Относно фланци за е39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- drebenj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 coupe 98г.
- Мечтае да кара: ///М
Относно фланци за е39
Здравейте колеги. Имам едни джанти от е36 Мотор Спорт 17'' и така ми седят, та мисля да ги сложа на е39-ката
Но седят много на вътре в калниците. Искам да Ви попитам какви фланци трябва да направя, с какви параметри и от какво да са изработени ? Горе-долу колко ще ми излезе тая екстра с фланците и заслужава ли си да го правя на тоя етап след като не мога да махна тия и да си намеря други джанти направо за е39 ?
п.п. Ето една снимка как седят.... аз мисля, че не е зле, понеже джантите са с лек борд

п.п. Ето една снимка как седят.... аз мисля, че не е зле, понеже джантите са с лек борд

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Re: Относно фланци за е39
E ти как ги навря без фланци ?!?! Ако не са разпробивани не би трябвало да паснат на централния отвор, който е 72,5 мм (е36) срещу 74,1 мм (е39). ЕТ (дълбочината) съответно е 42 мм (е36) и 20 мм (е39). Т.е. трябват ти фланци с преход от 72,5 към 74,1 мм с дебелина 22 мм. Ако се бъркам нещо да ме поправи някой.
- drebenj
- кандидат ентусиаст
-
Джантата не е монтирана, просто е наложена (от зад е оригиналната 15'' с таз). Иначе не са разпробивани, свалени са направо от е36. Значи трябва да се разпробият ?!?!
- power4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528
- Мечтае да кара: 540
- Детайли за колата: черна перла,чип,генерация ремус,лети джанти 18''с перспектива за 19''
Колега не се занимаваи с глупости вземи си джанти за модела щото ако тия не ти ги разпробият точно ще береш ядове.
0988853655
- drebenj
- кандидат ентусиаст
-
power4o написа:Колега не се занимаваи с глупости вземи си джанти за модела щото ако тия не ти ги разпробият точно ще береш ядове.
А продават ли се нови по модел ?
Ако много искаш да сложиш тези джанти,може да стане,но след като се коригира централния отвор от 72,56 на 74,1 и се сложат подходящите фланци,но за да разбереш колко точно да им е дебелината,трябва да провериш колко точно е твоето ЕТ,т.е. на джантите от е36 и това,към което се стремиш да стане,т.е. колко да е изпъкнала после джантата след поставянето им на е39-ката.По каталог е за е36 от 35 до 46,а за е39 от 13 до 23.За това провери колко е диапазона на ЕТ,допустимо при е39 http://www.gruppeb.com/BMWwheels/fitments/ .Но ако ме питаш мен това не е най-подходящата джанта за този модел...а и след като се разпробие,джантата няма продаване.Ще трябва да и се слагат втулки,за да стане на е36,е46 и т.н.Не се занимавай и най-добре си ги пусни на бартер или на продажба!Надявам се съм бил полезен! 

- drebenj
- кандидат ентусиаст
-
Branko написа:Ако много искаш да сложиш тези джанти,може да стане,но след като се коригира централния отвор от 72,56 на 74,1 и се сложат подходящите фланци,но за да разбереш колко точно да им е дебелината,трябва да провериш колко точно е твоето ЕТ,т.е. на джантите от е36 и това,към което се стремиш да стане,т.е. колко да е изпъкнала после джантата след поставянето им на е39-ката.По каталог е за е36 от 35 до 46,а за е39 от 13 до 23.За това провери колко е диапазона на ЕТ,допустимо при е39 http://www.gruppeb.com/BMWwheels/fitments/ .Но ако ме питаш мен това не е най-подходящата джанта за този модел...а и след като се разпробие,джантата няма продаване.Ще трябва да и се слагат втулки,за да стане на е36,е46 и т.н.Не се занимавай и най-добре си ги пусни на бартер или на продажба!Надявам се съм бил полезен!
Мерси за полезната информация колега

- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Branko написа:Ако много искаш да сложиш тези джанти,може да стане,но след като се коригира централния отвор от 72,56 на 74,1 и се сложат подходящите фланци,но за да разбереш колко точно да им е дебелината,трябва да провериш колко точно е твоето ЕТ,т.е. на джантите от е36 и това,към което се стремиш да стане,т.е. колко да е изпъкнала после джантата след поставянето им на е39-ката.По каталог е за е36 от 35 до 46,а за е39 от 13 до 23.За това провери колко е диапазона на ЕТ,допустимо при е39 http://www.gruppeb.com/BMWwheels/fitments/ .Но ако ме питаш мен това не е най-подходящата джанта за този модел...а и след като се разпробие,джантата няма продаване.Ще трябва да и се слагат втулки,за да стане на е36,е46 и т.н.Не се занимавай и най-добре си ги пусни на бартер или на продажба!Надявам се съм бил полезен!
Защо да ги разпробива като ще прави фланци

- krisbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 kombi :D
- Мечтае да кара: BMW E34 m5-convertible
аз слагах джанти от е34 с фланци и стана идеално
- Dido_bg
- Потребител
-
- Кара: 525dA
- Мечтае да кара: 550i M paket
Колеги,стават ли гуми 245/40/18 с 8 инчови джанти на Е 39 2002 година без да опират в калниците ????Благодаря предварително !!!!!!
- nitrif
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 635d
- Мечтае да кара: Only BMW...
- Детайли за колата: M6
Dido_bg написа:Колеги,стават ли гуми 245/40/18 с 8 инчови джанти на Е 39 2002 година без да опират в калниците ????Благодаря предварително !!!!!!
стават колега,не опират
Dido_bg написа:Колеги,стават ли гуми 245/40/18 с 8 инчови джанти на Е 39 2002 година без да опират в калниците ????Благодаря предварително !!!!!!
Стават,стават!Слагах,няма проблем,но е много трудно по нашите пътища...е, визията на колата си е др нещо!
- Dido_bg
- Потребител
-
- Кара: 525dA
- Мечтае да кара: 550i M paket
Визия,добре ама отпред нищо здраво не остана!!!
Тези донапасвания с фланци хич не ги харесвам. И аз така на мойта е39-ка сложих едни джанти дето не са баш за модела, със фланци трябваше да се компенсира разликата. Уж ги гласи майстора ама пак не са толкова добре балансирани както обикновените железни джанти дето направо метала ляга върху метал.
14 мнения
• Страница 1 от 1