискаш. Фиша не се превръща в акт.... а се изпраща до НАП за да ти го събират те.
Има точен текст в закона:
Чл. 186.
(7) (Нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 105 от 2005 г.,
в сила от 01.01.2006 г., предишна ал. 4, изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., доп. - ДВ, бр. 69 от 2008
г.) Издаден фиш, глобата по който не е платена доброволно в 7-дневен срок от датата на
издаването му, се смята за влязло в сила наказателно постановление и се изпраща за
събиране на публичния изпълнител.
§ 93. (1) Наложените глоби по чл. 186 от Закона за движението по пътищата се събират
по реда на Данъчния процесуален кодекс.
(2) Незаплатени глоби по издадени до влизането в сила на този закон фишове по реда на
чл. 186 от Закона за движението по пътищата се заплащат в 6-месечен срок от
влизането в сила на този закон в данъчното подразделение по местоживеене, без да се
изпраща покана за доброволно изпълнение. След изтичането на 6-месечния срок
издаденият фиш се счита за влязло в сила наказателно постановление и наложената
глоба се събира по реда на Данъчния процесуален кодекс.
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
ThE BeAsT написа:Да разбирам ли, от прочетеното до тук, че глобата от 20лв за фиша ще ми дойде с данъка на колата ??? И ако да в какъв размер ще е ... 20лв или вече ще е 200 ?
По наложени глоби няма лихви !!
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
di6eto написа:Моят въпрос е-мога ли да карам горива(нафта) без да имам АДР.Става въпрос за 1 тон и в рамките на града.
Това трябва да го провериш в Автомобилна администрация - Министерство на транспорта
- ducky
- Потребител
-
- Кара: 318is
- Мечтае да кара: 350i
Re: Български автомобилен съюз - ние знаем всичко за закона
bau.bg написа:Можеш да снимаш полицаите..... на улицата, те са част от пейзажа..... случайно попаднали в кадъра.
Ако полицай те обиди пред свидетел или се държи арогантно, и не по служба....особено ако е пред свидетели се облади на телефон 112..... веднага документират случая и пращат патрул за изясняване на случая.
Да разкажа една случка - мой приятел управлява своето Мондео из централните софийски улици, а през това време баща му на седалката до него си снима през прозореца полицай извършващи малоумни престроявания и нарушения, при което те биват спрени от съответните полицай и се започва разправия. "Вие що ни снимате, кви сте вие, са ще трябва да ви арестуваме." и т.н. Явно не е много здравословно да снимаш полицай.
Относно арогантното поведение на полицаите - та те масово се изживяват като каубой. Ок, аз ще се обадя на 112... ама те нали пак ще викнат куки... е к'во, да не би едните да накажат другите за дето се държали лошо?!

Не знам дали е по темата... ама къде може да се сигнализира за големи дупки и нерегламентирани легнали полицай?
bau.bg написа:Яро написа:Лепнал съм се аз за едни сладури, че карат стегнато и да ми правят "заслон" и в село Подслон изпреварвам на непрекъсната линия с 70км/час (ма може и 90 да са били) и в тоя момент гледам една камерка ме "светва". Викам айде, папараците ме лепнаха. Знак за радар май не видях, за камера пък да не говорим. Какво мога да очаквам и мога ли "да окажа съпротива"?
Благодаря предварително!
Как разбра че са те "светнали" с камерата ?
Ми видях как светкавицата на камерата /предполагам, че е било светкавица де/
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
MaXimal написа:Не знам дали е по темата... ама къде може да се сигнализира за големи дупки и нерегламентирани легнали полицай?
В общината трябва да се обадиш, ако е в населено място.... има си инспекторат те проверяват...отзивчиви са !
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Re: Български автомобилен съюз - ние знаем всичко за закона
ducky написа:Да разкажа една случка - мой приятел управлява своето Мондео из централните софийски улици, а през това време баща му на седалката до него си снима през прозореца полицай извършващи малоумни престроявания и нарушения, при което те биват спрени от съответните полицай и се започва разправия. "Вие що ни снимате, кви сте вие, са ще трябва да ви арестуваме." и т.н. Явно не е много здравословно да снимаш полицай.
Относно арогантното поведение на полицаите - та те масово се изживяват като каубой. Ок, аз ще се обадя на 112... ама те нали пак ще викнат куки... е к'во, да не би едните да накажат другите за дето се държали лошо?!получава се ситуацията - "Гарван, гарвано око не вади"
Абсолютно си прав....но не съвсем.
Системата работи по определен начин...в случая един приема обаждането и го регистрира, пращат патрул за изясняване , съответно патрула пише обяснение за проверката и ситуацията.....
А на другата сутрин ти внасяш писмен сигнал по случая, заедно с кадрите извадени от близкото фото....
Хайде сега ми кажи какво ще стане с гарвана и на гарвана окото ако един друг се прикриват за да те мародерстват ?
Тогава се включва вътрешния отдел....и почва проверка
Винаги някой трябва да изгори и такива случаи са особенно удобни някой да бъде изгонен.....
Мога да разказвам още много ..... но ще се превърне в книга