черен ауспух
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- premium-line
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw 530xi N52B30
- Мечтае да кара: Колело
черен ауспух
колеги отскоро ауспуха започна да почернява.маслото не го пипа но разхода маи е голям и по тромава някак стана
Е39 520 97г

Re: черен ауспух
докато работи дръпни щеката за масло и се вслушай в звука дали се променя ,гасне или хвърля
- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44
Ми предишната ми 520 е39 имаше нещо подобно (попринцип на всички ауспусите са черни незнам на кой му е лъскъв) при мене беше,тромава,гореше много 14,7-15,1 имаше различен звук от другите(и така в последствие на 2 години неможахме с цял отбор майстори който обиколих да разберем защо има по друг звук) и от ауспуха неспираше да капе постояно вода ли беше незнам какво постояно капеше нещо масло антифриз нищо негубеше,но така и не се разбра какво и е на тая кола......така си и замина 

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Залагам на ламбда сонда (ланда сонда, уанда сонда, ламба сонда или още както там се пише
)

- premium-line
- кандидат ентусиаст
-
---пробвах това с щеката, няма никаква промяна нито в звука нито в оборотите.днес откачих буксите на ламбда сондите и ми се струва че динамиката малко се подобри.GEORGBMW написа:докато работи дръпни щеката за масло и се вслушай в звука дали се променя ,гасне или хвърля
- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
premium-line написа:---пробвах това с щеката, няма никаква промяна нито в звука нито в оборотите.днес откачих буксите на ламбда сондите и ми се струва че динамиката малко се подобри.GEORGBMW написа:докато работи дръпни щеката за масло и се вслушай в звука дали се променя ,гасне или хвърля
Удари едно око тук.
viewtopic.php?f=7&t=140077&hilit=%D0%B4%D0%B8%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%B0
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Както ти казаха, ламбда сонди. Отиваш някъде да ти направят читава диагностика и това, дето колегата @bera ти го е пуснал се прави по доста по интелигентен начин, като се гледат живи данни с чисти ръчички 

- premium-line
- кандидат ентусиаст
-
почти съм се ориентирал да ги сменям тия сонди.има само едно нещо дето ме спира.имам един Карсофт и като го закачам стоиностите на сондите се менят от 0 до 5 волта както си трябва.като чета грешките изписва само 100 - някакъв тест фаилед.чудя се могат ли да показват някакви данни които да не са реални.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Пропуснахме и дебитомера. Може и да не дава грешка, но да работи в грешни параметри. Трябва да се гледат живи данни в движение, за да се разбере, че има проблем, друг вариант просто няма.
Най-доброто за целта е INPA, защото опреснява живите данни по-бързо от GT1.
- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
mad_presley написа:Пропуснахме и дебитомера. Може и да не дава грешка, но да работи в грешни параметри. Трябва да се гледат живи данни в движение, за да се разбере, че има проблем, друг вариант просто няма.

Нищо лично ,Просто бизнес !
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
За всичко друго ще има записани грешки !!!, ама ако няма я си провери свещите... 

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
LUCIFER'S написа:За всичко друго ще има записани грешки !!!, ама ако няма я си провери свещите...
За дебитомер няма да има записана грешка, ако работи некоректно. Грешка се записва само ако тотално спре да работи. Точно за това писах по-горе, че трябва да се гледат живи данни в движение от човек, който знае какво да гледа.
- Dozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
Непропускайте и запушени дюзи/пикаещи/.Поне при мен са оказа това.Чистенето с добавки и с ултразвук непомогна,та се наложи да взимам дюзи.Чувал съм,че има някакви ремонтни комплекти за дюзите,но не съм ги виждал.Колкото до капанет на вода от ауспуха,това е конденз от газовете.Не е страшно,само дето скапва генерацията. 

Всеки има значение,иначе никой няма значение.
- premium-line
- кандидат ентусиаст
-
Карам една седмица с откачени сонди и определено има промяна.Вече съм сигурен че проблема е в тях.Събирам пари да ги сменя и пак ще пиша.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Мдааа, аз ги взех по около 200 кинта парчето - хелла
15 мнения
• Страница 1 от 1