ESP на E39 ???
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
ESP на E39 ???
Здравейте колеги. Имам Е39 и се чуда дали може да му се сложи ESP. Знам, че при БМВ системата има друто име, четох доста но как се казва точно системата не разбрах. Може ли да се сложи и какво точно трябва да се направи? Имам ASC+T? Ако някой знае да пише!!!
Блатодаря!!!
Блатодаря!!!
Good Drivers Just Drive
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Re: ESP на E39 ???
За слагане незнам, но при бмв това е ДСЦ системата и е 2-3 месеца след 2000г при фейса на Е39. ЕСП е за Фолксваген групата
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
LUCIFER'S написа:За слагане незнам, но при бмв това е ДСЦ системата и е 2-3 месеца след 2000г при фейса на Е39. ЕСП е за Фолксваген групата
И Мерцедеса е с ЕСП

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Да колеги съгласен съм, че така се казва. Интерисувам се каква е процедата да си сложа на мойта от някое блъснато. Би трябвало да може. Ако някой знае да пише.
Good Drivers Just Drive
- miroalpina
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525 D
ESP -elektronik stabiliti program:))) обикновеното ASC една и съща работа вършат 

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Не виждам абсолютно никакъв смисъл от подмяната на ASC с ESP. Освен, че ще е много скъпа процедура, не се знае дали въобще ще може да се прекодира колата.
Ако искаш някакъв истински ъпгрейд на системата за сигурност, по-добре мисли за DSC, което е по-нова с-ма. Ще ти трябва ABS модул, всички датчици за ABS и не знам още какво, но никак няма да е малко. Разбира се, ще трябва и прекодиране на колата, което пък ми се струва доста тежка задача, дори и за опитен кодировчик.
Ако искаш някакъв истински ъпгрейд на системата за сигурност, по-добре мисли за DSC, което е по-нова с-ма. Ще ти трябва ABS модул, всички датчици за ABS и не знам още какво, но никак няма да е малко. Разбира се, ще трябва и прекодиране на колата, което пък ми се струва доста тежка задача, дори и за опитен кодировчик.
- eddy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3.0H6 boxer AWD
Не знам какво е DSP, но знам каква е разликата м-у DSC и ASC в поведението на пътя и знам, че при по-сериозно каране по остри завой ДСЦ е просто революция
С АСЦ съм се въртял като пумпал в завой с ДСЦ просто това не се получава. Мисля ДСЦ е еквивалента на ЕСП при БМВ за Е39.

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
eddy написа:Не знам какво е DSP, но знам каква е разликата м-у DSC и ASC в поведението на пътя и знам, че при по-сериозно каране по остри завой ДСЦ е просто революцияС АСЦ съм се въртял като пумпал в завой с ДСЦ просто това не се получава. Мисля ДСЦ е еквивалента на ЕСП при БМВ за Е39.

точно във въртенето там е разликата.. ДСЦ=ЕСП
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
LUCIFER'S написа:За слагане незнам, но при бмв това е ДСЦ системата и е 2-3 месеца след 2000г при фейса на Е39. ЕСП е за Фолксваген групата
Слага е се от 09/1997ма в 540i

Задейства спирачката на кое да е от колелата при губене на сцепление при презавиване/недозавиване.

И все пак колеги някой знае ли, ако нямам DSC дали мога да си сложа?
Good Drivers Just Drive
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Всичко може да се сложи колега......Въпросът е дали ти се дават толкова пари 

Последна промяна Ilko Ivanov на 07 Мар 2010, 20:25, променена общо 1 път
Колега, ако знаеш повече за процедурата дай подробности около манипулацията. Цени също кажи. Интерисуваме, дано е в разумне граници.
Good Drivers Just Drive
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Колега,без да се обиждаш но ти не можеш да направиш разлика между ЕСП , ДСЦ и АСЦ , а искаш да ти дам подробности как да си го направиш.....
Колкото до цените - няма да има нищо разумно там ,повярвай ми

Колкото до цените - няма да има нищо разумно там ,повярвай ми

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
ivanov 530d написа:Колкото до цените - няма да има нищо разумно там ,повярвай ми
Мдааа, при положение, че само един ABS/DSC модул е на цени 800лв втора употреба, цената бих казал ще започне от 2000лв нагоре, а къде ще свърши...никой не може да ти каже

Разлика между систивите плавя. Чети добре кой какво пише и не обиждай!!!! Искам само инфо какви модули трябват!!! При положение, че се интерисувам се предпомага че съм поле малко прочел.
Good Drivers Just Drive
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2