Свестен бензиноустойчив малкуч - от къде?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: с превишена скорост

Свестен бензиноустойчив малкуч - от къде?

Мнение от BH5482BH » 04 Мар 2010, 19:23

Здравейте колеги вече незнам какво да правя с тези малките маркучета които са на шината с дюзите. През 5, 6 месеца започва една миризма на бензин и винаги е от тяхнаправо се разлагат. Сменял съм ги вече 5,6 пъти направо ми писна купувал съм всякакви маркучи от 3лв метъра до 8лв метъра и няма оправия. Като отида да купувам казвам, че трябва да са бензиноустойчиви, армирани и те започват "да ето това са специални за точно тази работа" и сега като започне пак миризмата ми идва да им ги завра някуде тия маркучи. Кажете някакъв съвет като купувам какво да гледам или от къде да ги купя та поне година да държат щото вече толкова съм ги сменял, че вече и със затворени очи правя процедурата. В момента съм във Видин ако някой колега от там знае някъде да се продават ще съм му благодарен да каже къде се продават.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320i

Re: Свестен бензиноустойчив малкуч - от къде?

Мнение от mitkosulev » 04 Мар 2010, 19:36

Колега от каде и да ги купиш па ще са същите сменяй ги по често че мойта се подпали един път от тоя предния маркуч и в крайна сметка недоглеждането ми коства около 1000 лв. :(
А интересното при мен беше че миризмата на бензин се появи около 1 час преди да пламне

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 04 Мар 2010, 19:45

Ако си от София може да отидеш в един магазин на Ботевградско шосе специализиран за маркучи за хидравлики,масло бензин и т.н.Намира се след бензиностанция Еко,ако идваш от Подуене в посока Сухата река.
От дясната страна гледаш след като минеш екото на ъгъла на един блок.Пише се маркучи за хидравлика и т,н.
Аз миналата година ги смених на е30ката и съм доволен.Взимал съм и други маркучи и проблеми не е имало.
Има и доста истински маркучи в бившия асансиорен завод в Дружба.В сградата на завода на 4ти или 5ти етаж.
Фирмата се занимава със внос на всякакви части и консумативи за газ станции,метан станции и бензиностанции.
Дет се вика маркучи не е като да нямат! :mhihi:
Успех!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BH5482BH » 04 Мар 2010, 19:49

И аз съм имал подобен случай, за малко да пламне всичко смених го отивам на ОМВ заредих за 50лв тръгвам с малко повече гас и тия от бензиностанцията ги вдихнах по тревога всички почнаха да викат аз минах около 20,30м спирам гледам на огледалото една стабилна черта отначало помислих че е вода като отворих вратата и ме лъхна миризмата на бензин веднага изкарах пожарогасителя и отворих капака добре, че беше студена още колата и не пламна. За 30м беше изхвърлило толкова много бензин стрелката от средата на уреда беше почти в резервата. Направо ми идваше да скоча два пъти на капака от яд :banghead: :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BH5482BH » 04 Мар 2010, 19:51

Мерси на колегата "slatanic" , но в момента нямам път на там, но задължително ако ходя на там ще се отбия да си взема за всеки случай :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от agent smit » 05 Мар 2010, 20:30

Купи си оригинални от БМВ дилър. Двете маркучета около 6cm всяко + 4 специални скобички за тях струват към 20 лева. Скобите са със специална пластмасова глава 5mm, която се чупи при достигане на необходимото затягане и след това скобите могат само да се развиват.

Аватар

Мнение от JustVeli » 06 Мар 2010, 1:26

Колега при мен проблемът беше същия 4-5 пъти ги сменях и накрая ми писна точно тази гадна трабичка дето вкарва бензина между нея и другата на инжектора има много гаден ъгъл на повечето с този проблем е така този ъгъл държи маркуча под напрежение и винаги се пука там дето е ъгъла от налягането при мен се оправи вече 6 мсеца нямам никакъв проблем взех си бенз маркуч полекичка извих тръбичката без да я нараня застанаха една срещу друга маркуча застана прав без никаде да е напрегнат и честно казано проблема изчезна иначе друг път винаги от промяната на времето навън забелязвах че се пука.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BH5482BH » 06 Мар 2010, 9:53

Ами при мен няма ъгъл, но като се замисля се пукат само при смяна на времето, ще ида да си ги купя от БМВ, но ако и този пъс се спукат направо незнам даже ще ги накарам те да ги сложат та после ако има нещо да правя рекламации :mhihi:

Назад към E36